Spikade jätteskräll på GS75 – blev miljonär

Satte alla rätt – bokade semesterresa till Thailand

avChristoffer Wickman

Foto: TR Bild
Mats Andersson kunde kvittera ut över en miljon kronor

Mats Andersson, 53, satsade 180 kronor på Grand Slam 75 och spikade jätteskrällen Idreamicanfly.

Då vann han över en miljon kronor och bokade direkt en semesterresa till Thailand.

– Tjejen hade ingen semester att plocka ut, men jag sa åt henne att ringa chefen och fråga om hon fick ta obetald semester, säger Mats Andersson.

Under söndagen avgjordes Grand Slam 75 från Sundbyholm i Eskilstuna. Det blev en svårfunnen rad och av de totalt 173 252 system som lämnades in till Grand Slam 75 var det endast tre system som överlevde alla sju loppen.

Ett av de vinnande systemen tillhör Mats Andersson, 53, från Gävle. Mats satsade 180 kronor och kunde kvittera ut över en miljon kronor.

Megaskrällen Idreamicanfly var den häst som förstörde söndagsspänningen för de flesta på spelformen Grand Slam 75, den var nämligen spelad till endast en procent och betalade ut över 40 gånger i vinnarodds. Den hade Mats Andersson spikat.

Direkt efter miljonvinsten bokade Mats Andersson en resa till Thailand.

”Med råge det mesta jag vunnit”

När Trav365 når Mats Andersson under måndagsförmiddagen, dagen efter miljonvinsten, är han ute på en promenad med sin hund.

– Det är lite omtumlande, och det har inte riktigt sjunkit in ännu. Jag vann 117 000 kronor i mars på Top 7, annars är det här med råge det mesta jag vunnit, berättar Mats Andersson och fortsätter:
– Travintresset har alltid funnits där, men det är främst lördagar och söndagar som är mest intressant då man kan sitta framför tv:n och följa travet, på lördagar spelar jag alltid med ett andelslag som jag har. När det är trav på hemmabanan Gävle brukar jag också åka dit.

”Ville inte göra om systemet”

Mats Andersson satte alltså 7 rätt på Grand Slam 75, och det gjorde han genom tre spikar – som ingen av dom var favorit. Mats Andersson spikade Sara Hall och Athos Race, och som tidigare nämnt megaskrällen Idreamicanfly. Han avslutade alltså Grand Slam 75-omgången med tre spikar.

– Det som var så otroligt var att det gick precis enligt mina tankar som jag hade på förhand, jag brukar alltid gå igenom i mitt huvud hur loppen ska bli körda och den här gången stämde det verkligen fullt ut. Jag brukar alltid gardera upp de största favoriterna och sedan brukar jag hitta spikar som inte är jättehårt betrodda.

Hur hittade du spik på megaskrällen Idreamicanfly?

– Jag hade gjort klart system vid lunch och hade då spikat Syntax Broline i det loppet, sedan åkte jag och handlade och när jag kom hem strax efter 14-tiden såg jag att den var struken. Jag ville inte göra om hela systemet så jag ville hitta en annan spik i samma lopp, och då landade jag på Idreamicanfly. Jag tyckte att hon hade gått ganska bra utan att hon riktigt fått till det och Rikard N Skoglund upp kändes intressant, likaså spelvärdet i henne. Det var också två strykningar i loppet vilket gjorde att hon hamnade lite bättre till.

Hur kändes det inför sista Grand Slam 75-loppen, där du hade spik på Athos Race?

– Jag var faktiskt ganska lugn, det kändes som att det skulle sitta, vilket det också gjorde. Men utdelningen var en överraskning, jag lät min tjej rätta raden och jag sa till henne att jag trodde på runt 350 000 kronor, sedan skrek hon bara till och sa att det var över 900 000 kronor, så det var fantastiskt kul.

På Grand Slam 75 vann Mats Andersson 978 000 kronor på sina satsade 180 kronor, och sedan hade han också 100 kronor på en rak Dagens Dubbel till 285 gånger pengarna. Totalt vann Mats Andersson 1 007 000 kronor.

– Den roligaste känslan var nästan ändå att loppen blev körda så som jag hade tänkt mig, och att utdelningen blev som den blev. Efter fem Grand Slam 75-lopp var värdet bara runt 5 000 kronor, så jag trodde inte det skulle sticka iväg så som det gjorde. Det var jävligt mysigt.

”Åker redan nästa vecka”

Mats Andersson är nu nybliven miljonär och har redan bestämt sig vad han ska göra för en del av pengarna.

– Nu blir det Thailand i nästa vecka. Tjejen hade ingen semester att plocka ut men jag bad henne ringa och fråga sin chef om hon fick ta obetald semester, och det fick hon. Så nu åker vi nästa vecka redan, och det ska bli jättetrevligt.

Mats Andersson jobbar till vardags inom industrin, ett jobb han nu tagit semester ifrån för att resa till värmen.

– Jag har ju ett andelslag som vi spelar V75 med varje lördag men när man spelar för andras pengar vågar man inte riktigt gå på sin känsla för att man inte vill bli idiotförklarad, när man spelar själv så vågar man ta ut svängarna lite mer. Jag hade till exempel inte spikat Idreamicanfly om jag spelat med andra, säger Mats Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Thailand

Sundbyholm

Eskilstuna

Gävle