Jackpott 18 miljoner: Här är bästa skrällarna

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 14 april på Åby och Solvalla

Publicerad:
Uppdaterad:
Volare Gar och Claes Sjöström är en av kvällens skrälltips på V86.
Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Volare Gar och Claes Sjöström är en av kvällens skrälltips på V86.

TRAV

18 miljoner kronor i jackpott. Det står på kvällens V86-meny från Åby och Solvalla.

Sportbladets travexperter har synat omgången med sina vassa spikförslag, miljonrensare och tänk på att...

– Det bara skrek nästagångare på min skräll senast, säger Joakim ”Rainman” Rosenhed.

– Från toppspår vågar jag inte spela utan henne, säger Erik Pettersson om en av sina miljonrensare.


ANNONS: Jackpott 18 miljoner. Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V86 i kväll. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem.

I kväll avgörs V86 på Åby och Solvalla. Observera att spelstopp är 20.30. Omgången kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.

MISSA INTE: V86-podden ”Spets & Slut” med Pettersson och Lipovac i spelaren ovan eller nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på V86-poddens system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets V86-intervjuer i kväll. [Extern länk]


Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och tänk på att...

V86-procenten är uppdaterade klockan 12.17, onsdagen den 14 april.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini” på V86. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spiken

Förstår ingenting när jag ser V86-procenten i V86-6. 6 Felix Orlando har ett lopp i kroppen och visade fina fartresurser i fjol. Tog ett snack med Per Nordström och han låter riktigt påställd. Han är inne på att hästen hade kunnat vinna årsdebuten också, med annat upplägg, men att han inte ville tömma hästen då. Nu är Felix Orlando redo för stordåd och jag tror det är spets och slut så det sjunger om det. Till fyndprocent. I skrivande stund 19 procent, men lär stiga, allt annat är ett mirakel.

Miljonrensarna

Hon har aldrig vunnit lopp, men det finns viss kapacitet i 6 Breeze Kronos (V86-2). Det kanske är för tufft att begära seger i kväll, men stallformen hos Röcklinger är riktigt fin och till låga två procent så är Muscle Hill-dottern given på mina lappar.

Gillar ändringen till barfota på 1 Blue Frontline (V86-5). Micke J känner hästen och brukar tro på sina hästar han sitter upp bakom. Hon har gjort några riktigt bra insatser med skor. En fin resa på innerspår krävs för att skrälla över mastiga 2 600 meter. Swooosch, på open stretch, vore fint. Fyra procent.

Det är för lite spel på 2 O.M.Faststeep (V86-7). Hästen har varit struken inför det här, men det finns bra fart för klassen, dessutom får vi lättningen i kväll. Från toppspår vågar jag inte spela utan henne. Sex procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Åby som delar på V86-loppen i kväll. Min favoritkombination, vad gäller saxade onsdagsrace.

... topphästen 7 Shocking Superman (V86-1) gör debut hos Robert Bergh och har tränat bra tillsammans med Hail Mary. Tycker att han borde vara favorit, på ren spekulation, i kväll och är inne på att spika när det skiljer så pass mycket i procent upp till Coin Perdu.

... det blir barfota runt om på Love You-dottern 4 Love Affair i V86-2. Intressant! Claes Sjöström kör och han gör det riktigt bra bakom Nurmos djur.

... det är bra rapporter på 4 Chandelles (V86-3) från Norge. Det lär fattas lite, men stall Gundersen har höga tankar om sin fyraåriga Maharajah-märr.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Erik Petterssons V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

6 Felix Orlando (V86-6) har årsdebuten avklarad och det låter påställt inför kvällens uppgift. Per Nordström åker inte upp till Solvalla för att bara delta utan det kommer vara offensivt och jag tror han har bra chans att leda runt om. 19 procent mot favoritens 53.

8 Go West Young Man (V86-8) har övertygat i två raka segrar och jag tror han bara blir bättre. Utgångsläget är tråkigt men han kan öppna och få en bra position. Jag tror han bara är bäst i avslutningen.

Miljonrensarna

2 Hunting Widow (V86-2) är på gång och man gör intressanta förändringar i kväll, barfota fram och en jänkarvagn kan höja henne. Från ett bra utgångsläge är hon given på lappen om man garderar. Tre procent.

I V85-5 har två hästar blivit bortglömda på förhand, det är 3 Akela Play (tre procent) som blivit kastrerad och ska testa gå barfota runt om för första gången och 8 Fighter Simoni (sex procent) som har kapacitet när han sköter sig. Får Jepson runt honom felfritt kan det räcka långt.

Tänk på att...

... vi har en riktigt fin jackpott i kväll, Åby och Solvalla delar på omgången.

... 5 Coin Perdu och 7 Shocking Superman (V86-1) sticker ut en del. Spännande debut på den sistnämnde.

... 8 Posh Shopping (V86-3) håller Peter Untersteiner alltid hållit högt, hon har inte fått till det och nu testar man kombinationen barfota runt om och jänkarvagn.

... 11 Dominic Wibb (V86-7) är bästa hästen och kommer köras offensivt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86 i kväll. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spiken

7 Shocking Superman (V86-1) gör högintressant debut för Robert Bergh. Inte världens enklaste häst det här, men ”Robban” är mästerlig på den här typen av djur. Som spelet ser ut inför kvällen så är det i kväll vi kan få betalt på ”supermannen”. Att han inte är favorit är ett rent fynd. Kör runt dom, Robert! 28 procent mot favoritens 42.

Miljonrensarna

Stall Westholm håller fortsatt form på grejerna, tycker jag. Låter även bra på 2 Hunting Widow (V86-2) där man lättar och spänner på en bajk. Tre procent.

9 Ultra Violet (V86-3) är en fin häst. Möter några bra nu, men det kan gå och när man får spelprocent under tio så tycker jag att man ska överväga att ta med Falsigs springare.

8 Sedin U.S. (V86-4) var grym med med ändringarna senast, barfota och bajk. Läget är risigt, men stämmer det till lite så kan det gå – igen. Sju procent.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Åby som anordnar V86 i kväll. När man tittar på väderprognoserna är det stora solar, både över Stockholm och Mölndal. Räkna med kanonförutsättningar och snabba banor.

... Peter Untersteiner låter väldigt nöjd med 8 Posh Shopping (V86-3) i träningen. Nu blir det första barfota runt om i kombination med jänkarvagnen. Mycket intressant!

... Per Henriksen är mycket uppåt på 2 FromHeaven Idzarda (V86-5) som också maxas med barfota och jänkarvagn. Det snackas om att hästen kommer rekordsänka med sekunder. Kvällens stallskrik!? Och vi vet ju hur det brukar gå med såna...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

5 Coin Perdu (V86-1) är en topphäst som såg väldigt fin ut över mål senast i gulddivisionen. Svante Båth låter nöjd med honom för dagen, och även om han möter några bra, borde han vara huvudet högre. Jag tror inte han förlorar det här loppet.

Miljonrensarna

7 Platinum Tile (V86-2) är en fin travare som blir intressant i kväll då hon är anmäld barfota runt om. Löser det sig från utgångsläget duger hon mycket bra. Fem procent.

3 Akela Play (V86-5) tränar väldigt bra och har polletten trillat ner nu som valack är han väldigt bra för klassen. Det blir barfota runt om vilket kan vara en rejäl plusvariant och honom får man inte missa på kupongen i kväll. Tre procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V86 i kväll och en ensam vinnare kan ta hem 18 miljoner kronor.

... 8 Posh Shopping (V86-3) har hög grundkapacitet och ska tävla barfota runt om och även med en amerikansk vagn i kväll. Högintressant!

... 6 Felix Orlando (V86-6) gjorde ett riktigt bra slutvarv i sin årsdebut och skulle han komma till ledningen blir han svårslagen. Tänkbar spik.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Nils Larssons V86-system i kväll. [Extern länk]


Joakim ”Rainman” Rosenhed:

Spiken

2 M.T.One WIsh (V86-3) hann nästan dit till seger i senaste starten. Läget är kanon i kväll och kusken Carl Johan Jepson kan välja hur han vill lägga upp taktiken där open stretch gör alla lopp ruskigt mer intressanta. Jag tycker hon är en befogad favorit i ett lopp där jag väljer ta ställning – annars får jag gardera brett. Gällande utrustning blir det en vanlig vagn i stället för en bike, som man tävlade med senast.

Miljonrensarna

8 FIghter Simoni (V86-5) är streckad på sex procent. Jag var varit i kontakt med tränaren Maria Törnqvist som är belåten med sin häst inför kvällen. Loppet är inte av det tuffaste slaget och jag vill inte spricka på denna skräll. Skor runt om och vanlig vagn.

4 Carl Halbak (V86-6) är en fin treåring som startat karriären på ett strålande sätt. Procenten här ligger helt fel i min bok. Favoriten 3 Chipper Kronos är en bra häst men är alldeles för mycket spelad. Nio procent på Carl Halbak tar jag utan att blinka. Inga ändringar gällande utrustning. Nu kör vi Djuse!

3 Volare Gar (V86-8) kommer jag inte sluta att tjata om. En kapabel häst som jag gillar. Avslutade piggt senast när luckan kom och det bara skrek nästagångare. Åtta procent tackar vi för!

6 Fleet Admiral (V86-8) är streckad på fyra procent i skrivande stund. En kapabel häst som har lite problem med auktionen men när den väl fungerar går ingen säker. Favoriten, 8 Go West Young Man, fick ett iskallt utgångsläge och måste synas i avslutningen då pengarna ska fördelas.

Tänk på att...

... V86 saxas mellan Åby och Solvalla. Åby har dubbla open stretch.

... omgången kryddas med en jackpott på 18 miljoner kronor till en ensam vinnare.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Skrällkoll på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Rainmans Travrad på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!