V75

Vann 21,2 miljoner på V75: ”Det är en dröm”

Andelsgänget tog hem supervinsten på nyårsafton – berättar för Trav365

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Största vinsten på V75 under multijackpotten på nyårsafton gick till Tyskland.

Ett andelsgäng med stort intresse för svenskt trav tog storslam och vann 21,2 miljoner kronor.

– Det är en dröm som blivit sann, säger en av vinnarna, Niklas Kaeseler, 42, som arbetar som geografilärare.

V75-omgången på nyårsafton blev verkligen svår för V75-spelarna. På grund av den krävande banan på Örebrotravet blev loppen svårlösta och flera skrällar vann – och ingen favorit pallade för trycket.

När V75-7 gått i mål var det endast tre system som hade prickat in alla rätt.
Mest vann ett andelsgäng i Tyskland, som lämnat in sitt system via Sportech DC Essen, som nu kan hämta ut 21 264 450 kronor.

– Vi är stora fantaster av svensk travsport! Sporten är sämre här i Tyskland, så vi följer sporten i Sverige. Vi kollar på loppen varje dag, säger en av vinnarna Niklas Kaeseler som ingår i ett större andelsgäng som spelar på svenska V75.

Niklas är 42 år och jobbar som geografilärare till vardags. Han har följt svenskt trav sedan 2009 och rest till Sverige varje år sedan Beau Mec vann Derbyt.

”Det är fantastiskt”

Loppen diskuterar tyskarna på ett forum tillsammans, sen har de två lagkaptener som sätter ihop systemen. Normalt sett brukar de spela system för 1 000 – 2 000 euro, eller mellan 10 000 kronor och 20 000 kronor, men eftersom det var multijackpott under söndagen ökades insatsen.

– Intresset var stort i dag. Vi säljer andelar för 30 euro styck och i dag hade vi 700 andelar, det var inte 700 andelsköpare utan det var många som tog flera andelar. Jag tog sex andelar (som blev värda 3 180 euro, per andel) men jag vet en som tog 80 andelar.

V75 följde de tillsammans via webbforumet.

– Det är fantastiskt, vi chattade under loppen och vi hade även 10 Rafiki Fri (som hade gett 48 miljoner kronor till tyskarna i V75-7).

Ajdå, känns det surt?

– Nej, inte alls.

”Blir party”

Systemet som lämnades in var på runt 20 000 euro, eller cirka 200 000 kronor, och innehöll ingen spik. Men eftersom det var ett så stort system så splittades kupongerna på tre. Därav blev det spik på 4 Friend Of Nature på en av lapparna.

– Vi gick för stora pengar i dag, då kunde vi spela så här. I normala fall har vi en till två spikar, säger Niklas Kaeseler.

I slutet av augusti, då det också var en jättepott på V75, satte spelgänget även då sju rätt. Nu slog de alltså till igen.

– Det är en dröm som blivit sann.

Hur ska du fira det här?

– Jag är med vänner och familj nu och barnen har ett disco på undervåningen nu. Det blir party och det kommer nog drickas rejält, skrattar vinnaren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Spelare i Växjö vann 17 miljoner på V75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Trav

Nyårsafton

Tyskland