Stig H lämnar jobbet i trav-tv

TRAV

TRAV365 AVSLÖJAR: Väljer att hoppa av jobbet i rutan: ”Det kändes inte meningsfullt”

Foto: Lämnar tv-jobbet Stig H Johansson väljer att sluta som expert i travsändningarna.

Stig H Johansson slutar i trav-tv.

När legendaren fick en ny roll i sändningarna – då tröttnade han.

– Jag tycker inte att jag gjorde någon större nytta, säger han till Trav365.

Tidigare i våras lämnade trav-tv:s stora stjärna Jessica Almenäs sitt uppdrag som programledaren för sändningarna i TV4.

Nu väljer nästa tunga namn att sluta.

Travlegendaren Stig H Johansson har inte synts till i rutan på ett tag och när travets stora fest, Elitloppshelgen, stundar lyser han med sin frånvaro i travets många sändningar.

”Inte meningsfullt”

Trav365 kan nu avslöja att han väljer att sluta jobbet som expert i tv.

– Jag har åtminstone tagit en paus, helt klart. Jag tycker inte att jag gjorde någon större nytta i den rollen som jag fick när man ändrade litegrann, säger Stig H Johansson till Trav365.

När Johansson valde att börja jobba för trav-tv var hans roll att sitta och bedöma hästarnas uppvärmningar och flika in med kommentarer om loppen och mycket annat.

I den nya rollen han fick blev han sidekick på stallbacken.

– Nu blev det bara några enstaka framträdanden per sändning, lite upp och ner. Jag tillförde i princip inget då, det kändes inte meningsfullt.

– Jag har lite grejer att göra utan det där. Det är väl inga konstigheter, det byts folk lite hur som helst, det väl rätt normalt att man vill ha in andra ansikten.

”Var ingen glädje”

Du har varit uppskattad som expert i rutan, hur känns det att inte vara med mer?

– Det är förhoppningsvis inte bara smicker, det man hör, det är ett par som hör av sig och frågar varför jag inte är med. Men ska jag göra något så tycker jag det ska vara meningsfullt och lite kul, annars har jag inget behov att göra något sånt i dag, det ska vara något som ger mig något.

Det låter som en lång paus?

– Det kan man väl säga.

Du är inte inbokad på något framöver?

– Jag är inte inbokad på något.

Det låter som att du inte vill det heller?

– Då ska jag få något som är mer meningsfullt, det var ingen glädje att vara med i någon verksamhet där man inte gör någon nytta, säger Stig H Johansson.