– Är fruktansvärt fin, min bästa V75-chans

TRAV

Stefan ”Tarzan” Melanders segertåg fortsätter.

På lördag har han fem intressanta V75-chanser.

 – Tidied Accelerator var grym senast, trots att han går upp i klass är det min bästa chans, säger Melander.

Solvallaprofilen Stefan Melander är landets hetaste travtränare för tillfället och under onsdagen tog han två segrar på V86. Hans treåringar imponerar mer och mer – och tränaren är strålande nöjd med hästarna för dagen.

– Det var kul att License Holder fick till det, det är en kanonhäst och han var verkligen fin. Full Forward kändes fruktansvärt fin i starten innan och var riktigt bra. Jag var kanonnöjd, säger ”Tarzan”.

Kör i golfhandskar

Melander gör jättesuccé som tränare, men även som kusk. ”Tarzan” kör mer och mer lopp – och tar nya segrar i stort sett varje dag. Melander har börjat köra lopp i golfhandskar, något han gillar.

– Det är bra. Kan man inte spela golf får man köra i sådana handskar. Jag spelar inte golf, det har jag aldrig gjort.

På lördag kan segertåget fortsätta då Solvallatränaren har fem hästar till start. Mest tror han på Tidied Accelerator (V75-7) som senast imponerade enormt då han trots tredjespår stora delar av loppet vann enkelt på Solvalla.

– Han var grymt bra senast, fruktansvärt fin och han har gått bra under en längre tid. Det är min bästa chans, men han har ett lite knepigt läge och går upp i klass men löser det sig är det säkert en bra chans. Skulle jag ranka mina hästar skulle jag ranka honom etta. 

Du har två hästar i Sundsvall Open Trot, chanserna där?

– Oracle verkar allt fruktansvärt bra med men jag pratade med Åke Svanstedt under onsdagen och han verkar grymt nöjd med Sebastian K.. Den kanske blir svårslagen, annars har Oracle fin form.

– Friction var som alla såg lysande bra senast och har tagit loppet på ett bra sätt. Spåret är långt ifrån bra, men han har övertygat mycket och jag tror han duger bra även här. Han är fin för dagen och ska räknas, säger Stefan Melander som kommenterar sina övriga chanser här till höger.