Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till kvällens lopp på Solvalla, söndag 21 maj.

Spelstopp 17.30

TV12 15.30

ATG24 10.50

✓ DD-1

Rankning: 5–3–10–7–6–2–8–9–12–4–11–1.

Kommentar: Senast var det årsdebut för Bugatti Brick och att hon inte var helt på topp då är henne förlåtet. Tog ledningen och höll trots allt helt okej till tredjeplatsen. Tar för givet att hästen tagit ett rejält kliv framåt i form med den välbehövliga genomköraren. Det är spetsläge igen och då ska också bensinen räcka längre på snabb bana. Jag lämnar henne ensam på DD-förslaget. Lägger krutet på DD-2.

✓ DD-2

Rankning: 3–1–4–11–7–2–9–8–12–5–6.

Kommentar: Senast vann Phototoy via en riktigt bra avslutning. Plus för spåret nu men frågetecken för dagsformen då det gått sex veckor sedan den starten. Var dock bra efter paus senast och bör komma bra på det. Då biter det också bra till slut. Tobbe upp måste åtminstone betraktas som intressant. Iller Tooma är startsnabb och får ses som spetsfavorit. Satt fast med sparat senast och använder gärna de krafterna nu. Helst i spets. Det blev spets och släpp senast för Global Traveler. Men planen gick i lås när luckan kom. Ledningen är plan A.

✓ DD-systemet 4 rader

DD-1: 5 Bugatti Brick.

DD-2: 3–1–10–4.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Som ni förstår av tipset så räknar jag med att Jorma Kontio kör Buggati Brick till spets. Hotet finns i Sigel Doc.

DD-2: De två naturliga namnen som dyker upp är Iller Tooma och Global Traveler. Möjligt att det finns fler också.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Inga segermaskiner precis, men Ditty Bopper har faktiskt vunnit tre lopp på 17 försök. Överlägsen statistik i det här gänget.

DD-2: Phototoy har visat att han, i alla fall hyfsat, vet var mållinjen ligger. På tio starter har han varit först tre gånger. En vinstprocent på 30 räcker för att vara bäst här.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel