Hultman: ”Jag är rädd – det här är otäckt”

Profilen fick avbryta sändningen: ”Fick bära ut mig” • Pausar tv-jobbet och läggs in på sjukhus

Stefan Hultman om nya hälsoproblemen: ”Jag är jätterädd och kan inte sova på nätterna”
Stefan Hultman om nya hälsoproblemen: ”Jag är jätterädd och kan inte sova på nätterna”

Travikonen Stefan Hultman, numera expert i trav-tv, fick avbryta V75-sändningen på nyårsafton – och bäras ut till sin bil.

Nu pausar han jobbet och ska läggas in på sjukhus för undersökningar.

– Jag är rädd, det här är otäckt, säger han.

Omtyckte tv-profilen kunde inte slutföra V75-sändningen i travets egna kanal ATG Live på nyårsafton.

– Jag är lojal, jag gillar inte att svika människor. Det känns pissigt när dom bokstavligt talat fick bära mig ut till bilen. Jag grejade inte det, då känner man sig jävligt svag, säger Hultman.

”Ramlat och slagit huvudet rejält åtta–tio gånger”

Travikonen, som är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare genom tiderna, med Maharajahs seger i Prix d’Amérique som största merit, fick sluta träna hästar på grund av att han drabbades av nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis.

Men vad som ligger bakom de nya problemen vet inte ingen – än.

Varken Hultman själv eller läkarna har några svar.

– Det är något som är knas. Jag har ingen balans. Ska jag gå in till köket så måste jag stötta mig mot saker. Jag är rädd, jag tycker det här är otäckt. Det är första gången som jag är riktigt rädd, för jag vet inte vad som händer.

Vad säger läkarna?

– Dom har inget svar. Det jag är rädd för är att jag har ramlat rejält åtta-tio gånger och ramlat handlöst baklänges och slagit i huvudet, och då har det varit stengolv…

– Jag var hos tandläkaren för några veckor sedan och ramlade på toaletten och jag kom inte upp. Jag låg där säkert 15 minuter innan jag kunde krypa till dörren och via handtaget dra mig upp.

Hur känns kroppen?

– Jag har ingen styrsel i låren, jag är svag så in i helvete. Jag har en egen teori att något har hänt med lillhjärnan, det är där balanssinnet sitter.

”Kan inte sova på nätterna”

Tv-jobbet är, av förklarliga skäl, pausat. Nu ska Hultman läggas in på Karolinska.

– Jag får säkert ligga inne någon vecka, dom ska undersöka mig och det lär väl bli någon skiktröntgen, eller vad det heter. Jag måste förlita mig på sjukvården nu, för det här gör mig orolig och rädd. Jag är jätterädd nu och kan inte sova på nätterna, jag ligger och funderar på vad det här är och vad läkarna ska hitta.

– Jag har pratat med cheferna på Kanal75 (som producerar allt trav i tv) och alla är oroliga och vill att jag ska gå till botten med de här problemen. Kanal75 är helt fantastiska och varenda chef ringer och frågar hur jag mår och är mån om att det ska bli bra.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ämnen i artikeln