Miljonaffären upp i rätten – stäms på fyra miljoner

Rättegången startar på tisdag • Sveriges travelit på plats

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Corky.

Stjärnhästen Corky köptes för 625 000 dollar – men ska ha haft dolda fel vid köpet, enligt de nya ägarna.

Under tisdagen inleds rättegången i miljonaffären mellan Stall Corkad och Christina Takter – med Sveriges travelit på plats i Stockholms Tingsrätt.

– Jag har inte hört talas om det här, sa Jimmy Takter till Trav365, när stämningsansökan kom in 2016.

Det var 25 juni 2014 som Stall Corkad, samma ägare som till ikonhästen Victory Tilly, köpte stjärnhästen Corky från Christina och Jimmy Takter i USA.

Priset landade på 625 000 dollar, motsvarande 5,2 miljoner kronor med dagens växelkurs.

Hästen gjorde dock bara tre starter för sin nye tränare Stig H Johansson och sprang in knappa 200 000 kronor, innan problemen började, enligt stämningsansökan i Stockholms Tingsrätt som kom in 13 januari 2016.

Roterande testiklar

Anledningen till stämningen är att hästen ska ha varit behäftad med fel, främst då roterade testiklar som tvingat fram en kastrering, vid försäljningen, som de tidigare ägarna ska ha vetat om.

Stall Corkad har lämnat in en stämningsansökan mot Christina Takter, där de kräver Takter på fyra miljoner kronor samt 263 746 kronor i skadestånd.

När Trav365 sökte Christina Takter i januari i fjol så skickade hon över telefonen till Jimmy Takter.

– Jag har inte hört talas om det här. Det är mer än jag vet. Om man blir stämd så borde man ju veta om det? Jag sålde hästen för över 1,5 år sedan. Jag vet som sagt ingenting, vi får väl se vad som händer, sa Jimmy Takter till Trav365 då.

Rättegången sköts upp

Under tisdagen inleds rättegången i Stockholms Tingsrätt, en rättegång som redan skjutits upp en gång tidigare. Redan 29–31 mars i år skulle den ägt rum.

– Samtliga parter inklusive domstolen bedömde att det var orealistiskt att genomföra huvudförhandling i mars, sa advokat Lars Deckeman, som företräder Corkys nuvarande ägare, då till Sulkysport.

Rättegången är en av de mer kändistäta, där Sveriges travelit kommer att vara på plats. Bland annat är Stig H Johansson, Erik Adielsson och Jimmy Takter kallade som vittnen.

Slutanförande väntas hållas på torsdag eftermiddag, 2 november.

Publicerad: