TV4-tittare blåsta – allt blev kolsvart

avErik Pettersson

Foto: Kanal75

Mitt i V86-sändningen under onsdagskvällen blev allt svart i TV4 Sport och i ATG Live.

Ett omfattande strömavbrott på Vaggerydtravet slog ut all elektronik.

Tv-tittarna blev blåsta på lopp.

– Alla stod och skrek, vad är det som händer. Det var några tunga minuter, säger Kent Carlsson, ordförande i Jönköpings- Vaggeryds Travsällskap, till Trav365.

Drygt 4 000 personer hade tagit sig till Vaggerydtravet för att bevittna V86-tävlingarna på banan under onsdagskvällen.

Det var uppdukat för fest - men ett strömavbrott mitt i tävlingarna drog ner stämningen.

I och med det omfattande elfelet så slogs all elektronik på Vaggeryd ut.

Tv-sändningen i TV4 Sport- och ATG Live låg nere i närmare 30 minuter.

De som tittade på TV4 Sport fick istället se ett fiskeprogram medan elektriker på plats arbetade med att lösa problemet.

”Måldomaren tog beslutet”

Avbrottet kom mycket olägligt, precis innan V86-5 skulle köras, så ingen som inte var på plats på banan kunde se loppet.

– Jag har varit med om något liknande, vissa problem klarar man inte av att förutse, säger Kent Carlsson, ordförande i Jönköpings- Vaggeryds Travsällskap, till Trav365.

Vad var det som hände?

– Det var en inkommande säkring som gick. Vi har en jourhavande elektriker som började jobba med felet direkt. De fick stänga av strömmen helt för att kunna gå in och byta den säkringen. Vad det beror på vet vi inte än, det spekulerar elektrikerna i just nu.

– När det blir kolsvart i rutan blir alla så klart förvånade och jag förstår att det blir uppståndelse kring det här. Man får dra lärdom av det här och se till att det aldrig händer igen. Vi får utvärdera vad det var som gick fel. Det var några tunga minuter, som kändes som en evighet. Alla stod och skrek, vad är det som händer, men ingen kunde ge något bra svar där och då.

Loppet kördes, trots att alla tv-tittare blev blåsta på konfekten, och fick bevittna fiskeprogram istället?

– Det var måldomaren som tog det beslutet, det var kort tid till start i loppet och hästar och kuskar var redan uppe på banan.

Travsporten har en del problem med att locka publik till banorna, att "dra ur sladden" då och då, kanske kan hjälpa till där?

– Haha, ja. Det är kanske så man ska göra, att säga att på plats på banorna missar man inget. Skämtåsido, sånt här ska inte hända och vi ska som sagt utvärdera vad som gick fel och förbereda oss än bättre i framtiden, säger Kent Carlsson.

När väl problemet var löst fick TV4 Sports tittare se V86-5 i bandad version.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

ATG

Trav