”Himlen eller helvetet väntar”

TRAV

Micke Nybrink om helgens jackpott

Lutfi Kolgjini och jag.

Ludde gasar och jag smyger med i rygg.

Förmodligen sopar vi banan med dem.

Som vanligt.

Eller så smyger vi ut bakvägen.

Himlen eller helvetet väntar i Halmstad.

V75 i morgon innebär jackpott igen och det är alltid stimulerande med extrapengar i potten. Men det är också så att betet smakar allt sämre för småspelare som aldrig får hämta ut på fem rätt. Hoppas att allt delas ut nu.

För att få vara med och kalasa på gratisdegen är det sju rätt som gäller. Och för att få sju rätt är min tanke att Lutfi Kolgjini ska ha en lyckad lördag på västkusten. Han kör nämligen två av mina spikar och sitter dessutom upp bakom skrälldraget i högsta klassen.

Kolgjinis bästa chans hittas i V75-2. Robin K. är en toppfyraåring som står inför en skräddarsydd uppgift. Han var dessutom dunderbra när han vann på Åby i torsdags. Såg ni loppet? Efter en offensiv styrning med attack i andra kurvan satt han i dödens 1050 kvar. Sen krossade han ledaren och försvann till mycket lätt seger. Det var en äkta Ludde-styrning, inget finlir, han körde som om han hade en överlägsen häst – vilket han också hade.

Nu är jag inne på att det blir spets efter 500 meter och sen kommer inte en käft i närheten.

Prince de Charme är den andra klara vinnaren från stall Kolgjini. I V75-7 har ha ett fint spår bakom bilen och ni kan lugnt räkna med ett aggressivt taktikval. Prince de Charme är ingen pålle man ska köra snyggt med. På slutet har han visat att han mår bäst av att vara med i täten hela vägen, gärna i överdrivet tempo. Ja, jag vet – rena önskehästen för en uppumpad Kolgjini… Senast kördes han till ledningen efter 600 meter och drog stenhårt till lätt vinst på 1.11,0/1640 auto.

Visst är motståndet bra men om han gör om den senaste prestationen är det en bra chans.

Guldloppet, V75-3, är knepigt. Förra året vann Commander Crowe men någon sådan stjärna hittar vi inte i startlistan. Jag garderar med sex hästar och varnar för att Kolgjini har en badkarsvinnare i Excallibur. Han tar nämligen ledningen. Sen är det bara att släppa till den som kan tänkas bjuda på bästa draghjälpen. 200 kvar kommer luckan via open stretch och där har vi sett Excallibur spurta förbi tidigare på V75.

Övriga lopp i korthet:

Fama Currit har bra chans att leda hela vägen i V75-1. Hon bör kunna svara ut Dame Arrow den första biten. Jag vill ändå gardera lite och plussar för Olganina som är tuffast till slut och som var klart bra bakom Arras senast.

Galax Trot väljer jag att singelstrecka i V75-4. Han övertygar stort och var förbannat bra när han vann på V75 senast. Per Engbloms kuse tål att skickas fram i dödens och körande Johnny B Karlsson är en vass kusk som sällan bränner fina lägen.

V75-5 bör man klara med fyra streck. Onyx Knick har fin chans trots bakspåret men är inte att lita på. Nobel Neo var omgångens vrål senast i Kalmar men blev fast och kom bort helt. Skrällen kan vara King of Kings som glänst i billiga gäng.

Två roliga kan jag bjuda på i V75-6. Alfons Brodde har varit kanonbra på slutet och tar spets. Rygg ledaren eller kör så det ryker? Lost Withoutyou är jag ex

Micke Nybrink