HOCKEYFIGHTEN

TRAV

I morgon slåss familjen Forsberg, bröderna Sedin och Tony Mårtensson om 1,7 miljoner kronor.

Hockeyprofilernas hästar krigar mot varandra i storloppet Sundsvall Open Trot.

– Det är roligt att vi som satsar får vara med i storloppen, säger Kent Forsberg till Trav365.

När ishockeyn har sommaruppehåll är det många hockeyspelare som söker spänning genom att satsa på trav. I morgon avgörs miljonloppet Sundsvall Open Trot och tre av de tio startande hästarna ägs av kända hockeystjärnor. Nyligen köpte Tony Mårtensson in sig i Caballion för flera miljoner. Kent och Peter Forsberg äger Real de Rabut och Henrik och Daniel Sedin är ägare till Nahar.

Förstapriset i Sundsvall Open Trot är en miljon kronor och Kent Forsberg är spänd inför loppet.

– Det är bara roligt att vi får vara med, annars blir man en dålig förlorare. Man får acceptera att man kanske inte är med och strider om förstaplatsen, Real de Rabut är med i bakre fältet skulle jag tro och allt annat vore en överraskning, säger Kent Forsberg till Trav365.

”Såg lite rappare ut”

Real de Rabut har haft ett dåligt år men i fredags kom första årssegern.

– Det var dags att han visade upp sig lite, det har gått tungt för honom men han såg lite rappare ut nu med barfota runt om. Han var inte hundraprocentig över upploppet, kusken fick hålla i lite men det gick ju bra.

Är det mycket prestige mellan er hockeystjärnor i Sundsvall Open Trot?

– Nej, det tycker jag inte. Det är ingen prestige. Det är bara roligt att vi som satsar på det här får vara med i de här storloppen.

Vilken av ”hockeyhästarna” tror du har bäst vinstchans?

– Jag tror Nahar är den som är bäst för dagen. Det lär bli fart på loppet vilket lär gynna Nahar och de andra starka hästarna. Sebastian K. har fått ett jättebraspår och är startsnabb. Det ska nog till att han får hårt tryck om han ska förlora loppet, får han bestämma är det en bra chans, säger Kent Forsberg till Trav365.