Elitloppet

Malmrot: ”Propulsion är med om Daniel vill”

Solvallas sportchef medger – en biljett finns åt superstjärnan

Av: 

Christoffer Wickman

TRAV

Om Daniel Redén vill ha med Propulsion i Elitloppet får han det.

Det medger Solvallas sportchef.

– Det finns en plats åt honom, säger Anders Malmrot.

Om nio dagar avgörs Elitloppet på Solvalla, och ännu återstår det fem platser i det 16 hästar stora startfältet. En plats kommer att tas av vinnaren i lördagens Gulddivision från Gävle, och de fyra resterande Elitloppsbiljetterna kommer att delas ut av Solvallas sportchef Anders Malmrot.

En av biljetterna är dock vikt för superstjärnan Propulsion.

”Redén var nöjd”

När Trav365 tidigare i veckan pratade med stjärntränaren Daniel Redén lät han meddela att Propulsion under torsdagen skulle gå ett avgörande träningsjobb, innan han bestämde sig för om det skulle bli femte gången gillt för Propulsion i Elitloppet.

– Han ska kännas riktigt bra och sedan får vi se, det pekar just nu inte åt något håll, berättade Daniel Redén.

Nu medger Solvallas sportchef Anders Malmrot att Propulsion har en plats i Elitloppet om tränaren Daniel Redén så önskar.

– Ja, det finns en plats åt honom i Elitloppet om Daniel vill ha med honom, säger Anders Malmrot.

Har du pratat något med Redén efter torsdagens träningsjobb?

– Ja, det har jag gjort, Daniel var nöjd med det träningsjobbet men ville klura lite till. Jag hoppas det blir ett positivt besked därifrån.

”Väger prestationerna”

Elva hästar är i skrivande stund klara för Elitloppet, på söndag lottas startspåren till de båda Elitloppsförsöken en vecka senare och då ska alla 16 hästar vara på plats.

– Jag sitter och går igenom min lista nu och väger prestationerna, samt plus och minus. Det kommer inte komma någon Elitloppsinbjudan före lördagens Gulddivisionslopp i Gävle, jag vill se först hur det loppet blir. Jag har en hygglig plan i huvudet just nu, men det kan ju samtidigt snabbt komma att ändras, säger Anders Malmrot.

För Solvallas sportchef väntar ju intensiva dagar fram till söndag.

– Det har varit oerhört intensivt, folk hör av sig och tränare hör av sig och det förstår jag för det är oerhört stort att vara med i Elitloppet, men samtidigt har jag bara 16 platser. Några kommer bli glada, men några kommer också bli besvikna.

Trodde du när Coronapandemin slog till och travsporten stängdes ner i stora delar av världen att det skulle vara så tajt kring de sista Elitloppsplatserna i år?

– Nej, det trodde jag väl inte. Det är våra egna svenska hästar som kommit mer i ropet och det har inte varit så tajt kring de sista platserna under mina tidigare år som sportchef på Solvalla. På den listan som jag har nu så är det flera ekipage som kan vinna Elitloppet och så har det inte riktigt varit kring de sista Elitloppsbiljetterna tidigare år, säger Anders Malmrot.

Trav365 har sökt Daniel Redén

Publisert:

LÄS VIDARE

Propulsion i avgörande jobb inför Elitloppet

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Elitloppet

Trav

Daniel Redén

Solvalla