V75-tips

”Då kan storskrällen vara ett faktum på V75”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 2 oktober på Skellefteå

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

V75 på Skellefteå står på menyn på lördag med 58 miljoner kronor i jackpott.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke inför omgången lördagen den 2 oktober.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Med lite överpace kan det vara dags för min storskräll, sägen han.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Solvalla bjöd som väntat på toppsport den gångna helgen. Calgary Games, Francesco Zet och en viss Örjan Kihlström. Lika väntat dominerade han på V75 och infriade favoritskapet med tre av sina uppsittningar. Till min stora förvåning släpptes han till med till ledningen i det på papperet så vidöppna Diamantstoet och det var lite spiken i kistan för alla som hoppades på någon som helst utdelning. Söndagen var i och för sig en sportslig godbit men visst fick man jackpot-vibbar. Dubbel-jackpot-vibbar till och med. Och precis så blev det. Många sköna extramiljoner flyttas härmed över från både lördagen och söndagen.

Ingen Kihlström att luta sig tillbaka mot då V75 drar vidare till ”Guldstaden” Skellefteå och det jublar säkert konkurrenterna över.

Utan Örjan att hålla i handen kanske utdelningen når respektabla nivåer? För visst är väl denna tävlingsdag en garanti för ett dopp i pengahavet? Till min fasa upptäcker jag dock att favoriterna radar upp sig även utanför Stockholms gränser. 459 kronor för sju rätt i fjol, 904 två år dessförinnan. Inte fasen vill man gå back på sitt systemförslag de dagar alla vinnarna sitter som en smäck! Jag finner i och för sig ingen Kihlström bland vinnarna nämna tävlingsdagar, men väl toppkuskar som Björn Goop, Erik Adielsson och Ulf Ohlsson. Vrider vi dock tillbaka klockan till 2017 så duggade skrällarna tätt när Tapio Kalaja, John Östman och Ove A Lindqvist satte mellan-Sveriges elit på plats. Då kunde två glada vinnare casha in en bit över 20 miljoner vardera och det är givetvis sådana drömvinster vi spelare suktar efter. Visserligen brukar det vara snudd på omöjligt att ens nosa på sådana summor, annat om man lirar på sina födelsedatum, gulliga namn eller spikar bäste vännen Tapio och hans nollprocentare Loving You Deeply. Vad kan vi då vänta oss på lördag? Det står skrivet i stjärnorna men det får banne mig inte bli under tusenlappen.

Kanske skräller det till redan i V75-1? Utan någon konkret streckprocent att gå på en måndagsmorgon som denna är det givetvis svårt att veta om spelarkåren bommar något av de heta segerbuden. Tipset efter svår tvekan till 7 Showtimejackflower som inte ens ”Gubben i lådan” kunde trolla fram en vinst med i lördags. I stället hamnade ekipaget bakom en iskall konkurrent och drogs sist, så vi drar ett streck över den insatsen. Nu hoppar tränaren upp i vagnen och det är sannerligen ingen iskall ersättare. Springspår borde passa utmärkt, även om hästen på två försök från spår sju ännu inte varit nära att ta ledningen. Han har dock spetsat från ett femte. Vågar Oskar svara om han når dit?

En sådan som Robert Bergh lär knappast visa någon pardon med 4 Mellby Ironman och då är det lätt att man skiter i brallan i ren förskräckelse. Skellefteå har som bekant open stretch, så varför bråka med Sveriges mest vältränade kusk? Mellby fick inte chansen senast i en tuff V75-final och pressades knappast över upploppet. Enklare emot nu och vann från ledningen näst senast. Hett segerbud, men har Bergh valt rätt häst?

1 Harper Seabrook är väl inte mycket sämre än stallkompisen? Inte i grunden åtminstone. Innerspåret borde ju smaka fågel. Eller? Vad jag ser har han bara haft framspår i voltstart vid ett tillfälle – och då blev det en hejdundrande startgalopp.

Bästa hästen i fältet kan 5 Leave Your Sox On vara men spåret är knepigt. Vid enda försöket gick det åt skogen. Felfri duger han långt, han har sett smällfin ut en period, men det finns trots allt en risk för tung resa på lördag.

Jag studerar den tidiga streckprocenten i V75-4, tillika ett av två kallblodslopp den här helgen. Vem blir ens favorit här? Själv har jag svårt att se någon annan än 14 Grisleprinsen G.L. hamna överst i ranken. Tveklöst fältets bästa häst på papperet men hur är egentligen formen? Senast sprang han mest och sladdade i kön utan att det hände så mycket, gången innan galopperade han på upploppet som akterseglad. Kapaciteten är det inga fel på och löper han upp till sitt fulla kunnande så får de övriga söka läkarråd i Kry-appen. 7 Buska Blyg har formen helt på topp och här lär kusken vara allt annat än en blyg viol från start. Bergh vill till spets och det ser inte ut att finnas någon invändigt som är tuff nog att svara. Skorycket senast fick önskad effekt och man fortsätter med den balansen. I ett på papperet ganska ojämnt lopp borde Buska Blyg ses med vettig chans att hålla hela vägen.

V75-6 kan bli en riktig fartfest med flera spetssugna deltagare och hetsiga 1 640 meter. O M jag var helt säker på att 2 Ithinkiama Genius tar ledningen så hade spiken hamrats in med bestämdhet. Den norskfödde finnen har på papperet en delikat uppgift och trots tufft motstånd talar mycket för seger. Senast han gästade Sverige blev det en överlägsen spetsvinst och han har även visat prima takter på hemmaplan efter det. Senast blev det för långt fram men spurten var det trots allt inga fel på. Kul Dagens Dubbel-idé. 5 Devils Tongue blir troligen favorit och det behöver inte vara fel. Senast var hästen ute i Kriterie-kval och tog hand om ledningen. Sedan fick Sandra Eriksson dock en beslutsam Robert Bergh över sig och valde att lämna ifrån sig tätpositionen. Det lär hon dock ångra ännu när luckan uppenbarade sig allt för sent. Där och då tvingades Sandra dock ta ett beslut. Svara ledningen och potentiellt få en trött häst till slut, eller släppa och hoppas på fritt i tid. Lita på att Eriksson vid en ”do-over” valt ett annat upplägg. Läge för snabb revansch nu och givetvis hoppas man hitta till spets. Därifrån torskar hästen knappast, från dödens ser det genast tuffare ut. En favorit i fara och värd att gardera.

V75-7 är en lurig och öppen historia där jag målar på riktigt ordentligt i hopp att det smäller till på allvar. 7 Morotai Degato fullföljde starkt som fyra bakom topphästar som Admiral As och Rackham i lördags. Enklare emot nu och kusken lär ladda trots det dåliga spåret. 5 The Bald Eagle säljer sig dock inte billigt från start. Stördes senast till galopp och har fått slicka såren sedan dess. Jagar snabb revansch här och streckas tidigt.

Tidiga spikarna:

9 Tangen Haap (V75-2) blir mitt bästa förslag till singelstreck. Som han såg ut senast! Björn Karlsson presenterade gamlingen i ett fantastiskt skick. Jag önskar att min egen sjukgymnast kunde utföra mirakel och ge mig samma spänst i steget, men vissa saker stoppas tydligen upp av fader tid och genetik. Precis som senast väljer den genomsympatiske tränaren att stå vid sidan och åter böla i en segerintervju, till sonens stora förskräckelse. Det är dock i så fall väldigt manliga tårar och inget att skämmas över. Inte det minsta. Jag kommer också fälla en tår om mitt systemförslag sitter till följarnas stora glädje. Bakspår över kort distans är egentligen ingen höjdare men Tangen Haap och Erik Adielsson lär slinka igenom fint från start och motståndet framkallar inte skrämselhicka. Björn drömde om en match mot Månlykke A.M. på lördag. I stället får han nöja sig med en enkel väg fram till 150 000 kronor.

1 Bird Lane (V75-3) har en delikat uppgift och det ska vara toppchans att leda runt om. Jag har slösat vilt med strecken i Diamantstoet under året, bara för att allt som oftast se en favorit avgå med segern. Det börjar bli tröttsamt, minst sagt, och denna helg väljer jag ett annat upplägg. Bird Lane är när detta skrivs bara delad favorit men när krutröken lagt sig på lördag räknar jag med att Berghs bidrag trendat uppåt. Visst, Bird Lane är bara tre år och extremt orutinerad men helt klart handlar detta om en lovande ungdom med framtiden för sig. Hon har gått i ledningen vid tre tillfällen och vet ännu inte hur det känns att förlora i den positionen. Senast, i kval till Oaks, krävdes det en 10-öppning första varvet för att Robert skulle vifta med den vita flaggan och släppa ifrån sig täten. Hon var stum till slut men höll ändå bra som femma på nytt rekord. Jag räknar med att Bergh ställer in klockan på jämnt hårt tempo och håller undan på en tid runt 13,5. Det borde ställa konkurrenterna schack matt och jag tar klar ställning.

1 Underbarosåfin får tipsnicken i öppna V75-5. Han må vara underbar, han må vara fin, men spåret sätter nog griller i huvudet på Henrik Svensson. Någon vidare startsnabbhet har hästen ännu inte visat vid de två tillfällen då han haft framspår bakom bilen. Åtminstone inte i lopp. Han testade dock bilen inför ett lopp förra våren och drog då iväg riktigt skapligt. Kan det vara så enkelt att det är spets och slut? Helt omöjligt är det inte och Henriks segermaskin tillhör ett av veckans förslag till singelstreck. Bakom ser det vidöppet ut och jag valde att chansspika mig ur problemet.

Tidiga skrällarna:

Jag har redan nämnt 7 Showtimejackflower (V75-1) som borde ha vettig chans till spets, släpp och lucka på open stretch. Även 3 Ies Elisabet känns högintressant från ett bra utgångsläge. Hon är snabb, väldigt snabb. Lite som min mentor Micke Nybrink på cykeln när han varvar trötta motionärer runt Ekerö med omnejd. Till skillnad från senast blir det barfota runt om på Elisabet.

12 Kalmar (V75-4) hade ingen bra dag på jobbet senast men kan betydligt bättre än så. Tål ett offensivt upplägg och visst vore det kul att se hästen tävla barfota som vid segern för tre starter sedan? 11 Vimse Lars är snabb och nu hoppar en viss Erik Adielsson upp i vagnen.

2 I thinkiama Genius (V75-6) tas på fullaste allvar i ett lopp som detta och ser just nu ut att bli helt bortglömd av spelarna. Körs så det ryker, Veli-Pekka! En sådan som 8 G.K.Justus står verkligen på tur för seger men har haft grym otur i spårlottningen. Men... blir det bara överpace så kan storskrällen vara ett faktum. 11 Money Smile har också en gjuten plats i skrällkategorin. Detta är en jättebra häst för klassen och nu återgår man till balansen som fungerat så fint tidigare.

4 Elite B.R. (V75-7) är lite svår att sätta in i detta sällskap men har sett väldigt fin ut i enklare sällskap på sistone. Öppnar rysligt fort och kanske kan få loppet? Glöm heller inte 12 Spickleback Face som kan massor de dagar han är på topp. Usch och fy för spåret, ja, men det blir hårt tempo här. Lita på det.


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 3, 4, 5, 7, 8, 11 (2-9)

V75-2: 9 Tangen Haap (2-10)

V75-3: 1 Bird Lane (8-14)

V75-4: 3, 7, 11, 12, 14, 15 (6-13)

V75-5: 1 Underbarosåfin (6-8)

V75-6: 2, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 (3-4)

V75-7: 1, 2, 4, 5, 7, 12 (3-10)

2 016 rader/1 008 kronor.

Banfakta, Skellefteå

Banförkortning: Sk

Längd: 1000 m

Bredd: 21,0 m (2140 m), 21,0 m (1640 m)

Upplopp: 175 m

Open stretch: Ja

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter volt

1 Harper Seabrook - Skoglund R N 1 5 1 4 3 18,7

2 Einstein Sisu - Olofsson H 5 1 0 2 7 14,1

3 Ies Elisabet - Djuse M E 3 7 d 0 d 13,2

4 Mellby Ironman - Bergh R 2 d 4 1 0 13,9

5 Leave Your Sox On - Ohlsson U 1 3 1 1 1 13,2

6 Davy Jones Sisu - Eriksson S 5 2 3 0 3 14,5

7 Showtimejackflower - Kylin Blom O 7 2 1 0 0 13,9

8 Victory Lee - Lindqvist O A d 2 7 2 0 13,3

9 Bonny Boy - Linderoth P 1 2 5 1 1 13,9

10 Dante Godiva - Östman J 2 3 7 4 2 15,1

11 Kalashnikov - Adielsson E 4 6 1 2 1 14,5

V75-2, 1 640 meter auto

1 Stjärnblomster - Djuse M E 1 1 1 1 1 24,2a

2 Våler Nikolai* - Linderoth P 2 0 1 4 d 22,1a

3 B.W.Rune - Lilius M 2 3 5 3 5 20,0a

4 Gomnes Birk - Östman S 3 7 1 0 5 23,5a

5 Guli Storm - Söderholm K 2 0 3 0 1 22,3a

6 Forspärla - Eriksson J 2 2 3 6 4 24,7a

7 Myr Faksen* - Olofsson H 1 d 1 2 d 20,1a

8 Philip Ess* - Ohlsson U 6 3 4 1 7 19,8a

9 Tangen Haap - Adielsson E 0 1 2 2 1 19,3a

10 Nordsjö Odin - Skoglund R N 1 4 7 5 6 22,0a

V75-3, 2 140 meter volt

1 Bird Lane - Bergh R 5 1 4 1 5 18,1

2 160:

2 Anthem - Skoglund R N 4 1 4 6 4 14,1

3 Gorgeous L.A. - Haapio T 0 k 0 4 5 14,1

4 All Cash - Skoglund R 1 6 0 3 5 14,3

5 Glace au Four - Eriksson S 1 0 4 5 3 15,2

6 Oliveria - Dunder R 2 3 3 4 5 14,2

7 Mellby Glorious - Osterling S H 1 0 3 4 5 15,6

8 Diones Smaragd - Wäjersten D 0 5 1 d 1 15,3

9 Bag in Box - Adielsson E 0 2 1 1 2 14,9

10 Firstclass U.M. - Florhed O 1 3 0 5 2 14,8

11 Liquify'em - Lindqvist O A 6 d 3 2 6 14,2

2 180:

12 Ava - Olofsson H 6 1 1 2 6 12,7

13 Kitzune G.G.* - Melander M 3 2 1 6 4 14,5

14 Iceland Falls - Ohlsson U 3 2 2 3 0 12,9

15 La Norna - Djuse M E 2 4 4 1 1 14,0

V75-4, 2 140 meter auto

1 Guldhagens Kevin - Månsson C 1 d d 5 3 26,0a

2 Ros Svarten - Mikkonen J 2 5 0 4 6 24,5a

3 Eld Tekno - Kylin Blom O 5 6 5 d 2 23,7a

4 Torpa Pål - Melander M 0 1 6 3 3 24,4a

5 Sundbo Komet - Skoglund R 8 0 2 d 2 25,1a

6 Rappodina - Östman J 1 d 0 0 1 26,2a

7 Buska Blyg - Bergh R 0 0 0 2 3 26,2a

8 Källsjöviking - Gällerstedt M 4 d 7 6 1 24,7a

9 Gullkongen - Stolt C 0 5 0 2 5 23,8a

10 Björkeviking* - Djuse M E 0 0 d 1 5 24,3a

11 Vimse Lars - Adielsson E 3 0 2 2 4 22,6a

12 Kalmar - Svensson H 2 2 1 0 5 26,4a

13 Stålville - Lindqvist O A 1 4 0 2 3 24,0a

14 Grisleprinsen G.L. - Ohlsson U 2 1 5 d 4 24,7a

15 Tangen Töff - Skoglund R N 3 2 1 4 6 23,8a

V75-5, 2 140 meter auto

1 Underbarosåfin - Svensson H k 3 1 1 1 14,3a

2 Burj Khalifa - Eriksson S 2 2 0 1 6 14,2a

3 Xanthis Excalibur - Adielsson E 7 d 1 1 2 14,6a

4 Bosse Bee - Olofsson H 1 1 4 0 d 13,3a

5 Foppa - Wäjersten D 0 3 4 2 1 14,7a

6 B.Sacamano - Melander M 1 1 1 6 1 14,5a

7 Polar Operation - Eriksson J 6 1 4 0 6 14,0a

8 Maybach W.F. - Lindqvist O A 1 4 1 0 5 14,7a

9 Medias Fasth One - Haapio T 1 3 4 2 3 13,3a

10 Il Vero Alfredo - Gustafsson P 2 2 2 5 2 14,2a

11 B.G.Frida* - Ohlsson U 2 1 0 4 1 13,1a

12 B.G.Emma - Djuse M E 2 0 1 0 4 15,0a

V75-6, DD-1, 1 640 meter auto

1 Russjkat - Wäjersten D 0 0 1 1 1 14,3a

2 Ithinkiama Genius* - Toivanen V-P 1 3 1 1 5 12,2a

3 Fox Star - Lindqvist O A 1 4 4 4 2 12,1a

4 Ladybug Lara - Kylin Blom O 2 5 2 2 2 11,5a

5 Devils Tongue - Eriksson S 2 1 1 1 3 14,4a

6 Gassin Am - Djuse M E 0 1 1 6 4 12,1a

7 Gurra Palema - Adielsson E 1 1 1 7 3 13,7a

8 G.K.Justus - Skoglund R N 1 7 4 2 0 12,4a

9 M.T.Oberon - Ohlsson U 2 2 1 2 0 13,2a

10 Master Sånna - Bergh R 3 3 1 5 1 12,4a

11 Money Smile - Linderoth P 4 1 1 1 0 13,0a

12 Merrimac S.G. - Nilsson R 1 1 0 2 0 14,6a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Even's Cool Boy - Dunder R 4 5 0 7 1 10,7a

2 Van Gogh Z.S. - Bergh R 3 7 3 3 3 10,5a

3 Balotelli Crown - Forslin H 5 1 0 2 4 10,9a

4 Elite B.R.* - Östman J 2 2 1 1 3 11,3a

5 The Bald Eagle - Djuse M E 8 1 1 3 8 11,0a

6 Chocolate Gold - Nilsson J 2 4 6 0 0 12,0a

7 Morotai Degato - Kylin Blom O 0 3 6 1 4 10,7a

8 Lexington Tooma - Eriksson J 8 5 1 2 2 11,9a

9 Global Wise Guy - Eriksson S 0 0 3 0 5 12,0a

10 Zorro Swing - Eriksson L 0 4 5 2 3 11,8a

11 Marciano - Söderholm K 3 5 6 5 2 11,3a

12 Spickleback Face - Wäjersten D 1 d d 2 1 11,2a


ANNONS: V75-jackpott 58 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar