Mejla

Micke Nybrink

”Har fallit pladask – jag spikar hästen på V75”

Nybrinks V75-analys till Halmstad • Lopp för lopp • Tre bästa • Systemet lördagen den 24 april

Wingait Henke med Stefan Persson i sulkyn spikas på V75.
Wingait Henke med Stefan Persson i sulkyn spikas på V75.

Backar hem lite nu, slickar sår.

Mina plåster är två värstingar.

Dels Cyber ”F:ing” Lane, dels en V75-debutant och läckerbit.

Säg hej till Henke, han vinner som ett skott.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


V75-1: Voltstart och hög klass, annorlunda. Beartime är lite som en bil, även om han galopperat en del. Snabb som en vessla är han också och med Jepson blir det spets, pang, och sen ska de slås på en snabb Halmstadoval (åtta grader, soligt).

Payet D.E. ser jag i rygg på ledaren och med lucka är han livsfarlig. Vikens High Yield är förstås bra nog men det blir mycket upp till honom för att vinna. Plattan i mattan mot dödens? Som miljondrag presenterar jag Pablo Andover. Varför? Knallform, smygläge och alltid underskattad.

V75-2: Kolsvarte Wingait Henke spikas. Jag funderade faktiskt inte så länge. Hästen är underbart fin, jag har fallit pladask ett fyraårigt råämne som på sex starter vunnit fem lopp; näst senast satt han fast med 40 meter sparat i rygg på ledaren.

Om han kan öppna? Ja, det vågar jag påstå. Stefan Persson fyrade inte av honom från samma läge näst senast men nu spikar han sig själv i ett officiellt tips (V75-Guiden) där han också berättar att ”jag kommer att vara betydligt mer intresserad nu”.

Visst, han är grön och man ska passa sig i låga klasser men tillåts jag inte tro på den här typen av djur... Jag gillar såna här hästar lika mycket som Stefan Melander och Jörgen Westholm kramar sina jänkarvagnar.

Kan leda runt om

V75-3: Ultra Bright kutade 1.10,5 sista varvet senast. Kommer hon till får de ducka. Men från innerspår på dubbla tillägg är det lätt att det bär söderut… Domingoa kan leda runt om igen och Grande Diva Sisu är sinnessjukt bortglömd (fem procent) för att vara så bra.

V75-4: Kali Smart spelas till favorit eftersom hon behövde loppet senast och har en fin uppgift. Min lilla idé är Eight Hour, hon är riktigt fin. Kolla några av hennes lopp för att fräscha upp er. Senast kördes hon snällt och såg urläcker ut över mål.

La Mauresque är rysaren. Hon öppnar i 200 och avslutar i 190 – med en smygare.

V75-5: Tre varv, bra hästar och ett kul spellopp. Ska bli spännande att se Bara du Chene igen som jag tagit till mitt hjärta. Han är förbannat bra, ser ut som han joggar ner motståndet. Om det räcker vet jag inte men det skulle kunna gå.

Digital Dominance imponerade senast och med Kihlström över distansen känns det hett. Killen som smyger och smyger – och smyger. Sen sticker han kniven i dem, 80 meter från mål. Aj.

Formen pekar rakt upp

V75-6: Tror mycket på Bordeaux S. Hemmahästen (Riordan) är ingen sprinter men öppnar fort, körs av toppkusk och har bästa spåret. Formen pekar rakt upp.

Enda seriösa motbudet borde vara Zaffiro Jet som är spetsfavorit och preppad för loppet. Full gas, släpper inte. Istanbul Boko är vass men jag spelar inte på betrodda hästar som bara galopperar. 

V75-7: Hög klass på högsta klassen men ändå spik. Cyber Lane på hemmaplan, kommer från en fantomprestation och ”JU” tutar medan jag står vid sidan och skriker kör.


ANNONS: Här kan du rygga Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


Nybrinks tre bästa


1. 5 Bordeaux S. (Jägersro, V75-6)

Drömspår, lopp i kroppen, hemmabana. Bra chans.


2. 1 Wingait Henke (Jägersro, V75-2)

Härlig travare. Full gas mot spets. Svårslagen spik.


3. 6 Bara du Chene (Jägersro, V75-5)

Ser svårstoppad ut just nu. Tas på blodigt allvar.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3-1-9-11-8 (res 4-7)

V75-2: 1 Wingait Henke (res 3-11)

V75-3: 7-12-14-2-10-2-6-8 (res 5-4)

V75-4: 10-3-1-11-2 (res 7-5)

V75-5: 6-11-4-12-2-9 (res 5-1)

V75-6: 5-2 (res 4-6)

V75-7: 7 Cyber Lane (res 12-9)

2 400 rader/1 200 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!