Hockeystjärnornas häst vann i Sverigedebuten

Nu väntar det italienska derbyt för nye stjärnhästen

Uppdaterad 2019-08-21 | Publicerad 2019-08-20

Hockeystjärnorna Peter Forsberg och Niklas Bäckström fick anledning att jubla.

Anledningen: deras treårige travhäst Aramis Bar vann på Åby.

– Det känns som en väldigt bra häst, säger tränaren Björn Goop.

Peter ”Foppa” Forsberg har genom årens lopp varit en framgångsrik hästägare och ägt flera stjärnor. Bland de framgångsrika travhästar som ”Foppa” ägt kan Hambletonian-tvåan Adrian Chip, Derbyvinnaren Tsar d’Inverne och unghäststjärnan och flerfaldige storloppsvinnaren Diamanten nämnas.

I juli köpte han, tillsammans med bland annat pappa Kent Forsberg och Nicklas Bäckström, den italienske treåringen Aramis Bar.

Under tisdagen gjorde Aramis Bar sitt första framträdande på svensk mark, det slutade med seger tillsammans med hästens tränare Björn Goop på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

”Kändes jättebra”

Aramis Bar tränades vid köpet av italienske Fausto Barelli och hade sprungit in 50 000 euro, och tisdagens start på Åby var den förste i Björn Goops regi.

– Det är en ny häst som kom till oss för ett tag sedan, han ska till Italien och starta i nästa lopp och därför ville jag ge honom ett lopp här hemma innan för att känna hur han var. Han har inte gått något jättefort jobb inför detta utan mest tränat på och känts fin, sa Björn Goop i vinnarcirkeln efter loppet och fortsatte:
– Han kändes jättebra i dag och nu är det italienska derbyförsöken som väntar nästa söndag, det är tuffa hästar med där men jag tror han kommer stå sig väldigt bra för det känns som en väldigt bra häst.

”Riktigt intressant häst”

Björn Goop åkte i juli ner till Italien och besiktade Aramis Bar och gav klartecken för köp, och i samband med det fick Kanal 75 en intervju med Peter Forsberg.

– Det är en riktigt intressant häst som det ska bli spännande att följa. Vi är en grupp med vårt fastighetsgäng med pappa Kent, familjen Sällström och Nicklas Bäckströms familj som äger flera ettåringar och tvååringar tillsammans. Vi har även velat ha en häst som är startklar och kan tävla i de större loppen, berättade Peter Forsberg.

Segern för Aramis Bar på Åby under tisdagen var värd 30 000 kronor