Hjärtat spikar Going Kronos

TRAV

Spik säger hjärtat, gardera skriker hjärnan.

Jag hoppas att Going Kronos vinner, men jag tvivlar.

Hoppas jag har fel.

Dragen på Bergsåker körs av kuskeliten, Svanstedt, Adielsson och Goop. De kör mina tre spikar.

Åke Svanstedt har lastar en buss och åker ”hem till Bergsåker” i morgon. Minns ni när han gjorde det senast? Har för mig att det var den 14 juni då grön kusk gjorde ett strandhugg i Sundsvall. Banan var skitig men Åke trivdes som en fisk i leran och vann fyra av de sex V65-loppen. Han gillar att komma tillbaka till sin gamla hemmabana och visa var skåpet ska stå.

I V75-1 har han god chans med formtoppade Earl Tilly. ­Hästen har övertygat stort i sin nya ­regi, utan skor runt om har han sprattlat likt en nyfångad abborre i loppen och det är uppenbar risk att han vinner som favorit.

Men man kan ju inte spika överallt, jag vill ha ett hyfsat utgångsvärde på V75. Roliga rysaren i

V75-1 är utan tvekan Capricorn Label som såg ruskigt fin ut bakom hästar i en V75-final senast. Han satt då i femte inner i det lopp som Baron Rols vann från spets och över mål var det full spänst. Lång distans passar Lähdekorpis V75-nötare; ni minns väl när han flög förbi i Halmstad i början av juli – över 2?640 meter till 46 gånger fläsket.

Omöjligt lopp

V75-2 försökte jag lösa. Det sket sig. Jag kollade häst efter häst men kom fram till att loppet var omöjligt. Ja, Västerbo Sailor är nog bäst och honom kan man spela en slant på som vinnare – men från bakspår på kort går det inte att gå all-in. På V75 fick det bli helgardering.

Jag helgarderar även V75-3. Skrev ju att jag hade tre spikar och det är alltså så att Järvsöfaks inte räknas. Han har redan vunnit. Så klart. Det är mer spänning att se honom i högvakten. Kan inte någon tvinga Persson att rida nu också? Han vinner troligen ändå.

Umbrella Hornline trodde jag var ett sto som Ola Hansson brukade köra men tydligen finns det ett fyraårigt dito hos Åke Svanstedt. I V75-4 är hon ett givet singelstreck. Svanstedt har kört henne utan skor i de två senaste starterna och segrarna har varit överlägsna. Spetsvann näst senast och senast small hon runt allt på sista bortre via 1.08,5 mellan 800 och 300 kvar. Enda hotet är Frisky Bar men hon har fått bakspår.

Lindy Later (Adielsson, V75-5) svarade för en helgjuten comeback senast, även om det inte blev några större ringar på vattnet när han inkom som sexa i ett långlopp på Solvalla. Vi som specialstuderade femåringen gillade dock intrycket. 11,5 sista rundan travade han som fastlåst och det smakade mera. På min lilla chanslapp är han en fräck spik – men ni måste inse att det är en vild sådan.

Värd segern

I V75-7 gör tre hästar upp, Staro Yodel, Mighty Value och Pleasant Walking. Jag tar ställning och singlar spurtstarke Mighty Value (B. Goop) som trivs över lång distans och som visade härlig form senast då han brakade förbi till seger.

Det vore kul om Going Kronos vann V75-7, han är verkligen värd det, men på något sätt känns det som han alltid tävlar mot alla hästar i loppen. Det är Going mot byket hela tiden och han måste spöa upp dem en efter en för att vinna. Det är därför jag garderar, risken är överhängande att någon duckar för slagen och smiter förbi.

Nybrinks V75-System

V75-1: 2, 3, 4, 6, 11 (res 5–10)

V75-2: Alla tolv hästarna (res 11–3)

V75-3: 9 Järvsöfaks (res 1–3)

V75-4: 5 Umbrella Broline (res 10–12)

V75-5: 9 Lindy Later (res 4–12)

V75-6: 9 Mighty Value (res 2–10)

V75-7: 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10 (res 6–7)

420 rader/210 kronor