Hon vinner Svensk uppfödningslöpning

Reporter: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Denim Boko imponerade stort. "Helt stum..."

Denim boko vann på nytt svenskt rekord.
Foto: Atg live
Denim boko vann på nytt svenskt rekord.

Per Nordström skrällvann Svensk Uppfödningslöpning på hemmaplan med Denim Boko.

Segerreceptet: Spets och slut på nytt svenskt rekord.

– Jag är jättestolt och det här är verkligen stort, säger tränaren och kusken efter segern.

Det blev ett händelserikt lopp när landets bästa två-åringar gjorde upp i Svensk Uppfödningslöpning 2012. Favorit i loppet var Nugget´s Face, men hon fick se sig besegrad av en för dagen bättre häst. I inledningen av loppet var det full körning mellan flera hästar och snabbast iväg var Denim Boko trots spår sex bakom bilen. Sedan drog hästen i stenhårt tempo och många i spelarkåren var nog överens om att hästen inte skulle orka hela vägen in i mål.

”Bubblade inom mig”

Men Denim Boko och Per Nordström hade verkligen prickat toppformen och hade stor uppvisning på banan. Favoriten i loppet fick ett perfekt lopp bakom Denim Boko, men kunde inte ta sig förbi på upploppet utan årets vinnare i Svensk Uppfödningslöpning blev Denim Boko och Per Nordström.
– Det bubblade i mig hela vägen över upploppet, jag kände att det skulle gå vägen då hästen var fruktansvärt fin. Hon har gått åt rätt håll hela tiden och gjort allt rätt. Det ska bli kul att se hur långt det kan räcka i framtiden, säger segertränaren.

Nytt svenskt rekord

Det gick verkligen undan i loppet och segertiden blev mycket imponerande. Hästen sänkte det svenska rekordet med över en sekund, från 1.14.1 – till 1.12,9. Efter loppet fick hästen många hyllningar av såväl aktiva som experter.
– Man blir helt stum, det ska inte gå. Det är mäktigt att se och verkligen imponerande av Per Nordström som tagit fram en sådan här fin häst, säger Lennart Forsgren.

Segern var värd 600 000 kronor. Två i loppet blev Nugget´s Face och trea blev Västerbo Loveboat.

Publicerad: