Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på ÅBY och SOLVALLA.

Sportbladets expert CASPER HEDBERG tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

✓ V86-1:

Loppet

Höga toppar och djupa dalar i inledande långloppet.

Tipsettan

Rapide du Pommeau var fin senast över denna distans då han spurtade ­förbi en ­sådan häst som ­Frozen och det trots att han hade varit med lite i körningen inledningsvis. Nu har han två lopp i kroppen efter en ­kortare vintervila och formen borde ­peka uppåt.

Motbuden

Thunder Peak avslutade hurtigt senast och håller fin form. Han tål mer offensiva upplägg och går inte att avskriva här trots att han står ganska hårt inne på pengar. Digital Archive är inte någon sköntravande sort precis men har gott om styrka. Nu har han varit ifrån en kort period och är han fräsch går han inte att utesluta från segerdiskussionerna.

Skrällbudet

Royal Prince gör spännande regidebut.

Spetsbuden

Royal Prince eller Digital Archive är snabbt ­framme för att ta över ledningen från Julia Kulling.

! Statistik­vinnaren

Tinamo Jet.

✓ V86-2

Loppet

I en omgång där naturliga spikförslag saknas måste man ta risker. Chansspik ett av två kommer här.

Tipsettan

Valentino Strix ­täv­lade till stor del mot de ­bästa kullkamraterna i fjol och hävdade sig väl. ­Inför årsdebuten hade han inte startat på ­åtta månader och fick ett lopp i de bakre regionerna. Men över upploppet flög han fram i en mycket snabb avslutning. Nu har han det loppet i kroppen och ett mycket bättre spår. Han är inte med i startrusningen men hittar lämpligt slagläge hyfsat långt fram i fältet. Känslan

är den rätta och vi tycker oss ha hittat en spännande spik.

Motbuden

He’s a Diffacolt kan öppna bra och får överta spets? Hero Sjöhammar får ett fint lopp på innerspår.

Skrällbudet

On the Dot har fin form och skulle rensa rejält.

Spetsbuden

Hero Sjöhammar. Som släpper till He’s a Diffacolt?

! Statistik­vinnaren

He’s a Diffacolt.

✓ V86-3

Loppet

Oviss spetsstrid öppnar loppet. Blir det rejäl körning finns det flera med bakspår som är bra.

Tipsettan

Othello Face är väldigt startsnabb men dito galopplysten och lätt att stressa upp. Har han en bra dag kan han leda runt om, men han kan också galoppera i inledningen eller bli för het och då ödsla onödiga krafter. Han är en av dem som kan vinna loppet.

Motbudet

Salsomaggiore får godkänt för sina Sverigestarter och är nu ute över en mer bekant distans. Han har ett bra utgångsläge och bör få en fin resa.

Skrällbudet

Vivo Torkdahl gör det bra i Danmark och duger även i Sverige. Blir det en tuff spetskörning behöver inte spåret vara helt fel.

Spetsbuden

Othello Face är väldigt startsnabb om han håller sig till rätt gångart. Invändigt försöker Unimede och Salsomaggiore och utifrån kommer Juppi. Vem som kommer vinnande ur striden är lite oklart.

! Statistik­vinnaren

Salsomaggiore.

✓ V86-4

Loppet

Orutinerade treåringsston. Mycket kan hända mellan loppen och vi rekommenderar flera streck.

Tipsettan

Unrestricted har gjort tre starter i karriären och aldrig förlorat felfri. I debuten visade hon prov på grymma fart­resurser med en sylvass spurt och senast lämnade hon styrke­besked och vinnar­instinkt när hon kunde dra tåget ute i spåren under slutvarvet och sedan ändå plocka ner ledaren in mot mål. Nu är det första gången hon provar på bilstart och med tanke på att hon inte visat upp någon startsnabbhet hittills (främst för att kusken varit tvungen att ta i henne för att hindra galopp) är det ett frågetecken var hon hamnar. Men på ren kapacitet får hon tipset. 

Motbuden

Kommer Flo Jo Keeper till spets blir hon svårfångad.

Skrällbudet

Uncertain Age kan öppna bra och vinner snart.

Spetsbudet

Vi gissar att Goop sänder iväg Flo Jo Keeper.

! Statistik­vinnaren

Unrestricted.

✓ V86-5

Loppet

Smålurigt stolopp och vi har råd att gardera.

Tipsettan

Seducedbyaface har tänt till och har nu gjort två fina insatser i rad. Hon är stark och kämpar in i mål; senast höll hon till en tredjeplats mot bra motstånd trots att hon såg slagen ut tidigt. Det kan mycket väl bli offensivt upplägg igen för stallformen är bra.

Motbuden

Elita M.I. vinner sällan men håller fin form och vi tror inte att hon saknar vinnarskalle. Hon är snabb ut och kan mycket väl hitta ledningen. Från den positionen har hon vunnit fyra av åtta lopp. Bankers Ransom har förvisso inte vunnit sedan 2014 men det känns som om en seger kommer allt närmare.

Skrällbudet

Wiclet Hanover är lugnt tagen och resultatraden ser ut därefter. Hon har en hel del kapacitet i sig och har ett fint utgångsläge.

Spetsbuden

Elita M.I. satsar och invändigt testar Wiclet Han­over att svara.

! Statistik­vinnaren

Christine Sixteen.

✓ V86-6

Loppet

Orutinerade treåringar slåss om 120 000 kronor.

Tipsettan

Diamanten är obesegrad efter fyra starter. Tre av segrarna togs som tvååring, samtligapå Bergsåker. I års­debuten som treåring visade han att fjolårs­vinsterna inte var till­fälligheter. Tvärtom, från dödens kämpade han tappert och såg inte alls tom ut i mål. Ulf Eriksson kör hästen för ­första gången i lopp och han har väldigt hög ­procent segrar när han får förtroendet att köra åt Robert Bergh på Solvalla. Nu är dock motståndet betydligt vassare och för första gången ska Diamanten testa på startbil. De flesta hästar löser den uppgiften på ett förnuftigt sätt, men vi kan inte kräva en snabbstart av Diamanten. Han kommer bli hårt betrodd av spelarkåren och som storfavorit är han sårbar.

Motbudet

M.T.Le Bron har en annan hårdhet än de andra ­hästarna här och har stångats mot kulltoppen redan. Han är väldigt startsnabb och därför missgynnad av bakspår, men fältet är litet och Åke Lindblom borde

hitta en passande position. Senast var han en liten besvikelse från ledningen men fick då styrk av bra hästar. Med två lopp i kroppen borde han vara ännu bättre nu och vi lämnar inte in en lapp utan streck för M.T.Le Bron.

Skrällbudet

Don Corleone Trot verkar vara kapabel men galopplysten. Han får Björn Goop i sulkyn för första ­gången och håller han ordning på sina ben känns en plats­placering rimlig.

Spetsbudet

Stor orutin vad det gäller bilstart råder i fältet. Håller Diamanten ledningen trots auto-debut?

! Statistik­vinnaren

Diamanten.

✓ V86-7

Loppet

Spåren är alltid avgörande. När vårt drag både har perfekt utgångsläge och toppform chanspikar vi.

Tipsettan

Persos Smokie har hela karriären varit en duglig häst, men höjt sig ytterligare ett snäpp i regi Bergh. Nu gör han fjärde starten för sin nye tränare och känslan är att formtoppen sitter där. Han kan öppna bra och från sitt innerspår kan han inte hamna fel, även vinnar­hålet är ju attraktivt på en bana med open stretch. Robert Bergh har alla korten på sin hand och i sådana lägen brukar han spela trumf.

Motbuden

Usain Colt svarade för två mycket starka insatser vid sina dödenssegrar tidigare i vår och han tål ett tufft upplägg. Offshore Man har fin grundkapacitet.

Skrällbudet

The True F. har mött tufft V75-hästar på sistone.

Spetsbuden

Persos Smokie är snabb vid laddning. Let it Happen och Great Society är utmanare i spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Lord Jaycee.

✓ V86-8

Loppet

Att ranka detta lopp är inte ens en uppgift man önskar sin värsta fiende. Nära på omöjligt att skilja hästarna åt och stora penseln måste fram.

Tipsettan

Metallic Beat får tipset då vi tror att han leder loppet. Men Goops springare har varit struken för halsinfektion för två ­veckor sedan så hästens ­status är ändå ett fråge­tecken. Vi tror inte att han hade kommit till start om inte stallet trott på en bra insats. Men loppet är tätt och kräver flera streck.

Motbuden

Tobacco har äntligen fått ett vettigt utgångsläge, men är å andra sidan inte så kvick ut. Han har sett mycket fin ut på sistone. Bizzy Sisu får ett fint lopp.

Skrällbudet

Resten av fältet platsar under denna rubrik. M.T.Hungry Eyes är storskrällen.

Spetsbuden

Bizzy Sisu och Metallic Beat duellerar. Utifrån testar Ramboldo Jet. Vinner Metallic Beat fajten?

! Statistik­vinnaren

Metallic Beat.

Casper Hedberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V86

Trav