”Jagar revansch – jag spikar hästen på V75”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 19 juni på Boden

V75 på Boden står på lördagens meny. Observera att det är midnattstrav och spelstopp klockan 19.30. Omgången kryddas med en jackpott på 47 miljoner.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Swagger felade bort en seger på V75 på Umåker. Nu tar hästen revansch, säger han.


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Den gångna lördagens omgång såg på papperet ut att bli något av en favoritparad. Sällan eller aldrig känner man sig så kaxig som när man har singelstreck på Månlykke A.M., Margareta Tooma och Bitcoind' Arc. Kryddat med Upstate Face och ytterligare någon stark favorit lutade en del åt jackpott på fem rätt. Tji fick vi. Streckfavoriterna föll som käglor. Månlykke hoppade kråka, Margareta, som jag hela veckan tyckt var en spik i nämnde Månlykke-klass, öppnade söligare än väntat och låstes sedan in av vakna konkurrenter. Bitcoind' Arc... Har vi möjligtvis överskattat Timo Nurmos Derby-hopp? Ganska tuff resa utvändigt ledaren, visst, men jag var ändå rejält kluven till insatsen. Han kan bättre, eller åtminstone trodde jag det på förhand.

När krutröken lagt sig blev det visserligen jackpott, men inte som jag och många med mig tänkt sig. Trots att flera tappra system satt med miljondrömmar inför V75-avslutningen ställdes samtliga schack matt när en barfotadansande italienare satte spiken i kistan. Därmed rullar en herrans massa extramiljoner över till Boden och även om det sket sig med tre spikar senast det begav sig gör jag ett nytt försök nu till helgen.

Omgången har potential, ingen tvekan om saken, och jag målar på med garderingspenseln riktigt ordentligt i de tre inledande avdelningarna, för att sedan gå kort i resterande fyra. Förhoppningsvis är det lösningen i jakten på de större slantarna.

I det inledande loppet dyker segermaskinen 7 Leave Your Sox On (V75-1) upp och skulle han släppas till ledningen, där är han obesegrad efter fyra starter, så är det troligen tack och godnatt för konkurrenterna. Han har sett jättefin ut på sistone och imponerade oerhört framför allt näst senast. Jag har tidigare skrivit att jag tycker att hästens tränare Petri Salmela mycket väl kan vara snällast i trav-Sverige. Alltid trevlig, alltid tillmötesgående, alltid med ett leende på läpparna men också nära till glädjetårar. Han verkar vara en sådan där mysfarbror alla troligen vill ha i sitt släktträd. Jag håller tummarna för att Petri skördar fina framgångar på sin hemmabana på lördag, men helst inte med Leave Your Sox On då jag som bekant streckat ”halva fältet” och hoppas på skräll.

V75-2 är ett av de öppnaste kallblodslopp jag någonsin skådat. I lördags stod 3 G.G.Ojjdo för en av historiens största V75-skrällar när Månlykke A.M. hade tankarna på annat håll. Och lite så kändes det, både när Månlykke felade och när skrällen var ett faktum: ”Oj då, vad hände där?”

Hästar är dock inte mer än djur och alla kan ha en dålig dag. Tomas Petterssons kämpe behöver dock inte be om ursäkt för segern. Kusken gjorde precis allt rätt och inte ens Örjan Kihlström hade kunnat göra det bättre. Sjuåringen försöker nu på lördag ta andra raka V75-segern och man nog glömma att han blir streckad på runt 0,3 procent av alla inlämnade system. Visst finns det segerchans men detta är ett riktigt getingbo och det måste klaffa under vägen. Just nämnde Kihlström får chansen bakom 5 Kong Henry och senast dessa två stiftade bekantskap bjöd ”Gubben i lådan” sin adept på en perfekt styrning och det blev då en enkel spurtseger. Örjan och kallblod är en lyckad kombination och Henry vår agera tipsetta för mig.

Klass II-försöket, tillika lägsta klassen, ser ett potentiellt singelstreck i pånyttfödde 4 Nicois du Gull (V75-3). Skicklige Oskar Kylin Blom har gjort ett fint jobb med strulputten som felat i 16 av karriärens 22 starter. Det är mycket vinna eller försvinna över sexåringen men på sistone har det sett riktigt bra ut vid två raka spetssegrar. Skulle kusken hitta till ledningen på nytt får de övriga vara bra för att plocka ner Nicois, men hans osäkra tendenser gör att det är svårt att motivera honom som V75-spik. Om min tipsidé bränner så är det vidöppet bakom. Verkligen vidöppet. Helgarderings-öppet till och med. Jag streckar alla utom en och hoppas att det smäller till på allvar.

V75-6 ser två hästar som sticker ut. 3 Cab Lane och 8 Upstate Face. Den tidigare agerade V75-spik på mitt system senast men låg på friskt under vägen och mosades sedermera av en för dagen oerhörd Jaguar Dream. Visst var jag besviken på Cab Lane som jag tycker kan bättre men han gav sig dock aldrig helt. Spetsläge på nytt och även om det blev torsk från den positionen senast brukar han sälja sig dyrt, men då måste han i och för sig agera lugnare än senast. Distansen har han vunnit över tidigare. I ett Kriterie-kval som treåring stegade han fram utvändigt ledaren och krossade denne under slutvarvet. Vem som då satt i spets? Jaguar Dream. Oj då. Upstate Face ser dock ut som en ny häst sedan skicklige Adrian Kolgjini hittat rätt med balansen. Senast bollade hästen med konkurrenterna på topptid och gjorde det med extraväxlarna sparade. Här tycks stall Kolgjini ha en stjärna i vardande och vore det inte för det tråkiga åttondespåret så hade jag spikat Upstate Face. Oavsett löpningsförlopp ska det dock vara toppchans.

Tidiga spikarna:

Björn Goop tycks ha hittat en skräddarsydd uppgift åt sin fina märr 10 Balsamine Font (V75-4). Senast var hon favorit i en tuff Fyraåringselit under Elitloppshelgen men generades till galopp i ett tidigt skede av loppet. Gången innan var hon helt outstanding vid överlägsen spetsseger. Fyra av hennes fem senaste segrar har tagits på barfotabalans men till lördagens start åker skorna på. Jag är dock inte det minsta orolig då hon tävlade med samma balans i nämnda lopp näst senast. Motståndet håller ovanligt låg klass för att vara ett försök till Diamantstoet och det enda som egentligen oroar är hennes ovana av det svenska voltstartssystemet. Vid det enda försöket, en sommardag på Mantorp förra året, öppnade hon trevande från ett tredjespår men höll sig på benen och vann sedan busenkelt.

Hennes speedresurser finns det ingen i fältet som kan matcha och som jag har läst på det blir hon framdragen av Ava under slutvarvet. Felfri blir Goops fyraåring ytterst svårslagen. Vid gardering blir det genast knivigare och rejält streckkrävande, så jag väljer att spika mig ur problemet.

Sällan har man lidit så mycket med en kusk och tränare som när Sandra Eriksson och 5 Swagger (V75-5) felade bort en given V75-seger på Umåker i näst senaste starten. I samma veva rök även en finalstart under Elitloppshelgen och toppkuskar som Goop och Kihlström kan leva med sådant, men för en mindre tränare som Eriksson är en V75-seger som att vinna på Lotto.

Familjehästen Swagger studsade dock tillbaka direkt och vann den efterföljande starten. Nu jagar man revansch på den stora scenen och även om det återfinns flera startraketer invändigt räknar jag med att det löser sig på något vis. Värsta konkurrenten 2 Syoss var rejält akterseglad av Swagger då de två möttes på Umåker men kan bjuda upp till dans nu från ett perfekt utgångsläge. Jag är dock inne på att Swagger tar ner honom från utvändig position, även om jag inte är hundra procent säker. Men väl 90. Okej, kanske 70-80, men det räcker för mig. Debut med ny balans ser jag som det värsta hotet.

2 Very Kronos (V75-7) lyckades inte kvala in till Elitloppsfinalen efter ett av historiens tuffaste upplägg i nämnda lopp. Nuncio blev även han hängande i tredjespår hela loppet för ett antal år sedan och stod då för en av de sjukaste insatserna jag någonsin skådat. Very Kronos, däremot, ledsnade där ute och det må honom vara förlåtet.

Han har nu fått slicka såren några veckor och är förhoppningsvis taggad till tusen när Norrbottens Stora Pris ska avgöras. Motståndet är benhårt, ingen tvekan om det, men från spår två bakom bilen borde spetschansen vara god. Mer än god, är det inte spetsgaranti rentav? Åtminstone om han sköter sig.

Vid enda besöket i Boden för ett antal år sedan slutade äventyret med galopp. Han är dock en annan häst nu och i ledningen är han elva av tolv på svensk mark. Visserligen var 7 Vernissage Grif äckligt bra i lördags och när man såg den insatsen så undrade man vem som egentligen var gladast: Alessandro Gocciadoro, eller Daniel Redén som slapp möta det italienska monstret i Elitloppet. Ändå var det få som skrek sig hesa om Vernissage Grifs vara eller icke vara i Elitloppet när de sista rosa biljetterna delades ut. I stället slank utfyllnadshästen Bahia Quesnot med, kanske en av de mest chanslösa hästarna i Elitloppet på 2000-talet.

Givetvis vill jag strecka Vernissage Grif som åter ska tävla barfota runt om, men Very Kronos i spets bollar man inte med i första taget. Very är anmäld barfota runt om, optimal balans, och jag väljer att ta ställning. Spik.

Tidiga skrällarna:

5 Just Celebration och 12 Reven Dejavu måste streckas väldigt tidigt i V75-1. Den tidigare tycks testa kombinationen barfota runt om och amerikansk sulky för allra första gången i lopp och har en vass slutspeed att tillgå med rätt resa.

I lördags var han, om sanningen ska fram, en stor besvikelse efter en vilsam löpning men kan mycket bättre än så. Nu har han ett lopp i kroppen och borde gå framåt med detta. Han mötte Leave Your Sox On för tre starter sedan och var då jämnspelad med denne. Det slutade med vinst, medan Salmelas häst straffade ut sig med tidig galopp.

Reven Dejavu blir allt bättre och är värd en fullträff. Spåret är givetvis tråkigt men löser det sig bara det minsta lilla går ingen säker över upploppet.

6 Rubus (V75-2) är ett kul drag i ett vidöppet kallblodslopp. Han har vunnit V75 förr men tappade sedan formen. Senast visade han dock gryende storform via en rapp avslutning och spår sex är idealiskt för denna snabbstartare. Han har hittat till spets vid tre tillfällen – och vunnit samtliga! Han vann just detta lopp i fjol och slog då flera av lördagens konkurrenter. Stormvarning!

Om man ska gå efter måndagens streckprocent så vore det tjänstefel att inte placera min tänkbara spikidé 4 Nicous du Gull (V75-3) i skrällkategorin. Två procent i skrivande stund, men givetvis kommer mycket att hända fram till start. Allt under tio procent vore dock rena fyndet.

Passa även 5 Shawn Leejs som verkligen hittat stilen på barfotabalans och är mycket, mycket startsnabb. Hittar han till spets så...


ANNONS: V75-jackpott 47 miljoner. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 (3–2)

V75-2: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13, 14 (12–7)

V75-3: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12 (9–4)

V75-4: 10 Balsamine Font (15–11)

V75-5: 5 Swagger (2–4)

V75-6: 3, 8 (1–12)

V75-7: 2 Very Kronos (7–4)

2 112 kronor/1 056 kronor.

Banfakta, Boden

Banförkortning: Bo

Längd: 1000 m

Bredd: 23,0 m (2140 m), 22,0 m (1640 m)

Upplopp: 200 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Kahlua Bishop - Bodin M 2 3 5 8 2 15,8

2 La Cerise - Skoglund R N d 2 5 3 0 14,0

3 Kentucky - Söderholm K 2 1 2 4 2 14,0

4 Barbed Wire Bronco - Olofsson H 0 1 1 4 0 14,7

5 Just Celebration - Djuse M E 2 2 1 4 6 14,4

6 Amperage Hanover - Ohlsson U 4 4 2 4 3 14,7

7 Leave Your Sox On - Forss M 1 0 0 1 1 16,6

8 Silver Bullit - Ekberg W 3 d 1 3 4 13,5

9 Condior - Westerholm N 1 d 0 1 0 17,0

10 Gogobet Sisu* - Kihlström Ö 1 1 4 8 0 15,1

11 Mister Donald - Goop B 1 d 0 5 2 13,3

12 Reven Dejavu - Adielsson E 2 1 3 2 4 12,4

V75-2, 2 140 meter volt

1 Sundbo Nova - Goop B 0 1 1 2 2 24,6

2 Nordby Kuling - Alsén O d 2 8 d 1 24,8

3 G.G.Ojjdo - Pettersson T 2 4 3 2 1 23,6

4 Norrlands Scott - Nyberg I 5 0 3 3 1 23,6

5 Kong Henry - Kihlström Ö 8 2 4 8 1 23,0

6 Rubus - Eriksson L 5 0 5 0 5 23,0

7 Guli Anna - Johansson S 0 7 0 5 3 26,7

8 Bol Brage - Djuse M E 0 6 5 1 1 23,3

9 Nordby Elde - Kylin Blom O 0 3 d 0 4 24,6

2 160:

10 Guli Storm - Skoglund R N 5 1 5 5 2 22,8

11 Guli Roy - Ohlsson U 1 1 2 5 7 23,7

12 Hallsta Vinnex - Jonsson M O 2 2 0 6 d 24,0

13 Guli Rubin - Adielsson E 2 6 1 5 2 23,6

14 Forspärla - Eriksson J 0 3 5 2 1 23,4

V75-3, 2 140 meter auto

1 M.T.Oberon - Ohlsson U k 0 1 1 2 14,8a

2 The World is Mine - Pettersson T 0 1 0 1 1 15,7a

3 Zätas Forever Star - Kihlström Ö 1 3 0 0 2 15,0a

4 Nicois du Gull - Kylin Blom O 0 d d 1 1 13,8a

5 Shawn Leejs - Olofsson H 5 5 8 2 1 14,8a

6 Zola Soft - Forss M 1 1 1 4 2 14,5a

7 Pewdiepie - Goop B 1 2 3 2 1 13,3a

8 Rocking Flax - Lindblom C P 7 2 2 1 1 13,2a

9 Dulce de Leche - Eriksson L 4 2 d 4 1 15,7a

10 Soleil d'Inverne - Söderholm K 0 3 2 1 2 15,0a

11 First Mover - Djuse M E 3 3 1 1 0 14,8a

12 Ariston - Östman J 0 1 0 4 1 13,0a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Todays Estelle - Linderoth P 0 0 3 1 2 14,0

2 Caviar Dame Ås - Kylin Blom O 7 4 6 5 3 15,9

3 Kaitlin Way Scott - Djuse M E 2 4 5 4 1 15,6

2 160:

4 Glace au Four - Östman J 6 0 0 7 7 15,4

5 So Chic - Haapio T 0 d 0 3 d 16,2

6 Ladybug Lara - Forss M 2 4 6 2 3 15,6

7 B.W.T.Daenerys* - Jansson T 2 7 0 2 3 15,9

8 Lovely O.O. - Westerholm N 3 7 5 1 d 14,6

9 Bag in Box - Eriksson S 3 2 2 0 4 15,2

2 180:

10 Balsamine Font* - Goop B 5 0 d 1 d 13,9

11 Mellby Harissa - Kihlström Ö 6 7 2 2 0 12,8

12 Iceland Falls - Adielsson E 7 1 2 3 7 13,0

13 Lady Zappa - Ohlsson U 1 7 6 3 6 12,7

14 Clear Eyes - Skoglund R N 4 5 2 5 4 13,8

15 Ava - Olofsson H 2 3 d 2 3 12,7

V75-5, 1 640 meter auto

1 Lexington Tooma - Eriksson J 8 4 3 5 1 11,9a

2 Syoss - Djuse M E 5 4 1 5 1 10,9a

3 Dante Godiva - Sundqvist S 2 5 3 0 2 13,3a

4 Got to Dash - Adielsson E d 3 0 1 6 11,5a

5 Swagger - Eriksson S 1 1 1 d 1 11,1a

6 Astronascente Zac - Goop B 7 1 7 1 2 11,3a

7 Self Explosive - Dahlén R 1 6 2 1 4 11,8a

8 Grevin Sisu - Ohlsson U 0 1 1 1 2 11,3a

9 Moneykeeper - Kihlström Ö 2 d 3 5 d 11,5a

10 Special Major* - Haapakangas V 5 4 1 5 7 11,6a

11 Speedy Tilly - Westerholm N 2 4 0 4 4 11,4a

12 Hill of Fame F. - Taavela Ruocco J k 0 3 5 0 13,6a

V75-6, DD-1, 2 640 meter auto

1 Balotelli Crown - Forslin H 1 5 2 5 2 10,9a

2 Everest Sisu - Sidbäck J 0 1 1 0 1 12,1a

3 Cab Lane - Kihlström Ö 0 1 1 1 3 10,8a

4 Araw Hoss - Eriksson L 4 5 4 7 0 11,5a

5 Minnestads Ecuador - Dahlén R 2 3 3 2 1 11,4a

6 B.W.L.Ruthless - Ohlsson U 5 2 3 2 3 11,6a

7 Ivory di Quattro - Skoglund R N 1 1 2 6 6 12,1a

8 Upstate Face - Adielsson E 5 1 5 1 1 09,5a

9 Vacqueyras - Åhlund T 4 0 0 0 3 11,6a

10 Einstein Sisu - Haapio T 0 3 6 4 5 11,8a

11 Exodus Brick - Goop B 0 6 2 6 7 12,0a

12 Algot Zonett - Djuse M E 5 5 3 1 6 11,2a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Antonio Trot - Ohlsson U 6 2 6 2 3 11,2a

2 Very Kronos - Adielsson E 1 2 d 2 6 10,7a

3 Wild Love - Oscarsson K d 5 d 1 2 10,7a

4 Moni Viking* - Goop B 3 3 1 3 5 09,4a

5 Gareth Boko - Djuse M E 0 1 1 3 3 09,1a

6 Who's Who - Kihlström Ö 0 1 1 6 2 11,0a

7 Vernissage Grif* - Gocciadoro A 5 1 0 3 1 09,2a

8 Upset Face - Linderoth P 1 0 3 2 7 10,1a

9 Milliondollarrhyme - Larsson F B 7 2 1 4 5 09,2a

10 Zaccaria Bar* - Forss M 2 2 d 2 5 09,8a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!