”Svek senast – räknas på sin kapacitet”

Expertens DD-tips – lördag 22 september

Foto: TR BILD
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel från Färjestad.
TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Färjestad, lördag 22 september.

Spelstopp DD 18.18

TV4 18.00

TV12 14.30

ATG Live 14.00

DD-1

Rankning: 9–6–4–3–5–8–1–10–7–2.

Kommentar: Tipsettan Odd Herakles har vunnit mycket och ofta. Är van att möta de allra bästa och senast han var i Sverige fick han stryk av Månprinsen – han är inte med nu. Klart att det varit bättre med ett spetsläge men det går bra att attackera bakifrån också.

Får sällskap av Tekno Odin som har bytt tränare och gjort en start. Den skötte han på bästa vis och såg verkligen ut att trivas. Kanske har fått en nytändning nu? Hästen räcker i så fall långt. Örjan Kihlström kanske till och med vill göra ett försök mot ledningen.

DD-2

Rankning: 14–11–13–12–5–2–9–15–1–10–8–6–7–3–4.

Kommentar: Senast svek Victory Kåsgård men ska verkligen räknas på sin kapacitet. Bra chans om han är som han ska. Men Young da Vici har en bra uppgift på pappret – rätt inmatchad. Räknas på styrka men kan behöva lite flax under­ vägen också.

Att Ola Montana presterar bra på V75 vet vi. Har nu ett färskt lopp i kroppen och det ska föra formen framåt. Jag tror att han kan vara med i segerstriden nu.

DD-systemet – 6 rader

DD-1: 9–6.

DD-2: 14–11–13.

Vem tar spets?

DD-1: Startblixten Lome Brage missar inte täten den första biten. Kommer utmanas av Odin Tabac men svarar. Frågan är om han gör det även om Tekno Odin vill ta över?

DD-2: Det är svårt att snuva Racing Ribb på ledningen och det är en position han trivs väldigt bra i. Alldeles ypperligt faktiskt. Men Visitor är förstås ett uppenbart hot oavsett.

! Statistikvinnarna

DD-1: Kallblodskungen Jan-Olov Perssons Tekno Odin är mycket segerrik, har vunnit 23 gånger på 34 försök.

DD-2: Nu har Soros Kronos visserligen bara startat fyra gånger i Sverige, men han har vunnit två av de loppen.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM