Advokatens kritik: ”Amatörmässigt”

TRAV

Domen mot Souloy läckte ut i förtid – advokaten riktar skarp kritik

Staffan Uvabäck och Fabrice Souloy vid slutpläderingarna i Oslo.

Domen mot Fabrice Souloy läckte ut i förtid.

Nu kritiserar hans advokat, Staffan Uvabäck, förloppet.

– Jag tycker att det är oerhört amatörmässigt skött, säger han till Travronden.

I samband med slutpläderingarna i dopningsfallet med Fabrice Souloy i Oslo 31 maj yrkade både det norska travförbundet (DNT) och Svensk Travsport (ST) på livstids avstängning för stjärntränaren Fabrice Souloy.

De båda förbunden menade i sina slutanföranden att det är bevisat att Fabrice Souloy avsiktligt försett sina hästar med kobolt – i prestationshöjande syfte.

Det stod även klart att domen från de båda förbunden skulle komma samtidigt, 5 juli.

”Väldigt frågande”

Under onsdagsmorgonen läckte domen mot Souloy ut av facktidningen Travronden. Den norska domskommitén dömer Souloy till 15 års avstängning och 500 000 norska kronor i böter.

Nu riktar hans advokat Staffan Uvabäck skarp kritik mot processen och att domen inte meddelas samtidigt.

– Jag ställer mig väldigt frågande till det här. Jag tycker att det är oerhört amatörmässigt skött, säger han till tidningen.

”Aldrig varit med om något liknande”

Uvabäck är enligt tidningen på resande fot och har inte hunnit tagit del av domen, men säger att han rent allmänt kommer uppmana den franske tränaren att överklaga om han dömts för något annat än det strikta tränaransvaret.

– Under mina 30 år i branschen har jag aldrig varit med om något liknande. Jag är inte van att hantera mål i domstolar som sköts på det här viset.

Ansvarsnämnden meddelar dom den 5 juli då även straffet från Svensk Travsport blir officiellt. Avstängningen gäller i både Norge och Sverige från och med nu enligt Svensk Travsport.