Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, söndag 28 maj.

Spelstopp  16.40

TV4  14.00 

ATG24  09.45

✓ DD-1

Rankning: 3–6–5–9–10–2–8–4–1–7.

Kommentar: Det här är givetvis ett svårtippat lopp med så många utländska gäster. Aningen svårt att väga deras prestationer mot varandra. Tipset till Åke Svanstedts Non Stick som i alla fall har den snabbaste rekordtiden så här långt och då kan hon ändå gå ännu snabbare. Vann sex

av tolv lopp i fjol, har ett perfekt startspår och också en genomkörare i kroppen. Senast avslutade Pampered Wine positivt men har mer att ge. Stallet väntar på att det ska lossna. Ketchupeffekt då? Umaticaya har redan vunnit fem (av åtta) lopp i år. Visserligen i Italien. Intressant läge och formstark.

✓ DD-2

Rankning: 4–6–9–5–7–1–3–8–10–2.

Kommentar: Sprinterspecialisten Jimmy William älskar verkligen de här förutsättningarna. Har vunnit fyra av fem lopp i år och reser knappast över Atlanten för att jaga en matlapp. Grundtanken är förstås ledningen, men hästen kanske ändå är som allra bäst bakifrån? Så slaget är inte förlorat om ledningen missas. Rådet: spana in värmningen.

✓ DD-systemet 3 rader

DD-1: 3–6–5.

DD-2: 4 Jimmy William.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Alla tror, av förklarliga skäl, att det är Non Stick som anför fältet efter en kortare bit. Hittar inget som talar emot.

DD-2: Det är två amerikanare som gör upp om ledningen. Spårfördel för Jimmy William gentemot Milligan’s School.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Dags för fyraårssäsong men det har onekligen börjat bra för Zahara Goj. Som har vunnit åtta av 18 starter.

DD-2: Om man bara går på segerprocent är Diamanten (bilden) en given vinnare här. Har fantastiska nio vinster på 12 försök.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel