Storvinnaren: ”Han är en rolig V75-skräll”

Jonas 49, drog vann över två miljoner i måndags: ”Leende på läpparna” • Tipsen inför V75

avDaniel Söderbäck

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Track Angle är en av Jonas V75-skrällar.

Han fick sitt livs chock i bubbelpoolen när han vann över två miljoner kronor i måndags.

Nu har 49-årige Jonas Gulliksson hittat två nya skrällar på V75 – i jakten på den ensamma raden.

– Track Angle i sista är en rolig skräll, säger han.

Stockholmaren Jonas Gulliksson, 49, firade valborg i Dalarna tillsammans med sin flickvän och en kompis.

Under V64-omgången skulle den delägda hästen Coktail Chip starta. Jonas lämnade in sitt system till omgången på Mantorp för 980 kronor – och följde sedan upplösningen från badtunnan med utsikt över Siljan.

Han valde att spika delägda hästen, som var en jätteskräll, och när kvällen var över satt Jonas, som enda spelare i landet, med alla sex rätt. Belöningen: 2 095 221 kronor. När han såg utdelningen fick han sitt livs chock.

– Jag förstod inte. Jag trodde det kanske skulle ge 3-400 000 kronor. När jag såg att det var två miljoner trodde jag att det var fel på minst en nolla, sa han till Trav365 dagen efter storvinsten.

”Går inte att lägga sig på rygg”

Efter storvinsten har dock livet rullat på som vanligt.

– Jag har jobbat på, jag har ett företag att sköta och det går inte att bara lägga sig på rygg, säger han och fortsätter:

– Det är en skön känsla att vara ensam och man har ett litet leende på läpparna, man måste ha lite stolpe in och tur. Det har varit mycket gratulationer från omgivningen och de verkar glada.

Har du hunnit smälta att du vunnit över två miljoner kronor?

– Ja, jag tror i alla fall att det börjar sjunka in. Vi håller på och bygger på landstället och det är ganska mycket pengar, så det underlättar.

”Det är inte min grej”

På lördag avgörs V75-omgången i Örebro. Och precis som i måndags letar Jonas Gulliksson skrällar som kan rensa i kuponghögarna.

– Jag gillar inte att spika stora favoriter, det är inte min grej. Man måste gå lite tvärs emot. Sedan försöker jag hänga med, läsa på och så har jag ett kontaktnät som jag brukar prata med, säger han.

Han väljer att bjuda Trav365:s läsare på två V75-skrällar.

– I sista avdelningen (V75-7) är ju 14 Call Me Keeper jättebra, men en rolig skräll är 5 Track Angle, streckad på fem procent. Det ska bli barfota fram nu vilket gör att det ska vara en helt annan häst. Jag vet dock inte hur hårt jag vågar gå på den, om jag exempelvis spikar.

– En annan skräll är 4 Nappa Scar (V75-3). Han kanske ändå inte vinner, men får han sitt lov så.

Vilken är favoriten i omgången då enligt dig?

– Risken är att Örjan (Kihlström) spetsar och vinner i V7511 med 1 In Toto Sund.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75