”Han ser ut som en stjärna – stabil spik”

Robert Lipovacs V75-krönika • Analys • Tre bästa • V75-systemet • Lördag 8 april på Klosterskogen

Erlend Rennesvik och Patrick Palema spikas på V75 från Klosterskogen.

V75 på Klosterskogen i dag.

Då spikar jag Patrick Palema – som såg ut som en blivande stjärna senast.

Omgången avrundas med Klosterskogen Grand Prix där jag plockar med fyra hästar.


ANNONS: V75 i dag. Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. Spelstopp 15.00. [Extern länk]V75-1:

Bo Westergårds 3 Gandhi kommer med två raka segrar i fin stil och ser ut att bli klar favorit. Han startar med högst segerchans men procenten drar iväg för mycket och det finns heta bud till låga streck.

Hans Crebas skeppar upp sin urstarke 10 Boke Palema som lever på styrka och med endast 20 meter att plocka in är han tidig.

11 Strong Vacation går ut på en ovan distans och är mer snabb än stark men blir det bra tempo och han får spara sin speed är han med långt fram.

Vill även plocka med 15 Lionel som visade form senast och det vankas barfota runt om.

V75-2:

Tre hästar som sticker ut på spelet och känslan är också att de kommer göra upp om segern.

8 Ard var det drag på senast när han var ute på V75, då fick han ge sig från spets knappt före mål mot en för dagen för bra häst. Nu utrustas han med en jänkarvagn och det är inte otroligt att Tom Erik Solberg trycker sig till spets.

4 Brenne Rön var ute i samma lopp men fick en krokig resa, bättre läge nu och absolut aktuell. Drömscenariot bör vara spets och släpp till 8 Ard.

Loppets bästa häst är troligen 10 Grisle Tore G.L. som fick stryk av nämnde 4 Brenne Rön senast men stod då 20 meter sämre till. Samma start nu och kommer leverera en stark spurt.

V75-3:

En av omgångens höjdpunkter är storfavoriten 6 Patrick Palema som har glänst i sina starter på norsk mark. Senast bollade han med motståndet trots en väldigt tung bana och jag har svårt att se honom bränna detta. Stark spik att luta sig mot.

Värst emot är 5 Frazze som kommer från en stark prestation och Jörgen S Eriksson låter uppåt.


ANNONS: V75 i dag. Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


V75-4:

Omgångens andra kallblodslopp håller hög klass där Öystein Tjomsland selar ut en trio och 7 Tangen Bork blir hårt betrodd. Hästen radar upp segrar, men från ett tufft utgångsläge och en risk att bli utsvarad av 5 Järvsöodin vill jag gardera. Nämnde 5 Järvsöodin har visat toppform och är given.

Loppets bästa häst är troligen 8 Grisle Odin G.L. som chefen Tjomsland själv kör i sin årsdebut och trots avsaknad av lopp är han ett måste-streck.

V75-5:

Här har Bo Westergård hittat en perfekt uppgift åt sin springare 4 I.D. Exceptional som har erfarenhet av tuffare sällskap. Senast var han ute på V75 i en stenhård silverdivision och fick en omöjlig resa så den starten är bara att glömma. Här ser vägen öppen ut till spets och väl där bör Westergård kunna lägga upp tempot efter behag. Spik.

V75-6:

Stolopp, voltstart med tillägg och det luktar skräll lång väg. På startvolten startar Frode Hamre två betrodda med goda lägen men med en offensiv Per Oleg Midtfjeld på ”springen” luktar det körning. Jag heltäcker och vill främst nämna två hästar på tillägg. 11 Nelson Bright Eagle blir bättre och bättre och levererar starka spurter, sätter nosen först snart. 13 Lazy Beach gick fint i årsdebuten senast och lär gå framåt med lopp i kroppen.

V75-7:

Klosterskogen Grand Prix innehåller inga storstjärnor men med det sagt gör det inte loppet ointressant då det ser ut att bli en fartfest från start med startkanoner som 2 Z.Boko och 4 Zaffiro Jet. Bägge ska med på lappen då de är effektiva från spets men det kan komma att kosta och jag vill varna för 3 Hell Patrol som har fått en ny växel sedan han kom till Kim Pedersen. Senast blev det inget tempo samtidigt som han hamnade långt bak, men intrycket över mål var bra och loppet bör ha gjort honom gott. Från ett perfekt läge är han första hästen.

Jag plockar även med 1 Belker på läget.


ANNONS: V75 i dag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 15.00. [Extern länk]


Robert Lipovacs tre hetaste:


4 I.D. Exceptional (V75–5)

Är perfekt matchad och vägen till spets ser öppen ut. Är van att möta tuffare motstånd och det ska till något extra för att slå honom. Stark spik.


8 Grisle Odin G.L. (V75–4)

Ser ut att bli väl lågt spelad på grund av avsaknad av lopp. Kapacitetsmässigt är han nog fältets bästa häst och får han en vettig resa är han med på linjen. Första häst.


3 Hell Patrol (V75-7)

Har fått en ny växel sedan han kom till Kim Pedersen och sett lysande ut i sina senaste starter. Han kan få det serverat då det luktar rejäl körning den första biten mellan 2 Z.Boko och 4 Zaffiro Jet, och när Gundersen drar i högertömmen får de andra se upp!

Lipovacs V75-system

V75–1: 3, 10, 11, 15 (8–7)

V75–2: 4, 8, 10 (3–11)

V75–3: 6 Patrick Palema (5–10)

V75–4: 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10 (1–4)

V75–5: 4 I.D. Exceptional (9–3)

V75–6: Alla 15 hästar (11–13)

V75–7: 1, 2, 3, 4 (10–6)

5 040 rader/2 520 kronor


Följ ämnen i artikeln