ATG:s nya regler för spelet till V75

TRAV

ATG vill stoppa spelare som lämnar in miljontals enkelrader till V75.

I höst kan de nya reglerna presenteras.

– Vi tittar på att ha mer restriktiva regler för reducerade system. Speciellt vid jackpott-omgångar har vi stora, stora system med enkelrader som bryter ner streckfördelningen, säger Remy Nilson, vd för ATG.

Foto: Remy Nilson.

Sveriges Radio rapporterar om ATG och deras planer att förbjuda spelare att lämna in miljontals enkelrader. Spelbolaget vill begränsa hur många kuponger en spelare får lämna in och en minsta insats per kupong, skriver Sveriges Radio.

Planerna har väckts efter att spelare lämnar in väldigt många enkelrader som förstör streckprocenten.

– Jag har pratat om det här i TV4 tidigare i år. Vi tittar på att ha mer restriktiva regler för reducerade system. Speciellt vid jackpott-omgångar har vi stora, stora system med enkelrader som bryter ner streckfördelningen - det gör att folk blir psykologiskt störda. Det har irriterat folk. Vi tittar på vissa begränsningar för reducerade systemspel, men vi har inte bestämt exakt hur det ska se ut, berättar Remy Nilson för Trav365.

”Behöver inte vara rädda”

Samtidigt vill han lugna V75-spelarna.

– Vi tittar på att ta bort avarter av reducerade system, de som spelar reducerade system behöver inte vara rädda för att vi ska stoppa reducerade system, säger han.

När kan det här bli aktuellt?

– Vi ser över när det här kan bli verklighet och vi kommer återkomma under hösten. Vi går igenom tekniskt hur det ska ske. Det berör en väldigt liten del av spelarkåren, men det är tillräckligt psykologiskt irriterande de gånger en häst faller från 50 till 30 procent i streck. Det kommer in mycket enkelrader och det är inte bra att övriga spelare blir störda av det. Det är inget fuffens – det är mer ett sätt att spela, säger han.