I potten: 11 miljoner

TRAV

Dubbeljackpott på V64 nu på onsdag

En ensam vinnare kan ta hela 11 miljoner kronor.

Nu är det dags för dubbeljackpott – på V64.

– Dubbeljackpott och lönevecka påverkar nog omsättningen positivt, säger ATG:s PR-chef, Hasse Svennehed.

Det har förts en stor diskussion om jackpottgränserna på V75 i sommar. I lördags var det slut på den långa jackpottperioden, på sju veckor. Ett spel som inte varit jackpottkryddat i sommar är V64. Senast det var jackpott på V64 var i mitten av maj – men nu är det dags igen, med råge.

Nypremiär för Solvalla

V64-spelet har varit på turné på tre av Sveriges småbanor. På onsdag är V64-cirkusen tillbaka på "hemmabanan" Solvalla. Dessutom har Solvalla haft tur – för första gången på väldigt länge är det dubbeljackpott. Tävlingarna håller också hög klass med fina tre- och fyraåringslopp.

– Nypremiär för Solvalla, bra lopp och lönevecka, dubbeljackpotten kom i rätt skede, säger ATG:s PR-chef, Hasse Svennehed.

"Det är då det blir miljonvinster"

Onsdagens omgång är en så kallad Stjärnonsdag, vilket innebär att det är lopp i Kriterie- samt Solvallaserien. Lopp för tre- respektive fyraåriga hästar som tillhör kulltoppen. Med i startlistan finns bland annat Timo Nurmos två stjärnor, Yield Boko och Red Hot Dynamite, som båda blir stora favoriter.

– Det är när sådana stora favoriter förlorar som det blir miljonvinster.

Han fortsätter:

– Vi vill ha en skön blandning på miljonvinster och mindre vinster. Då blir alla kundkategorier nöjda i längden.

Ovanligt med dubbeljackpott

Att fyrarättspotten uteblir på V64 händer då och då – men att både fyrarättspotten och femrättspotten uteblir är mer sällsynt.

– Det är väldigt ovanligt att det blir dubbeljackpotts, avslutar han.