Brioni – tillbaka efter svår skada

TRAV

”Skötte sig bra”

Segermaskinen Brioni är tillbaka efter sin skada.

Under måndagen kvalade stjärnhästen i Halmstad.

– Han skötte sig bra och kändes smidig och fin, säger tränaren Joakim Lövgren.

Brioni är en av trav-Sveriges mest intressanta hästar. Han har tagit 17 segrar på 20 starter och imponerat stort. I fjol tog Brioni bland annat fyra raka segrar på V75. Efter vintervila gjorde hästen årsdebut i början av mars. Men då fungerade inte Brioni och blev skadad i loppet. Sedan dess har han inte synts till på tävlingsbanan. Men under måndagskvällen var det dags för ett kvallopp i Halmstad. Brioni "vann" enkelt på tiden 1.16,2 över distansen 2144 meter.

– Han har haft en svår trampskada som har tagit tid att läka ut. Han kommer från en tuff träningsperiod men hade inte gått något skarpare jobb inför kvalet, säger Joakim Lövgren.

– Han tog ledningen och kändes fin hela vägen. Vi ökade farten successivt och han fick springa på lite till slut. Jag var fullt nöjd med hur hästen kändes och det här var en perfekt genomkörare.

När blir det comeback i ett riktigt lopp?

– Jag har faktiskt inte kikat på det ännu. Vi har haft full fokus på det här kvalloppet och så får vi se hur hästen tar det här. Är han fräsch och fin i morgon och ser bra ut framöver får vi börja titta i propositionerna.

– Men jag har som sagt inte något lopp alls i sikte just nu. Det är heller inte så lätt att komma ut mitt i högsommaren och möta de bästa. Han är ju på den nivån att det krävs att hästen är riktigt bra när han kommer ut. Jag är i alla fall glad att han kändes så fin i kvalet, säger Joakim Lövgren.

Michael Carlsson, Kanal 75