SHL-domarna fick dela på miljonvinst

Fick beskedet efter SHL-matchen: ”Trodde inte det var sant”

avDaniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Tobias Björk och Linus Öhlund.

SHL-domarna Linus Öhlund och Tobias Björk hade dömt Oskarshamn–Leksand i lördags.

När de satte sig i bilen efter matchen fick de beskedet: de var med på ett andelssystem på V75 och fick dela på 3,8 miljoner kronor – efter sju rätt.

– Jag trodde inte det var sant, säger Tobias Björk till Trav365.

Under lördagen avgjordes V75 på Kalmartravet och sex system i Sverige prickade in alla sju rätt. Utdelningen på enbart ”sjuorna” landade på 3 397 470 kronor.

Ett av de vinnande systemen lämnades in i Piteå. Det var ett andelsspel med 20 andelar gjort av Jörgen Larsson. Systemet gav en vinst på 3,8 miljoner kronor och 190 000 kronor vardera per andel på satsade 150 kronor.

– Jag gör en del andelssystem och körde mycket trav förut men hade inte spelat på flera år när jag fick frågan i november om att börja igen. En kille som var här såg alla vinstbevis jag har uppsatt på en skrytvägg och sa att jag måste börja med ett travbolag igen, säger Jörgen Larsson.

Dömde bottenmötet

Med på det vinnande systemet var SHL-domarna Linus Öhlund, Tobias Björk och assisterande Emil Yletainen.

Under lördagen var Linus Öhlund och Tobias Björk på plats i Be-Ge Hockey Center för att döma bottenmötet OskarshamnLeksand som startade klockan sex på kvällen – mitt under V75-omgången.

När matchen var över och Öhlund och Björk satte sig i bilen på väg mot Stockholm ringde vännen Emil Yletainen och gav beskedet att systemet fått sju rätt och de hade tagit hem 190 000 kronor vardera.

– Jag var ju på uppdrag och kunde inte följa någonting. När vi satt i bilen ringde Emil och framförde de goda nyheterna. Jag trodde inte det var sant och trodde att han skojade, men det framgick ganska snart att det stämde, säger Tobias Björk till Trav365 och skrattar.

”De är allt lite avis”

Att just Tobias var med på en andel var mer en slump då travintresset inte är speciellt stort.

– Det var Emil som hörde av sig om vi ville vara med och det var en kul grej. Om jag spelar själv då och då så är det mer på hästarnas namn än deras kvalité. Jag har ingen vidare kunskap, det ska jag villigt erkänna, säger SHL-domaren.

Vad säger dina domarkollegor?

– De skrattar och gratulerar. Det finns en del domare som är väldigt travintresserade och är allt lite avis, ha ha.

Vad ska du göra för pengarna?

– Det vet jag inte, jag har inte hunnit klura ut det ännu. Men det är en jäkligt skön känsla, det finns alltid hål att stoppa pengarna i.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Oskarshamn

Leksand

Trav

Ishockey