Betygen: ”Det blev en Norgehistoria”

TRAV

Expertens Plusbetyg från V75 5 bästa prestationerna – och den sämsta

1 av 2 | Foto: B.B.S.Sugarlight och Kevin Oscarsson.

Han var överlägsen över mållinjen med en jublande kusk.

V75 på Kalmar – blev en Norgehistoria.

På sättet som B.B.S.Sugarlight avgjorde måste jag ge högsta betyg.

Jackpott med 38 miljoner kronor i potten och en konstig störtskur under V75-3.

Ja, det plus ett gäng storfavoriter – som inte infriade de högt ställda förvänntningarna.

Det hela slutade i en Norge-historia där den tidigare Olympiatravs-vinnaren B.B.S.Sugarlight visade upp sig från sin bästa sida – igen.

Här är Sportbladets plusbetyg från hela omgången på Kalmartravet.

✓ V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

➕➕➕➕➕

B.B.S.Sugarlight

Den norske stjärnan fick visserligen hjälp med tempot, men på sättet som han avgjorde åkandes måste jag ge högsta betyg! Han var fullkomligt överlägsen in mot mållinjen och det var roligt att se en jublande glad Fredrik Solberg fira sin ögonstens seger.

Extra kul också att stortalangen Kevin Oscarsson satt i sulkyn!

➕➕➕➕

Iago Zon

Det var en rykande långsida som Joakim Lövgrens fyraåring presterade när han på Åke Svanstedt-manér kastade loss. Wow! Det ebbade ut lite på upploppet och Lövgren fick inte loss huvan på hästen, men han vann ändå skapligt säkert före en bra spurtande Stepping Spaceboy. Riktigt bra prestation!

➕➕➕

Spitcam Jubb

Jag sågade honom efter senaste insatsen, men i dag visar han den där riktiga krigarinställningen som han har inombords. Han som såg slagen ut in i sista sväng, men kontrade tillbaka, när kusken Kaj Widell ryckte tussarna och vann till slut med huvudet.

Kul att se hästen tillbaka i gott slag så fort efter senaste nederlaget.

➕➕

Nobel Amok

Helt enligt planerna spetsade Robert Bergh med sin oerhört läckre valack och sedan kom ingen i närheten av honom. Han fick visserligen ingen större press (det plötsliga störtregnet största prövningen?) i dag, men det var mycket sparat och han vann överlägset. Den här hästen kommer vandra uppåt i klasserna.

Upphämtningarna

Både Geisha Sund (V75-1) och Tjacko Zaz (V75-7) startgalopperade och tappade mycket mark mot sina konkurrenter. Trots det tog Geisha Sund en tredjeplats och Tjacko Zaz en fjärdeplats. Grymt bra gjort.

Gomez

Det måste vara något fel på hästen i dag. För efter den smörresan ska han inte prestera så dåligt. Widegren får åka hem och slicka såren med sin mycket lovande häst.

Fredrik Henriksson