Storsegern: Väldigt svårt att toppa detta

Stallet vann Stosprintern • Magdalena Eriksson om: • Känslorna • Uteblivna firandet • Hemligheten till framgången

avTrav365

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Zeta Wise As och Kevin Oscarsson vid målgång i Stosprintern.

Zeta Wise As och Kevin Oscarsson vann Stosprintern värd 800 000 kronor.

Då kunde inte Magdalena Eriksson hålla tårarna borta.

– Det är väldigt svårt att toppa den här vinsten, säger 30-åringen.

I lördags var det dags för Rättvik-tränaren Fredrik Linder och sambon Magdalena Erikssons Zeta Wise As att starta som favorit i Stosprinterns final på Halmstad.

Kusken Kevin Oscarsson hade inga problem med att infria favoritskapet – och vann tämligen enkelt. Segerreceptet var ledning från start till mål.

Fredrik Linder tränar hästen tillsammans med sambon Magdalena Eriksson, 30, som inte kunde hålla segertårarna borta efter vinsten.

Nu hyllar hon all personal i stallet bakom framgången.

– Det är så fantastiskt roligt och vi är så tacksamma över den här framgången. Det är mycket jobb bakom och jag vill särskilt lyfta fram Erika Holmberg och Josefine Schytzén som har gjort ett jättejobb, säger Magdalena och tillägger:

– Fredrik har en fantastisk känsla för djuren och jag vill även tacka alla som varit inblandade. Allt från hästägare, skötare, kusk och tränare. Vi är ett team och jag är inte den enda som ska gratuleras.

Hur har ni firat?

– Det har faktiskt varit ganska lugnt hittills. Vi har sagt att vi ska ha en fest för all personal och hästägare framöver. Vi har inte hunnit att fira då vardagen tagit allt för stor plats, men det kommer.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fredrik Linder och Magdalena Eriksson.

”Körning från start”

Inför loppet handlade en hel del om startmomentet. Tommy Karlstedt hade deklarerat att han skulle göra vad han kunde för att behålla ledningen från innerspåret med sin Miss Golden Wine.

– Vi visste att det skulle bli körning från start och vår häst var verkligen lugn och fin inför loppet. Hon kan ibland bli lite pigg och vi ville absolut inte ha en 1,03-öppning. Nu kändes hon reglerbar och Kevin kunde resolut köra sig till spets, säger hon.

– Hästen gjorde ett mycket bra lopp och vann enkelt med krafter kvar i mål. Det var en enorm känsla när segern var bärgad.

Vad blir nästa uppgift för Zeta Wise As?

– Tanken var tidigare att det skulle bli en resa till Italien, men vi har tänkt om. Ägaren Anders Ström och vi har kommit fram till att matcha henne i en del fyraåringslopp i Sverige. Breeders är intressant, men inget är spikat ännu.

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Fredrik Linder och Kevin Oscarsson efter segern.

”En känsla jag beundrar”

Tränaren Fredrik Linder tog en paus från travet och återvände till tävlingsbanan för ett par år sedan. Stallet har gått bra en längre period och vi har den senaste tiden fått se fina prestationer av bland annat Falcon Am, K.S.Cascade och Frankenstein Am. Det är med stor glädje Magdalena ser på parets framgångar på tävlingsbanan.

– Självklart är det jättekul att det går så bra med tanke på den korta tid vi hållit på. Att ha en vinnare i Stosprintern är helt fantastiskt och nästan overkligt.

Vad är det som gör er så framgångsrika just nu?

– För min egen del är det nog min noggrannhet som är viktig. Fredrik har en känsla för hästarna som jag beundrar och som jag tidigare nämnde har alla i stallet stor betydelse. Vi är ett team och har ett gott samarbete.

– Vi har hela tiden kämpat på och vägrat att ge upp. Nu kommer framgångarna och det är så otroligt kul för alla som är inblandade.

”Hungern finns kvar”

Trots senaste tidens fina framgångar, på bland annat V75 och segern i Stosprinterns final, har Magdalena fortfarande hungern kvar.

– Jag tror det är jätteviktigt att inte bli nöjd. Visst ska man vara glad och tillåta sig att fira, men samtidigt måste vi blicka framåt.

– Det är bara att fortsätta jobba hårt och så får vi hoppas att vi kan leverera även i fortsättningen. Jag vill inte ha några stora mål just nu då man bara kan bli besviken. Det är väldigt svårt att toppa den här vinsten.


ANDREAS ÖRTENGREN/TRAV365

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

Rättvik

Halmstad