Klacken: Så ska vi festa på E-läktaren

Foto: ALN

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Trav i världsklass, fest och galna upptåg.

Elitloppshelgen innehåller allt – och travets stora hejarklack är laddade inför helgens stortrav.

– Det kommer bli en jävla stämning, säger Marcus Eriksson från Hockeyligan.

På fredag drar Elitloppshelgen igång på Solvalla. Folk från hela Sverige vallfärdar till banan i Stockholm och under hela helgen besöker ungefär 50 000 peroner Solvalla.

Jackpott på V75

Under lördagen inleds den stora festen då det är jackpott på V75 – en ensam vinnare tar hem 55 miljoner kronor. Dessutom är det trav i världsklass med Sweden Cup och Harper Hanovers lopp som höjdpunkterna.

Sover utanför entrén

Entréerna på lördagen öppnas klockan 8.30 men då har de största entusiasterna redan varit utanför Solvalla i flera timmar. När väl grindarna slåss upp så rusar publiken mot ett och samma mål:

E-läktaren.

E-läktaren är den läktare som ligger mitt på upploppet utomhus och det är där alla travälskare vill vara under Elitloppshelgen. Marcus Eriksson, hejarklacksledare i Hockeyligan, befinner sig alltid på Solvallas berömda läktare under hela helgen.

– Vi har laddat upp med flaggor och ny trumma till den här helgen. Vi är 30-40 personer som kommer från ”ligan” och vi kommer hålla ett jävla liv, säger Eriksson.

Varför ska man sitta på E-läktaren?

– Därför att stämningen är helt fantastisk. Det går inte att hitta sådan stämning på någon annan travbana, det är helt otroligt. Den respons som de aktiva ger oss är grym, de uppskattar oss.

– Elitloppshelgen innehåller tre dagar av travsport i världsklass och stämningen gör att det blir helt perfekt. Det här är det bästa som finns.

Vem tror du vinner Elitloppet?

– Det tror jag Torvald Palema gör. Han blir tvåa i försöket och blir bortglömd, sedan vinner han finalen, säger Marcus Eriksson.

På söndagen, då Elitloppet körs, öppnas entréerna klockan 8.00.