Sportbladets V64-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V64-lopp måndag 6 juni.

Experten Michael Carlsson guidar dig.

V64-1

Rankning: 3–4–1–2–7–5–8–6.
Kommentar: Folli är en kapabel ”glasbit” som alltid brukar vara som bäst när han kommer åter efter ett uppehåll. Nu har han pausat några månader och fräschats upp i sina ömtåliga ben. Vann V75 i Mantorp för tre starter sedan och vid sunda vätskor är det bra vinstchans. Läget är perfekt och hästen är snabb ut. Wingait Ida har visat toppform i de senaste starterna. Efter segern näst senast avslutade hon vasst senast där det gick väldigt fort till slut. Öppnar bra men tar inte en längd på Folli sida vid sida. Med rätt ryggresa kan hon speeda ner alla. Max Bob har perfekta förutsättningar då han är snabb ut. Frågan är om han är mogen att vinna redan. Har en genom- körare i kroppen efter lång vila. Lär ha gått framåt och kan räcka.

V64-2

Rankning: 8–9–10–4–1–6–7–2–5–3.
Kommentar: The True F. avslutade rejält till seger senast. Hästen har stångats i tuffa V75-lopp innan dess och nu är det klart enklare emot. Värsta hindret kan vara ett åttondespår att brot- tas med bakom bilen. Kommer han bara ner i ett vettigt slagläge är det bra chans. Victorious Star vann åtta lopp på 15 starter i fjol men har inte alls fått till det i år ännu. Återkommer nu efter en paus och Lugauers hästar brukar vara väl förberedda och prestera bra direkt. Given på kupongen. Chosen One speedade till seger efter en perfekt resa senast. Alfa Giacomo har fin form. Öppnar bra. Vinner snart.

V64-3

Rankning: 1–2–3–7–10–8–4–6–11–5–9–12.
Kommentar: Tahays Blue Amber har bra fart för klassen och segerstrider felfri. Senast galopperade hon kort efter start men kom tillbaka bra som tvåa efter Gideon Boko. Är mycket snabb ut och kan leda runt om. Far Far Away tog två raka segrar förra sommaren men sedan gick det grus i maskineriet. Nu gör hästen comeback efter lång frånvaro och är förstås svårbedömd. Men Johan Untersteiner brukar inte fuska med träningen och hon slåss nog om segern direkt.

V64-4

Rankning: 13–8–1–11–12–14–9–10–6–3–15–4–2–5.
Kommentar: Hertig Shim har varit alldeles för laddad och gjort bort sig två gånger i rad. Mycket bra innan dess. Montédebut nu. Kan gå.

För V64-5 och V64-6, se dagens dubbel.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

V64

Trav

Spel