Spelarnas val: Vi tror på Adielsson

TRAV

Nu har spelarna börjat ladda in pengar på kvällens jackpottomgång.

Och trenden är tydlig: Erik Adielsson blir spelarnas val i kväll.

Han är jättefavorit i två av V64-loppen.

I kväll är det jackpott på V64 med ungefär elva miljoner kronor till en ensam vinnare. Trots att det är över nio timmar till spelstopp har redan landets travspelare börjat ladda in pengar till omgången. Omsättningen är redan 1,8 miljoner kronor och som det ser ut i nuläget blir det tre jättefavoriter inom V64-spelet.

Adielsson jättefavorit – i två lopp

I V64-1 återkommer 9 Katjing efter lång vila men trots det är han i skrivande stund klar favorit då han är streckad på 75 procent av de inlämnande kupongerna. Hästen körs av Erik Adielsson som är ännu större favorit i V64-5 med treåriga Somekindacatch som startar från spår fem bakom startbilen. Stig H Johansson tränar hästarna och skriver om chanserna sin krönika i dagens Sportbladet.

– Katjing (V64-1) har vilat ett bra tag. Efter att ha gjort en fin första del av året blev han lite sliten och fick en välbehövlig paus. Tränar fint men saknar kanske en riktig genomkörare. Kan nog ändå prestera bra direkt.

– Somekindacatch (V64-5) har varit mycket duktig. Var i Italien och ser inte ut att ha tagit någon skada av det. Håller normal form och ser ut att kunna ta ledningen. Har vunnit många lopp därifrån. Segerchans.

Tvååringsloppet svårtippat

Kvällens tredje storfavorit är 5 Nantucket i V64-2 som körs av Örjan Kihlström och tränas av Stefan Hultman. Senare i eftermiddag, klockan 16, kommer Trav365 ha chatt med Hultman. Var då med och ställ din fråga inför kvällen.

Det lopp spelarna har mest problem med i kväll är V64-4 som bara innehåller tvååriga hästar. Där är 13 Global Nova knapp favorit på sina 44 procent. Hela åtta hästar i loppet är streckade på tio procent eller mer – men strecken kommer så klart ändra sig kraftigt under dagen.