”Var en fantastisk upplevelse i USA”

TRAV

Malin Berås blev femma i loppet efter strul – men njöt av att få chansen att rida på Meadowlands

Montéstjärnan Malin Berås, 23, hade en oturlig montédebut i USA.

Nu tröstar hon sig i OS-byn i London med handbollsstjärnan Magnus Jernemyr, 36, som också förlorade i går.

– Efter OS åker vi på semester tillsammans, säger ryttaren Berås.

Foto: Malin & Magnus.

I helgen var den norska succéryttaren Malin Berås i USA för att rida det första montéloppet någonsin på travbanan Meadowlands i New York. På förhand hade Berås stora förhoppningar om en bra placering i loppet med topphästen Blacktuxwhitesocks som tränas av Trond Smedshammer.

Men strul i startmomentet och en sjuk häst satte stopp för segerplanerna.

– Det var två-tre hästar som stod helt still, så när jag skulle rida förbi dem tappade min häst fart. Det var, ursäkta språket, förjävligt att det inte blev omstart. När vi väl kom upp bakom bilen fick vi en okej start, men hästen var inte på topp. Jag kom invändigt in på upploppet och fick lucka, men han ville inte alls springa. Hade jag haft en "bra" häst så hade vi vunnit, säger 23-åringen.

”Hoppas få rida i Frankrike”

Hur var det att rida på Meadowlands?

– Det var en helt fantastisk upplevelse. Det är väl bara att rida under PdA-helgen i Frankrike som kan slå det här. Det är de två största travhelgerna i världen. Det var sinnessjukt!

– Jag har aldrig fått så mycket uppmärksamhet som jag fick där. Det var intervjuer hela tiden och själva loppet fick enorm publicitet. Montésporten i USA är inte så stor, men med tanke på det här loppet så hoppas jag det blir bättre, fortsätter hon.

Malins nästa stora mål i karriären är nu att rida i Frankrike.

– Jag hoppas få prova på det. Jag fick faktiskt en liten förfrågning om det redan i helgen. Det är aldrig lätt att få uppsittningar, det här var stort. Att få rida i Frankrike efter detta hade varit en upplevelse som är svår att slå.

”Mycket privat spelar in”

Efter femteplatsen på Meadowlands satte sig Berås direkt på ett plan till London där pojkvännen, handbollsproffset Magnus Jernemyr, spelar för svenska landslaget i OS. Under måndagen förlorade han och svenska landslaget mot Frankrike, men är redan klara för kvartsfinal i turneringen, där Danmark väntar. Efter förlustmatchen tröstade idrottsprofilerna varandra med en kyss på handbollsplanen.

– Jag är på plats här i London nu och efter turneringen ska jag åka på en liten semester med min käraste, säger Malin Berås.

Efter gårdagens förlustmatch för Sverige kunde Sportbladet avslöja att Jernemyr är redo att lämna landslaget efter OS.

– Det är mycket privat som spelar in, säger försvarsbjässen i dagens Sportbladet.