Trav

”Piraten tar spets – sen är det över”

Av: 

Micke Nybrink

TRAV

Alltid på en lördag, 17.05, i TV12.

On Track Piraten älgar till ledningen och resten kan ni.

Visst, det finns några små tussar på himlen.

Men snacka går ju, springa mot honom är värre.

Innan vi tittar på Eskilstunas V75-omgång har jag en fråga till alla aktiva. Varför starta en häst på en bana som den riskerar att skada sig på? Att efteråt gråta ut och ta ordet skandal i sin mun klingar falskt. Ansvaret för hästen ligger förstås hos tränaren. Duger inte underlaget stryker man väl?

För mig låter det ungefär som om ett rattfyllo skäller på att ingen stoppade honom och att de jävlarna byggt en väg mitt framför näsan.

Om banan är farlig – stanna i stallet.

V75-1: Don Kolgjini säger att Pasithea Face tränar starkt. Vi kan alltså räkna med att han kör därefter och då brukar de andra stoppa tummen i munnen och leta efter gosedjuren.

Det blir i alla fall inte fullskaligt krig. Spets och bestämma, inget lopp och lätt undan? Alternativet är att Kolgjini kör sin häst trött och att Indoor Voices (hon är för härlig) eller Jetset (pang) speedar till vinst.

Snacka går ju ...

V75-2: Eventuellt vingel för Xanthis Amazing som gått som en raket på slutet kan bädda för vem som helst. Varför inte New Flame eller Luckyline America?

V75-3: Flemming Jensen hotar med att svara ut On Track Piraten med sin Obi Wan. Talk the talk är en sak, walk the walk en annan. Jag spikar Piraten.

V75-4: Man At Work är nya Noras Bean eller var det Your Highness?

Tränare Ulf Stenströmer är frispråkig och underhållande att lyssna på. Han haussar hästen som en blivande storstjärna och är så långt borta från sakta i backarna-gänget vi kan komma.

Och hästen ser förbaskat fin ut. Jag vill tro honom. The Swede försöker svara ut stallskriket och Tournado Dream är roliga rysaren.

Tror på finsk gäst

V75-5: Erica ströks under torsdagen och loppets karaktär ändras. Tror mest på finske gästen Vind Farming som siktar på ledningen och mycket väl kan hålla undan. Glöm

absolut inte New Star Power som satt fast med massor sparat senast.

V75-6: Rigel Face ser ut som något alldeles extra: mörk, snabb, explosiv och tuff. Han körs också av en kusk som inte förhandlar, Kolgjini har med sig knogjärn och ammoniak till Eskilstuna och mycket talar för att upplägget blir attack mot täten och sen kan det vara över. Uppohoppa var jäkligt bra senast, vann trots att han rusade undan i ledningen i hög fart.

Rygg på Rigel Face behöver inte vara fel – alla vet ju att Kolgjini brukar bjuda på luckan. Glöm inte Obelix Skift som är i superform och oväntat lite spelad.

Nakoda Goj en rysare

V75-7: Jeepster är mitt drag här och jag var ”så här” nära att spika henne redan innan Erica ströks i femte. Senast på V75 stördes hon till galopp på sista långsidan men såg dunderfin ut både före och efter inslaget. Ledningen tar hon så det smäller i kaklet och sen hoppas vi att underlaget är någorlunda snabbsprunget.

Rysaren i loppet är annars Nakoda Goj. Vinner aldrig, jag vet, men i onsdags vann ju Takeaway.
Helgens tips

1. 7 Jeepster (Eskilstuna, V75-7)

Följer bilen och smiter  undan till högt odds?

2. 12 Tournado Dream (Eskilstuna, V75-4)

Jättestarka insatser på V75. Kan skrälla trots läget.

3. 4 Obelix Skift (Eskilstuna, V75-6)

Blåste förbi senast. Perfekt uppgift och stormvarning.
Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 2–6–9 (res 4–3)

V75-2: 8–11–14–3–10–1–5 (res 4–13)

V75-3: 5 On Track Piraten (res 1–4)

V75-4: 6–3–2–12 (res 7–9)

V75-5: 4–5–10 (res 1–3)

V75-6: 6–5–11–8–4 (res 12–2)

V75-7: 7 Jeepster (res 5–2)

1 260 rader/630 kronor

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!