”Var den roligaste stunden på fem år”

Legendarens lycka efter tuffa sjukdomen: ”Sån jäkla känsla”

Av: Erik Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Hultman.
Foto: TR Bild
Stefan Hultman.

Efter tuffa sjukdomen.

Nu är travlegendaren Stefan Hultman tillbaka och tränar häst.

Reaktionen:

– Jag satt och skrattade för mig själv.

Efter en hjärtinfarkt och nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis är Stefan Hultman, som vunnit i stort sett alla stora lopp man kan som tränare, tillbaka i travet igen.

Som expert i travets egna tv-kanal ATG Live.

Och som hästägare och hjälptränare till ettårige Maharajah-sonen Barolo Gene, som han nyligen köpte in på Kriterieauktionen i Stockholm.

– Det har känts som det fattats något i mitt liv, jag ser fram emot det här, sa han till Trav365 då.

”Han är så fin...”

I sociala medier har han nu lagt upp ett inlägg den en smått lyrisk ex-tränare berättar om upplevelsen att återigen sitta bakom en talangfull unghäst. Den första avkomman efter Stefans superhäst Maharajah som han suttit bakom.

– Det var den roligaste stunden på fem år. Det kändes i alla fall så. Sån jäkla känsla, säger Stefan Hultman.

Hästen står uppstallad hos proffstränaren Peter G Norman på Erikssund utanför Stockholm.

Hultman är på plats två gånger i veckan för att hjälpa till med träningen.

– Jag har ju hört att hästen är fin, men det här var första gången som jag fick känna på honom. Han sög verkligen tag i grejerna, en jäkla spänst i steget som bara de bästa hästarna har. Det är väldigt tidigt, han är bara körd i någon månad, men han är så fin och så bra i psyket också. Det var en enorm känsla. Det kändes som om det var i går som jag satt och körde en lovande unghäst. Jag satt och skrattade för mig själv.

”Framförallt blir jag glad”

Vad är det som du har saknat med hästarna?

– Det är ju det h ä r. Man får en otroligt härlig dos av travet i ATG Live, men jag har ändå saknat det här, när man kör en riktigt bra häst. Jag fick en wow-känsla. Det sitter kvar i mig och det är en ruggig känsla. Jag är ute två dagar i veckan, måndagar och fredagar. Jag kommer ut, får röra mig på andra sätt än vanligt om jag inte är i stall, jag kanske kommer ner lite i vikt och framförallt blir jag glad. Det är en så fin stämning ute på Erikssund, vi skrattar, har roligt och pratar om gamla minnen. Bara gå ut i en hage, sela, greja och fixa, jag får tillbaka det jag saknat så mycket, säger Stefan Hultman.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN