Mejla

Carl Wangle

Wangle: Längesedan vi såg den här typen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ecurie D. är en häst utöver det vanliga.

Han är kullens kung bland fyraåringarna kan vi nog säga redan nu.

Tack för uppvisningen.

Vi kan ju börja med att säga att jag trodde hårt på Power i Ina Scots Ära.

Men det är inte samma häst som vann Kriteriet ifjol. Spänsten fattas och även om han gick en rykande långsida från 700 till 300 meter kvar så är det något som jag tror inte stämmer.

Sitter vinterträningen i benen eller finns formen inte bara där?

I stället ska vi hylla norske segerstaplaren Equrie D.

Hästen tog i och med segern i Ina Scots Ära sin nionde raka seger.

Han är obesegrad, har sprungit världsrekord och ser ut att ha precis allt.

Trots ett tufft lopp i högt tempo vann norske hästen igen. I sulkyn Björn Goop som vann den taktiska duellen.

I övrigt: Maze Runner gjorde ett fint lopp och vann V75–2. Detta är en fin frontrunner som kan öppna rejält bakom bilen.

Björn Goop hade en bra dag på Mantorp och tog ett hattrick.

Här är Sportbladets plus och minusbetyg från omgången:

Ecurie D: Det är bara låta statistiken tala för sig själv. Nio raka segrar och bara det är ett otroligt facit. Men i Ina Scots Ära imponerade hästen på nytt. Från spår 12 kunde Björn Goop tidigt avancera fram i dödens och väl där så dirigerade han fältet. Trots ett stentufft lopp var han bara bäst. Jag trodde inte han var riktigt så här vass, men det är bara buga och bocka. Superinsats.

Mr Marvelous: Var inte som bäst i värmningen men Reijo Liljendahl fixade i ordning på hästen rejält och från utvändigt ledaren krossade den här läckra hästen allt motstånd. Ulf Ohlsson satt bara och åkte till seger. Den här kommer vinna fler lopp i år.

Björn Goop: Han hade flera bra chanser på förhand – och tog dem. Det blev ett hattrick på V75 men borde nästan varit fyra segrar då Gazza B.R galopperade i V75–1. Men guldhjälmen tog snabb revansch och blev dagens man på V75. Som så ofta förr.

Mindyourvalue W.F: Han hade inte startat på över två månader efter sin sejour nere i Paris. Men att hästen var i ordning syntes tydligt. Robert Bergh skickade sin stjärna till ledningen och när Chief Orlando galopperade direkt så var det game over. Mindyourvalue W.F drog i ett hårt tempo och även om han ”somnade” till i täten över upploppet så såg han finare ut i travet än på mycket länge.

Maze Runner: Tog enkelt spets på några få steg och drog sedan på i ett bra tempo. Hästen bjöd aldrig in sina konkurrenter och Maze Runner var riktigt bra. Maria Törnqvist har verkligen en häst som blir att räkna med i snabbloppet framöver.

Chief Orlando: Galopperade direkt bakom bilen och den där perfekta uppladdningen inför rådande Elitlopp uteblev. Han såg visserligen väldigt fin ut både i värmning och provstart men väl i loppet slog hästen i hop. Finns förklaring? Troligtvis. Men man kan knappast säga det var den optimala uppladdningen.

Av: Carl Wangle

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN