”Kan vara skrällen som ger oss 100 miljoner”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Östersund • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: ATG LIVE, LEIF NORBERG/ALN/TR BILD
Fidji Rags är en av V75-skrällarna och Mats E Djuse kör en av spikförslagen.

Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpott på 100 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Min spik är huvudet högre än konkurrenterna, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Mitt drag kan vara hästen som ger oss 100 miljoner, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Jackpott 100 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets alla andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Östersund där bland annat Jämtlands Stora Pris, V75-7, ska köras.

Lördagens omgång har spelstopp klockan 16.20 och omgången kryddas med en jackpott på 100 miljoner kronor.

Spelformen hos Sportbladets experter är god efter helgens dubbla V75:or där flera system prickade in sju rätt. Dessa system fick sju rätt:

V75 lördag:

Sportbladet Insider

V75 i sista stund

Wickman Lilla

Wickmans Elitlopp

V75 söndag:

V75 i sista stund

Wickman Lilla

Marios Supernytt

Mario Tre i alla

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.36, fredagen den 5 juni.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

9 Fort Knox (V75-3) är en högkapabel häst som nu fått två lopp i kroppen i sin nya regi Goop och det skulle förvåna mig om det inte var dags för seger nu. Han tål de flesta upplägg och den här straffsparken ska inte Goop missa.

9 Award Kronos (V75-4) är en kapabel häst som nu är kraftigt på gång igen och jag håller Daniel Redéns fyraåriga sto som huvudet högre.

Miljonrensarna

Reijo Liljendahls 3 Han Herred (V75-6) har sett formstark ut en längre tid och det bara måste vara dags för seger när som helst, och jag blir inte ett dugg överraskad om det är dags redan nu på lördag. Han kan öppna snabbt från start och som jag läser loppet får han positionen rygg på ledande Only One Winner här och kommer bara luckan till slut så är jag helt inne på att han kan spurta till seger. Med tanke på form och förutsättningar är han ett måste på V75-lappen. Fem procent.

Tänk på att...

... det är stor jackpott på V75 med fantastiska 100 miljoner kronor till en ensam vinnare. Spelvärdet är med andra ord jättehögt.

... V75 avgörs i Östersund och Östersunds upplopp mäter 218 meter, vilket är bland de längsta upplopp i Sverige. Solvallas upplopp mäter exempelvis 196 meter.

... 1 Cyber Lane (V75-7) är anmäld barfota runt om, skulle Johan Untersteiners häst springa så på lördag är det i så fall första gången sedan oktober 2018. Spännande.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Bakspår är aldrig en höjdare på V75, men det ser ut att bli lite körning från start och att värsta motståndaren blir över från innerspåret, därav väljer jag att gå på 9 Fort Knox (V75-3). Hästen var tillbaka senast och här tror jag faktiskt det rör sig om klasskillnad. Kör i tid, Goop.

8 Double Exposure (V75-7) är också ett spikbud, trots läget. Tror övriga kör det till hennes fördel. Chans...

Miljonrensarna

Distansen i V75-1 måste passas 12 Timorol perfekt. Just med voltstart och över distansen är spår 12 inte så illa som det är med bil. Kommer han fram utvändigt om ledaren, eller till en bra position, blir han tung att stå emot. Två procent.

11 Guli Rubin (V75-2) är riktigt kvick iväg i volten och skulle nog kunna köra sig till ledningen tidigt här. I så fall blir det hästen att slå. Lite för låg procent på den kanten – jag varnar. Sex procent.

Tänk på att...

... det ligger 100 miljoner kronor att spela om på V75 på lördag. Vinstrekordet på hästar i Sverige (som är 67 miljoner kronor) kan alltså ryka all världens väg. Vilket spelläge!

... enligt prognos ska komma en hel del regn i Östersund, där tävlingarna körs, på lördag. Vettigt att hålla koll på banans beskaffenhet innan man lämnar in sina system.

... upploppet är 218 meter. Långt!


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Lurig V75-omgång i Östersund, det tycker i alla fall jag och riktigt bra spikalternativ lyser med sin frånvaro. Men jag väljer trots favoritskapet att gå på 9 Fort Knox (V75-3). Hästen såg äntligen fin ut i stilen senast och Goop körde snällt och fick nog sparat i mål. Med det loppet i kroppen tror jag att den här högkapable hästen är redo för en riktig toppinsats nu. Bra chans – oavsett position. Spik!

Miljonrensarna

8 Tinten (V75-1) har jag mycket god feeling för i det här loppet. Visst, det måste lösa sig lite från det stängda utgångsläget, men om det gör det, då går ingen säker. Hästem har suttit fast två gånger om nu och första gången hette vinnaren Don Fanucci Zet... Fem procent.

10 Hazard Boko (V75-6) är ingen jätteskräll, men jag gillade verkligen intrycket på Örebro. Som han svarade på det norska huvudlaget. Kör! Sju procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs i Östersund på lördag, ganska ”normal” bana, men ett långt upp lopp på 218 meter.

... det är en jättejackpott på V75, en ensam vinnare kan ta hem 100 miljoner, det är hisnande summor.

... Björn Karlsson maxar 1 Spang Viktor (V75-2) till den här starten. Det blir barfota runt om och han tar bort lite på dövningen. Allt för att hästen ska bli snabbare – hela vägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

9 Award Kronos (V75-4) var med i Oaksfinalen förra året och har varit fin på slutet och visat att formen är på uppgång. Hon gjorde det riktigt bra senast från ett jobbigt utgångsläge och denna gång har hon ett perfekt smygläge. Hon körs av Mats E Djuse som är en toppkusk i detta ungdomslopp och jag tror hon har mycket bra chans att ta hem detta.

Miljonrensarna

2 Husnäs Elving (V75-2) har ett lopp i kroppen och lär vara bättre nu. Adielsson upp är ett stort plus och ekipaget har vunnit på V75 förut. Erik är en mästare i volten och serverar garanterat en bra resa. Sju procent.

3 Announcement (V75-5) har visat uppåtgående form på slutet och gjorde ett starkt lopp i spåren senast, gick utan rygg i spåren och drog fram segrande Merritt. Läget är mycket bättre än på slutet, en obehaglig överraskning. 13 procent.

Tänk på att...

... Östersund håller i veckans V75-omgång. 100 miljoner i potten som en ensam vinnare kan plocka hem.

... 9 Fort Knox (V75-3) var bra som tvåa senast. Han är kapabel och serverar Björn Goop honom rätt resa blir han inte lätt att stå emot.

... Jämtlands Stora Pris (V75-7) är dagens höjdpunkt. 7 Campo Bahia och 8 Double Exposure ska bli spännande att se från dessa utgångslägen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

1 Cyber Lane (V75-7) är en jättefin häst som jag verkligen trodde skulle ta en plats i årets Elitlopp efter två starka prestationer. Så blev det inte och nu laddar Johan Untersteiner i stället för Jämtlands Stora Pris med 500 000 kronor i förstapris. Hästen har fått det perfekta läget och från innerspår ska det mycket till för att någon ska ta sig förbi. Cyber Lane tog bland annat en hel längd på 3 Handsome Brad under fjolåret och med barfotabalans på Cyber Lane så ska det vara toppchans för spets och slut. Cyber Lane är värd en seger och jag spikar.

4 Only One Winner (V75-6) var grymt läcker vid seger senast, dock mot lättare motstånd. Om bara Goop lyckas ta sig förbi 2 Macelleria så är det nog spel mot ett mål. Tänkbar spik.

Miljonrensarna

Det är ju 100 miljoner kronor i potten och då måste vi gå utanför boxen – rejält. Och nu ska jag bjuda på ett av mina galnaste tips någonsin. För här snackar vi miljonskräll modell större. I den senaste starten spelade jag 3 Fidji Rags i V75-4. Hon värmde jättefint och det var bra snack från stallet men i loppet underpresterade hästen och tappade lite över upploppet. Motståndet nu är inte värre än senast, absolut inte. Jag läser 0,43 procent. Det är ofattbart lite. Kan vara den hästen som ger oss 100 miljoner kronor.

3 Announcement (V75-5) var jag nära att spika. Hästen har gått strålande efter skada och faktum är att den här femåringen är ruskigt kapabel. Han har varit ute mot Elitloppstrean Attraversiamo och gjort det riktigt bra. Med rätt resa här så kan han krossa allt. 13 procent är ett fynd för mig i denna galna jackpott-omgång.

Tänk på att...

... det ofta brukar köras friskt uppe i Norrland. Våga lita på dina drag från bakspår för de brukar bjudas in.

... spela V75 i helgen. 100 miljoner att slåss om. Jisses.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 From the Mine (V75-6) är en vinnartyp som kommer till den här uppgiften med riktigt fin form. Tränaren Catarina Norqvist lovar ett offensivt upplägg med sin startkanon och jag tror man bara vinner. Omgångens spik till 12 procent.

9 Fort Knox (V75-3) är verkligen en jättefin häst som blir stor favorit. Jag tror det är motiverat och det är inte fel att singelstrecka.

Miljonrensarna

9 Demex och 11 Guli Rubin i V75–2 tror jag är två hästar på tillägget som kommer göra upp om segern till relativt låg spelprocent. Just nu är de bara streckade på sex procent vilket jag tycker känns mycket spännande. Kan vara ett roligt chanslås i ett annars dyrt lopp.

10 Mindyourvalue W.F. (V75-7) får gälla som omgångens drag. Jag tror man bara är bäst för dagen och krossar motståndet. Tre procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Östersundstravet och höjdpunkten för dagen är naturligtvis avslutningen på V75-spelet då Jämtlands Stora Pris ska avgöras. Ett fantastiskt fint startfält där nästan alla kan vinna.

... omgången innehåller en jackpott på 100 miljoner till en ensam vinnare.

... 7 Campo Bahia (V75-7) gör sin första start efter Frankrike-äventyret och har oviss form och svårt läge.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

9 Fort Knox (V75-3) är en grundkapabel fyraåring som vunnit i sex av sina tio starter. Var fin som tvåa senast och fungerar även bakifrån.

9 Award Kronos (V75-4) möter enbart ston den här gången. Närmar sig formen med fyra lopp efter vila. Starka papper som räcker långt.

Miljonrensarna

5 Cobourg Hanover (V75-6) hittade fjärde utvändigt från dubbla tillägg med 800 meter kvar senast och blev tvåa på ett bra sätt. Här har han fått önskedistans och ett bra startspår. En procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs i Östersund på lördag och på plats är det många fina ekipage.

... V75-7 är spännande när det ska köras om Jämtlands Stora Pris med 500 000 kronor till vinnaren.

... omgången bjuder på en jackpott med 100 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Läs mer inför lördagens V75 här:

Publicerad:

LÄS VIDARE