Elfvings miljonsatsning – köper fem travhästar

TRAV

Här är Ulf Elfvings nya storsatsning på trav.

Radioprofilen har köpt in sig i fem toppstammade unghästar hos Svante Båth.

Affären är i miljonklassen och förväntningarna är höga.

– Vi hoppas såklart att någon blir en stjärna, säger Ulf Elfving till Trav365.

Foto: Ulf Elfving.

Radiolegendaren har ett stort travintresse och är delägare i två hästar. Det är Nemo och Next Lavec som tillsammans har sprungit in drygt 700 000 kronor. Elfving spelar också regelbundet och har haft fina framgångar. Han är alltid väl förberedd innan han lämnar in sina system och lusläser all information som finns i tidningar och på internet.

– Själva förarbetet är väldigt kul och det finns mycket information att ta till sig. Jag sitter ofta och pluggar V75 natten mellan fredag och lördag, berättar Ulf Elfving.

Nu har han utökat sitt hästägande och köpt in sig i fem ettåringar. Det är toppstammade individer som är besiktade och utvalda av tränaren Svante Båth. Det nybildade konsortiet är döpt till “Stall Småstjärnorna”.

– Jag är bara med på en liten del i hästarna men det känns jättekul. Vi hoppas såklart att någon av dem blir en stjärna. Det är vansinnigt spännande att ha en egen häst till start, säger Ulf Elfving.

De fem hästarna som han har köpt in sig i är: Global Offspring (hingst e. Pine Chip u. Armbro Naive. Helbror med gulddivisionsvinnaren Global Investment), Coriano Ås (hingst e. Conway Hall u. Karisma Ås), Flair Ås (sto e. Malabar Man u. Final Ås), Quid Pro Quo (hingst e. Yankee Glide u. Hostage), Quadrupedans (sto e. Andover Hall u. Decapode).

– Det är jättefina individer som är väl förberedda redan nu. Vi siktar in oss på att någon av dem blir en stjärna men det är lång väg kvar. Så här långt ser det i alla fall mycket bra ut, säger tränaren Svante Båth.

Hur är din relation med Ulf Elfving?

– Vi har en bra relation och pratas vid tre gånger i veckan. Två av dem snackar vi mat och den tredje pratar vi trav. Vi har båda ett stort matintresse, säger han och skrattar.