”Han borde vara solklar favorit”

Den tidigare TV4-experten siktar på nya miljoner

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Johan Lindvall

avChristoffer Wickman

TRAV

Förra lördagen gjorde den tidigare TV4-experten Johan Lindvall, 46, succé på V75 – då han spelade in 1,4 miljoner kronor.

Nu siktar han på repris.

– Art Kjarvald borde vara solklar favorit i kallblodsloppet, säger han.

Statistikgeniet och den tidigare TV4-experten Johan Lindvall visar härlig tipsform för dagen.

Tre V75-lördagar i rad har han satt alla rätt på V75 – och så sent som i lördags spelade han in 1,4 miljoner kronor.

På lördag avgörs V75-tävlingarna på Umåker och då siktar Johan Lindvall på nya storvinster.

Nu bjuder han på två prisvärda V75-spikar, samt en riktig V75-skräll.

”Borde vara solklar favorit”

– Vill man inte spika någon av de stora V75-favoriterna så tycker jag att jag har två spikar som det är betydligt bättre spelvärde i, säger Johan Lindvall och fortsätter:
– 7 Art Kjarvald (V75-4) tycker jag att mycket talar för, och det grundar jag på att han har gått barfota en gång tidigare och då vann den. Det är inte helt säkert att det blir barfota nu, men med den form som hästen visar och att blodvärdena nu är bra tycker jag talar för honom. Tar han sig bara förbi 6 Sjö Vinn, det är lite det de handlar om, då tror jag på toppchans. Jag tycker att man borde släppa med Sjö Vinn och jag tycker Art Kjarvald är underspelad till sina 24 spelprocent, han borde vara solklar favorit i loppet.

Den andra prisvärda V75-spiken hittar Johan Lindvall i V75-avslutningen.

– Alternativet till V75-spik som borde han minst lika god segerchans är 3 Havbergs Knight (V75-7), den kanske inte heller kommer till ledningen beroende på vad Mats Bucht gör med 1 Le Chapeau, men det är lite samma där, jag tycker man borde släppa. Skulle Havbergs Knight nå ledningen tror jag den har bra segerchans. Så vill man inte spika någon av de stora V75-favoriterna så har man här två stycken som det är betydligt bättre värde i.

”Då får vi ta den risken”

Statistikgeniet har även hittat en miljonskräll, som skulle få de flesta V75-kuponger att flyga all världens väg.

– 2 Hotshot Luca (V75-1), tränaren Ari-Pekka Pakanen är fantastisk att ställa i ordning när det vankas stora pengar och att Hotshot Luca gått dåligt på slutet tror jag beror på att man kört preparé eller bakifrån, för det här är en riktig frontrunner, säger Johan Lindvall och fortsätter:
– Tittar man på tidigare starter den har gjort i Sverige så har han bra statistik, bland annat med två V75-segrar och att han är obesegrad på Umåker. Det är också en häst som galopperar sällan och som vinner ofta. Jag har en klar känsla för att det är iordningställt inför den här uppgiften.

Hotshot Luca är under fredagseftermiddagen endast spelad till två spelprocent.

– Det kan ju hända att han blir mosad, men till de här låga spelprocenten så får vi ta den risken, säger Johan Lindvall.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav