Mejla

Micke Nybrink

”Flög fram – jag V75-spikar och går vidare”

Nybrinks V75-analys till Umåker • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 15 maj • Jackpott 58 miljoner

Missle Hill är en V75-spik.

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

TRAV

Kampen blir inte så jämn.

Inte när Daniel Redén skickar A-laget.

Och Jörgen Westholm och Robert Bergh är inga småhandlare.

Miljonutdelning är inget jag spelar massor på.


ANNONS: Jackpott 58 miljoner. Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Umåker och en rolig omgång, att titta på. Trav i norr när det våras – underbart. Spelet kan diskuteras, det är i alla fall inte läge för ett jättesystem. En blick i backspegeln ger en snittutdelning på 13 500 de fem senaste åren och jackpott på femmorna två gånger.

Tre gånger har det vunnit tre favoriter, en gång fyra. Bra att ha framför sig; motorsågen plockas undan. Själv spelar jag för att vinna, låt säga, 15 000 – 20 000.

V75-1: Bra läge för Digital Dominance med Adielsson och springspår. Det brukar i stort sett bara säga pang så sitter killen i ledningen, oavsett häst, lätt överdrivet. Två raka har Westholms häst och när han vann från spets näst senast såg han ut att trivas extra bra där, han var kanonfin.

Skrällen heter Arizona Dream. De fyra senaste loppen pekar på en femårig Love You-valack som tänt till utan skor och även om insatserna är gjorda i lokal omgivning tycker jag att det ser förbannat bra ut. Titta själva på åtminstone de två senaste och kom in i matchen. Latkorvar vinner inte en spänn på trav.

Leder länge men...

V75-2: Navona kördes till spets 1 400 kvar senast men blev avklädd av en grym Margareta Tooma. Vet inte hur bra Navona var, det bleknar lite när man får så mycket stryk. Troligen leder hon länge men jag är inte ”all in”.

Pappa Jonnys Ilse kan det kännas som jag hakat upp mig på – men hon var grymt bra senast och är bäst med tuffa upplägg. Skor och vanlig vagn nu, säger nu. Skiter väl (förlåt) jag i. Hon har vunnit V75 med den utrustningen.

V75-3: Missle Hill från spår ett bakom bilen och med Kihlström, Sveriges bästa kusk från just det spåret. Ingen kan öppna som Kihlström från inner, jag lovar.

Missle har två lopp i kroppen och är nära toppformen. Avslutningen senast signalerade i alla fall det, han flög fram över mål efter en snäll resa.

Som ni förstår spikar jag och går vidare. 2 140 meter är snarast ett plus.

V75-4: Öppet lopp, dyrt, om ni inte köper min geniala (?) lösning med spik Global Attention. Jag tror att han dundrar ner allt med en långspurt. Formen är bra, han var urstark senast, bara gled undan efter hård uppvaktning och brukar sköta sig från bakspår.

Streckas men ingen spik

V75-5: Omöjligt lopp sprinterlopp där vi kan fråga oss vad Björn Goops nyförvärv Alcide Roc går för. Jag kollade med Goop som svarade så här:

”Det är en ganska fin häst. Haft problem med travet i Frankrike men tränat ok hos mig. Jag är lite orolig på om han har den riktiga farten som kommer krävas men han kan göra en hel del jobb själv. Streckas men ingen spik”.

V75-6: Duellen mellan Don Fanucci Zet och Hail Mary är förstås en sportslig godbit. Två kanoner med helt olika förutsättningar. Jag är helt inne på att Don Fanucci leder runt om och att Hail Mary avslutar starkt som tvåa.

V75-7: Vasst startfält med flera bra hästar. Det blir en ren gissning vem som vinner men att det är någon av mina fem är snudd på givet. Whelk är den som är minst spelad. Jäklar vad hon gick senast.


ANNONS: Jackpott 58 miljoner. Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa tips:


1. 2 Arizona Dream (Umåker, V75-1)

Riktigt bra på slutet. Värre nu men varning ändå.


2. 7 Pappajonnys Ilse (Umåker, V75-2)

Följetong i spalten. Mycket bra senast. Given igen.


3. 7 Whelk (Umåker, V75-7)

Rasande snabb. Jobbigt läge men inte ofarlig.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 6-3-2-9-4 (res 7-5)

V75-2: 3-6-11-9-7 (res 14-15)

V75-3: 1 Missle Hill (res 5-10)

V75-4: 9 Global Attention (res 3-8)

V75-5: Alla tolv hästarna (res 2-5)

V75-6: 6 Don Fanucci Zet (res 9-10)

V75-7: 2-6-4-7-9 (res 1–3)

1 500 rader/750 kronor

Av: 

Micke Nybrink

Publisert:

LÄS VIDARE

V75-INTERVJUERNA: ”Jag kopplar grepp direkt med en spik”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Micke Nybrink krönikor

V75-tips

V75

Trav

Micke Nybrink