Är ensam på planen – en given V86-spik

Nicklassons tipsettor, skrällar och motbud till V86 på Åby och Solvalla, onsdagen den 20 januari

Demon Ima spikas på V86.
Demon Ima spikas på V86.

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Åby och Solvalla, den 20 januari.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar omgången.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V86-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 20.30

TV12 20.00

ATG Live 18.00

MISSA INTE: Senaste avsnittet av V86-podden ”Spets & Slut” i spelaren nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–1


Loppet

Förlorar favoriten blir det manfall på V86.


Tipsettan

Vi har med levande djur – såväl hästar som kuskar – att göra, ingenting är garanterat. När vi väl påpekat detta kan vi bara konstatera att absolut ingenting talar emot Demon Ima. Bakspåret? Ja, det gör det lite jobbigare för att honom att vinna. Men vinner, det gör han.


Motbuden

Baron Frontline, mycket formstark. Klart värst emot. Kan han köra sig till ledningen biter han ifrån sig länge, men att han står emot Demon Ima. Det tror vi inte.


Skrällbudet

Mystic Mom var uppåt senast. Är rätt så bra häst.


Spetsbudet

Baron Frontline kör till och får överta?


! Statistikvinnaren

Demon Ima.

Vår rankning

10 Demon Ima

6 Baron Frontline

5 Gelatiamo

7 Mystic Mom

4 Destroyer N.O.

9 Bring Me Bajern

1 Body Contact

11 Dreamlady Glatigne

3 Justice Rhyme

2 Supermede

8 Amber Brick

V86–2


Loppet

Blaze Kronos är den givna tipsettan. Sedan är det väldigt jämnt mellan de tre, kanske fyra följande, beroende på Keepsake Bokos dagsform efter vila. Finland kan inte heller avfärdas, kunnande finns. Nauhgty Girl Tooma behöver man dock knappast betala för – ens vid helgardering…


Tipsettan

Blaze Kronos har fyra segrar på sju starter och tre raka. Men hon har inte satts på några riktiga prova vid dessa segrar då hon fått bestämma i ledningen varje gång. Tveklöst en fin häst, men hur bra är hon, vad händer om hon får mothugg? Det skulle vara spännande att se i det här loppet. Speciellt som vi har garderat henne rejält.


Motbuden

Destiny Laughed gav sig in i hårdkörning mot en riktigt bra häst (Marion Fouty Bon) i snömodden på Solvalla i onsdags och fick sota för det till slut. Hon var ursäktad att hon tappade längder över upploppet men om hon kommit ur det äventyret ostukad är hon en tidig utmanare här. Naima Sjöhammar kan hålla spets, om inte får hon kanske rygg på ledaren, och det är inte heller någon dålig position i ett litet fält. Även om det finns risk för ett taktiklopp där luckan aldrig dyker upp. Sashay Kemp vann från ledningen på bra sätt senast. Det är hårdare emot nu men inte värre än att Sashay skulle kunna spåra runt om ifall hon når ledningen.


Skrällbudet

Finland har tidigare visat att hon kan mycket.


Spetsbudet

Öppen spetsstrid. Sashay Kemp öppnade vasst senast, vi skulle nog utnämna henne till knapp favorit att vara snabbast första biten. Hon ska å andra sidan ta en längd på tre stycken som alla kan kliva iväg rätt så bra första biten, det är svårt att avgöra vem av dessa fyra som har bäst spetschans. Dessutom måste man ju fråga sig vad som händer om Blaze Kronos ställer en tidig fråga om att få överta? Det är kort distans, men kanske vill konkurrenterna ändå ha rygg på henne? I så fall är loppet förmodligen över.


! Statistikvinnaren

Blaze Kronos.

Vår rankning

6 Blaze Kronos

2 Destiny Laughed

1 Naima Sjöhammar

4 Sashay Kemp

5 Keepsake Boko

3 Finland

7 Naughty Girl Tooma

V86–3


Loppet

Spets och slut låter väl som en bra idé i ett jämnt stolopp med få deltagare?


Tipsettan

Danielle D.D. har formen på topp. I de två senaste starterna har hon tidigt suttit i ledningen för att sedan vinna väldigt enkelt. Båda gångerna har hon varit med bra från start utan att vara snabbast, men alltså fått överta efter en bit. Det är ett sådant scenario vi tänker oss här också. Det är lite svårtaxerat med en häst som aldrig har startat i Sverige (Danielle kommer från Danmark) tidigare, man vet inte riktigt vad hon har mött och hur hon står sig i klassen i Sverige. Men intrycket vid segrarna har varit sådant att vi blir väldigt förvånande om hon inte räcker långt mot de här hästarna.


Motbuden

Beluga West är bra. Hade det inte varit för att hon varit struken för en korsförlamning – i sig inget allvarligt, men det bör betyda att hon tvingats stå över något eller några jobb – hade vi nog inte vågat spika Danielle D.D. Nu hoppas, elakt, att det fattas lite i Beluga West just i den här starten. Omega Superstar rankar vi upp, trots att hon står helt fel till i loppet, bara drygt 20 000 kronor över gränsen för lägst intjänade pengar för att få delta. Men hon ska nog kunna  matcha de här hästarna rätt så bra ändå.


Skrällbudet

Från ett bättre spår hade In the Air Tonight varit högre i ranken. Efter en Frankrike-sejour gjorde hon Sverige-comeback nyligen. Det blev galopp direkt då, men före loppet lät det väldigt bra på henne. Det får vi ta med oss, även om det är tufft att begära seger från åttondespår bakom bilen.


Spetsbudet

Alicia Bore släpper väl till Danielle D.D.?


! Statistikvinnaren

Appaloosa. 

Vår rankning

4 Danielle D.D.

2 Beluga West

6 Omega Superstar

5 Appaloosa

8 In the Air Tonight

1 Alicia Bore

7 Mellby Eye Catcher

3 Vera Spiro

V86–4


Loppet

Tredje raka med tre olika kuskar för Pastor Jonte?


Tipsettan

Det löste sig perfekt för B.G.Pastor Jonte senast, men när han väl fick fritt var det spel mot ett mål, så någon turseger kan man inte säga att det handlade om. Han är startsnabb, men nu har han vunnit två raka bakifrån, så frågan är om det inte är bäst att sitta lugn från start från det perfekta andraspåret, invänta en fin rygg och sedan spurta till ny seger?


Motbuden

Armstrong Louis bör det lossna för snart, det är en fin häst, Men formen är dunkel inför den här starten. She Follow Me såg formstark ut som fastlåst senast.


Skrällbudet

Mr Donald i comeback. Rensar åtminstone lite?


Spetsbudet

Förutom B.G.Pastor Jonte är Ten Times, Titania R.L. och Armstrong Loius startsnabba hästar.


! Statistikvinnaren

Mister Donald.

Vår rankning

2 B.G.Pastor Jonte

5 Armstrong Louis

9 She Follow Me

3 Ten Times

6 Mister Doanld

4 Titania R.L.

1 New Moon

10 Wishing Noon

7 Livi Memory

11 She’s My Secret

8 Leon

12 Alex Ås


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


V86–5


Loppet

Några riktigt fina hästar, men på det hela taget oerhört lågklassigt.


Tipsettan

Ivory di Quattro sprang in 700 000 kronor på elva starter i fjol. Det här är en mycket bra uppgift för honom. Frågetecknen är dels att han inte startat sedan i början av augusti i fjol, dels att han kan vara lite känslig i voltstart.


Motbuden

Millmighty har på slutet  varit med i två av de tråkigaste lopp som körts i Sverige det senaste halvåret. Han har körts snällt i dessa, och därmed lämnats helt offside. Han har dock sett fin ut, så formen är nog där – på väg uppåt. Läge för ledningen nu, det blir inte så enkelt för Ivory di Quattro att ta 40 meter på Millmighty om han inte är nära full form redan i comebacken.


Skrällbudet

Fabio de Pervenche är den klara tredjehästen. Han är ingen skräll, men de två främsta bör sno de flesta strecken, och det finns ingen utöver Fabio som vi vill utnämna till en tänkbar utmanare till de här två hästarna.


Spetsbudet

Millmighty bör vara den som tar kommandot.


! Statistikvinnaren

Ivory di Quattro.

Vår rankning

7 Ivory di Quattro

1 Millmighty

8 Fabio de Pervenche

9 Smokey Herman

4 Svempa Laday

10 J.S.Apollo

11 Liza With A.Z.

3 Nobella Winner

2 Candy Crush

5 Crazy Man Ås

V86–6


Loppet

Enda långloppet i omgången, vi ser gärna fler.


Tipsettan

Electrical Storm gick okej senast, såg det ut som från sidan. Men med tanke på att det gick fort till slut var det nog helt enkelt bara svårt att plocka längder. Den första målsättningen i loppet bör vara att se till att Global Undecided inte kommer ut framför från start. Den andra att hitta en bra rygg. Sedan biter Electrical Storms spurt bra.


Motbuden

Global Undecided är svårbedömd efter de senaste starterna, men om han skulle ha hittat full form kan han krossa det här motståndet. Ett minus är dock innerspåret. Han kan inte öppna och det bör behöva bli tal om att backa sig ut från början. Ingen katastrof över lång distans, men självklart inget plus att behöva ge bort längder från början. My Dream Art gör debut i ny regi, men känner kusken väldigt väl sedan tidigare. Är My Dream Art i normalform duger han fint.


Skrällbudet

Maverick Dream? Inte så trolig, men också ostreckad?


Spetsbudet

Armagnac. Annars Young King efter en bit?


! Statistikvinnaren

Global Undecided.

Vår rankning

9 Eletrical Storm

8 Global Undecided

10 My Dream Art

2 Young King

6 Armagnac

5 Maverick Dream

7 Madronjo

11 Dennis de Castella

4 Balto d’Huon

1 Lotus Gil 

3 Isn’t It Ironic

V86–7


Loppet

De två första i ranken kändes givna (dock inte nödvändigtvis i den ordningen) men bakom dessa är det mycket jämnt.


Tipsettan

Vi tippar Flirting Diamond för att han med lite tur kan få en fin resa i draget. Han är bra för klassen. Insatsen senast var dock inte riktigt lika bra som de föregående.


Motbuden

Det finns en viss risk att Edler får en tung inledning. Men om han snabbt kommer ner i banan är segerchansen god, formen är på topp. Ea gör Sverigedebut. Hade innerspår bakom bilen i sin senaste start. Kunde inte alls vara med från början då, men avslutade rätt bra. Lite bättre med från start nu, och kanske att hon kan överraska.


Skrällbudet

D’Amore rensar nog trots det fina utgångsläget.


Spetsbudet

D’Amore bör vara snabbast första biten. Sedan?


! Statistikvinnaren

Nelle Atticus Lane.

Vår rankning

9 Flirting Diamond

6 Edler

1 Ea

3 D’Amore

5 Cosmic Photo

7 Fajm Composite

4 Kadett Brodde

11 Hugo Journey

2 Nymo

10 Nelle Atticus Lane

12 Cash Bore

V86–8


Loppet

Bra favoriter men ändå läge för skräll i V86-avslutningen? Vi streckar på i förhoppning om det.


Tipsettan

Matilda Cash spurtade till seger mot bra hästar senast och ses med goda möjligheter att kunna göra det igen.


Motbuden

Briljant Sensation har formen helt på topp. Har i de senaste starterna hanterat olika typer av resor så väl som väder och banunderlag. Smaragd Norrgård var riktigt fin senast. Förvisso hårdare emot nu, men form och utgångsläge talar för henne. Stefan Melander har fyra hästar med i loppet. Digital Pro har bästa chansen i kraft av spåret, de övriga är roliga luringar.


Spetsbudet

Smaragd Norrgård och Gloria Sisu är startsnabba. Fördel den invändiga. Läge för den av dom två som når ledningen att prova i den positionen.


! Statistikvinnaren

Inshallah.

Vår rankning

9 Matilda Cash

6 Briljant Sensation

2 Smaragd Norrgård

4 Gloria Sisu

5 Janis Joplin Boko

3 Digital Pro

11 Iceland Radio

10 Sideslip

12 Fuel Burn

1 Inshallah

7 Ekebys Ia


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Per Nicklassons V86-tips:

Bästa spelet

Vi spelar komben 10–6 i V86-1. Får vi 2,80 och uppåt är det bra.

Spiken

Demon Ima (V86-1) är ensam på plan om han fortsätter att agera som han gjort i starterna (tre stycken) efter sitt långa uppehåll. Vi hoppas att Danielle D.D. (V86-3) körs till ledningen. B.G.Pastor Jonte (V86-4) är något av en nödlösning, men var fin senast.

Luringen

3 D’Amore (V86-7) får en fin resa i främre träffen. Borde med en sådan kunna bli farlig.

Tänk på att …

det är dubbla open stretch på Åby, allstå fritt spurtutrymme på upploppet för de hästar som sitter på innerspår bakom ledaren. Vi har ingen statistik på det, men rygg  ledaren känns på just Åby som en lika bra position som ledningen.

In the Air Tonight (V86-3) får Peter Ingves i sulkyn för första gången.

Millmighty (V86-5) har haft innerspår i voltstart en gång och då höll han ledningen.

Tränarligan, Solvalla

1) Timo Nurmos, 5 segrar

2) Fredrik Wallin, 3

3) Claes Sjöström, 1

4) Mattias Djuse, 1

5) Petri Salmela, 1

Stora systemet

Avd 1: 10 Demon Ima (6–5)

Avd 2: 6–2–1–4–5–3 (6–2)

Avd 3: 4 Danielle D.D. (2–6)

Avd 4: 2 B.G.Pastor Jonte (5–9)

Avd 5: 7–1  (8–9)

Avd 6: 9–8–10–2–6–5–7–11 (4–1)

Avd 7: 9–6–1–3–5–7–4–11 (2–10)

Avd 8: 9–6–2–4–5–3–11–10–12 (1–7)

6 912 rader/1 728 kr

Lilla systemet

Avd 1: 10 Demon Ima (6–5)

Avd 2: 6 Blaze Kronos (2–1)

Avd 3: 4 Danielle D.D. (2–6)

Avd 4: 2 B.G.Pastor Jonte (5–9)

Avd 5: 7–1  (8–9)

Avd 6: 9–8–10 (2–6)

Avd 7: 9–6–1–3–5–7–4–11 (2–10)

Avd 8: 9–6–2–4–5–3–11–10–12 (1–7)

432 rader/108 kr

Chanssystemet

Avd 1: 10 Demon Ima (6–5)

Avd 2: 6–2–1–4 (5–3)

Avd 3: 4–2–6–5–8 (1–7)

Avd 4: 2–5–9–3–6 (4–1)

Avd 5: 7–1  (8–9)

Avd 6: 9–8–10 (2–6)

Avd 7: 9–6 (1–3)

Avd 8: 9–6–2 (4–5)

720 rader/180 kr

DD-systemet

DD-1: 9–6

DD-2: 9–6

V5-loppen, Solvalla

V5-1: 6 Angel From Above, 9 Volcan d’Inverne, 12 Go Around. 

Outs: 5 Gulty Pleasure.

V5-2: 6 Sweet and Wild, 7 Caboose, 9 Digital Valley. 

Outs: 4 Digital Damp.

V5-3: 3 Con Te Partiro, 4 Hooper des Chasses, 6 Wilson Knight. 

Outs: 8 Bästa Sebbe.

V5-4: 6 Rihanna W.I., 1 Breeze, 2 Opal Sjöhammar. Outs: 3 Irma Sisu.

V5-5: 3 Selcal, 10 High On Life, 5 Perfect Blackout. Outs: 4 North Star Navi.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN