Selar ut två stycken topphästar – spikas

Expertens DD-tips – tisdagen den 29 december från Ålborg

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Ålborg, tisdagen den 29 december.

Spelstopp DD 21.15

TV12 19.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V64, V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 5–11–9–4–3–7–2–10–8–1

Kommentar: Flemming Jensen selar ut två topphästar. Han väljer själv att köra Slide So Easy, men det kan nog bero på att det är en häst som han haft hela hästens karriär. För ser man till utgångslägena är vår bedömning ändå att det är fördel Tycoon Conway Hall i det här loppet. Beroende på att han ser ut att kunna nå ledningen utan strid. Sedan måste Slide So Easy slå honom den tunga vägen. Vill man vara på den säkra sidan streckar man båda två. Men vi går på Tycoon Conway Hall och förutsätter att han inte bjuder stallkamraten på något – det vill säga släpper till Slide So Easy om denne kommer i ett tidigt avancemang.

DD-2

Rankning: 1–6–10–11–12–9–4–7–5–3

Kommentar: Even Steven kommer med fyra raka segrar. Möjligtvis att han inte såg riktigt lika fin ut senast som i föregående starter. Dessutom kan han förmodligen inte hålla ledningen här. Annars talar det mesta för honom. Men vi dubblar ändå med Escape A.P. som vann från ledningen senast och bör kunna ha bra chans att köra sig till den positionen den här gången också. Bakom de två första hästarna är det jämnt mellan ett flertal formstarka hästar. Eller åtminstone fyra stycken till.

DD-systemet – 2 rader

DD-1: 5 Tycoon Conway Hall.

DD-2: 1–6.

Vem tar spets?

DD-1: Tycoon Conway Hall.

DD-2: Någon av de utvändiga bör vara startsnabbare än favoriten Even Steven. Det borgar för att Escape E.P. ska kunna köra sig till ledningen efter en bit.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!