V75

Spikade 53-oddsare på V75 – vann 4 miljoner

76-årige pensionären om sitt osannolika V75-system: ”Kunde tagit hela potten”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Den 76-årige mannen lämnade in en så kallad ”SpikHarry” för 280 kronor, där han själv valde tre spikar på V75 och ATG:s datasystem Harry Boy skötte resten.

Han fick sju rätt och vann fyra miljoner.

– Jag fattar inte att han stod i 53 gånger pengarna, säger den nyblivne miljonären till Trav365, efter att ha spikat enprocentaren Red Mile Brodde i V75–2.

Under lördagens två inledande V75-avdelningar från Solvalla chockades spelarna av två superskrällar.

I V75–1 vann I Love Paris med Carl Johan Jepson i sulkyn, spelad till en procent.

I den andra avdelningen vann ännu en enprocentare, Red Mile Brodde med Jörgen Sjunnesson i vagnen.

Av de totalt 1 387 762 V75-system som lämnades in återstod, efter två avdelningar, bara 1 627 stycken – värdet var redan uppe i 16 223 kronor.

Den rekordsvåra inledningen sparkade ut de flesta V75-spelarna men för den 76-årige pensionären, som vill vara anonym, var de två första vinnarna funna på blott sju rader.

”Jag var väldigt säker”

Han lämnade in en ”SpikHarry” för 280 kronor där han själv valde ut tre singelstreck och lät ATG:s datasystem Harry Boy ta hand om resten.

– Jag valde ut tre spikar. Red Mile Brodde i den andra avdelningen, Farlander Am i den tredje och så Dragster i den femte avdelningen. Min första spik, Red Mile Brodde, kunde jag aldrig fatta varför han stod i 53 gånger pengarna. Jag hade haft koll på honom senast på Jägersro och var väldigt säker på min sak. Alla de övriga strecken valde ”Harry” ut, säger vinnaren till Trav365.

Även de två övriga singelstrecken som pensionären hade valt ut vann och inför de två avslutande avdelningarna översteg värdet 200 000 kronor (443 116 kronor).

Mannen spikade 53-oddsaren Red Mile Brodde i V75–2
Mannen spikade 53-oddsaren Red Mile Brodde i V75–2

Det såg minst sagt bra ut för den 76-årige pensionären då han hade sju (!) hästar i V75–6 och hela tio (!) hästar i V75–7.

Två av de mer betrodda hästarna vann i de avslutande avdelningarna, Very Kronos och Västerbo Pokerface, och utdelningen för sju rätt landade till slut på 3 764 054 kronor.

”Ska försöka unna mig något”

Total vinst blev 4 020 246 kronor men det hade kunnat bli betydligt mer.

Inför den sista avdelningen fanns det fyra hästar som kunde givit honom hela potten på över 26 miljoner.

– På slutet var jag ganska säker på att jag skulle få in min rad. Det hade kunnat blivit ännu mer och jag hade kunnat tagit hela potten men jag är jättenöjd. Jag har spelat på trav i 46 år var med på den tiden du fick lämna in på posten. Jag har aldrig varit i närheten av att vinna så här mycket tidigare. Hans G Lindskog ringde mig och gratulerade också. Jag kände igen hans röst.

Du är mångmiljonär. Vad ska du göra för pengarna?

– Det har jag knappt hunnit tänka på. Jag är ju gammal och får svårt att sätta sprätt på pengarna men jag ska försöka unna mig något. Jag kommer garanterat att skänka en del av vinsten till välgörande ändamål. På onsdag ska jag besöka spelbutiken där jag lämnade in min kupong och även lämna in nya rader på V86.

Den äldre mannen är en trogen kund till spelbutiken ”Zoomzoom” som ligger i gallerian på Stora Torg i Halmstad.

Det var också här den vinnande raden lämnades in.

– Vi från butiken vill säga ett stort grattis till vår kund som vann. Det är jätteroligt även för oss att få in en sån här storvinst. Butiken fick ny ägare i slutet av oktober så det här var en fantastisk start. Vi har redan uppmärksammat vinsten och när vinnaren kommer in så ska vi bjuda på lite fika. Det är nästan ofattbart, säger medarbetaren Annika till Trav365.

Publisert:

LÄS VIDARE

Galna V75-inledningen: ”Det är rekordsvårt”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Solvalla

Trav

Hästar

ATG