Lähdekorpi startar två hästar på V86

TRAV

Kari Lähdekorpi är igång som travtränare igen.

I tisdags startade han första hästen – och i kväll har han två stycken på Solvalla.

– Det känns bra, men vi fick så dåliga lägen, det blir svårt, säger Lähdekorpi.

Foto: Kari Lähdekorpi.

Med 30 hästar på träningslistan gör Lähdekorpi nu sin nysatsning på gården i Halmstad. Under tisdagen gjorde tränaren sin första start med Turbo Daylight på Jägersro, med en femteplats som resultat.

– Det känns bra att vara igång igen, eller bra och bra, nu har jag nästan bara egna hästar och jag kan göra som jag vill. Prova lite och greja, säger Kari.

Tränar du på något annorlunda sätt nu?

– Det är lite grejer, det är mycket av det jag gjort tidigare också, men om det ger effekt det vet jag inte. Vi får se efter 100 starter...

Vad är det du gör då?

– Vi tränar oftare. Förut så tränade vi bara två gånger i veckan, nu kör vi mer.

”Ingen toppform”

Med fyra heltidsanställda och lite extrafolk som hjälper till att träna är det tänkt att Lähdekorpi ska starta på under hösten.

– Sen får vi se vad som händer, om hästarna går någonting. Jag kommer göra precis som vanligt, jag kanske gör mig av med några hästar, kanske köper några nya och så där.

I kväll startar Lähdekorpi två hästar på Solvalla och inom V86-spelet. 8 Growup i första avdelningen och 7 Conrads Fredrik i V86-7.

– Vi fick så dåliga lägen, så det blir svårt, säger tränaren.

Okej, men vad säger du om hästarna? Vi börjar med Growup.

– Han känns bra och gjorde ett bra lopp senast. Från åttonde spår är det bara att backa direkt och hoppas att det långa upploppet räcker.

Conrads Fredrik?

– Han är hygglig men har ingen toppform. Det går inte. Han möter tuffa hästar i kväll också.