Untersteiner X2 & en rejäl fräckis

TRAV

Carlsson: ”Brutal start med två spikar sedan har vi kopplat grepp i omgången”

1 av 3

Johan Untersteiner inleder med två säkra spikar.

Sedan har vi en riktig fräckis som det är spets och slut på.

Lägg därtill några härligt bortglömda drag i dagens Grand Slam 75-omgång i Vaggeryd.

Vi börjar med en brutal start med två spikar. Snackade med Johan Untersteiner i veckan och han hittat två fina uppgifter för sina formstarka hästar.

Bartender In var senast trea bakom topphästarna DD.’s Hitman och Re Doc i V75. Detta efter en bra avslutning och formtoppen sitter där nu med några lopp i kroppen. Han går ner rejält i klass och motståndet är minst sagt överkomligt.

Bartender In ska inte ha några problem att runda det här gänget och han har tidigare vunnit V75 över lång distans från bakspår. Johan var också mycket uppåt och trodde på bra chans.

Men en ännu bättre chans trodde Johan Untersteiner på med J.H.Mannerheim i den andra avdelningen. Hästen stred tappert som trea senast efter att ha körts fram i dödens mitt i loppet. Det var en tät slutstrid över upploppet och han var på linje med vinnaren i mål.

Johan menar att J.H.Mannerheim är stark och tuff och tål att göra en del jobb själv. Han har också visat att han är snabb ut bakom bilen och jag har svårt att se att någon vill bråka med honom i början med tanke på att det är lång distans.

Jag räknar med att J.H.Mannerheim tidigt sitter i ledningen och att Johan Untersteiner inleder med en dubbelseger på Grand Slam 75. Vi hamrar således in två spikar direkt och sedan har vi kopplat grepp i omgången.

Tror att det blir åka av

Min tredje spik är en liten fräckis men Different In gillar jag och har följt henne i de senaste starterna då hästen visat prima form. Hon höll starkt från dödens i V75 senast och är mycket snabb ut bakom bilen. Det är bara för körande Maxime Marais att ge järnet från start för då blir det åka av. Jag tror att Different In sitter i spets efter en bit och då blir hon mycket svårslagen. Det här är en bra häst för klassen som är kraftigt på väg uppåt.

För de som vill gardera är Port Ellen Broline given med duktiga Henriette Larsen. Senaste starten är bara att glömma då hon drogs bakåt av trött konkurrent. Och Stoms Mia har övertygat i två raka efter att tidigt ha kommit till ledningen båda gångerna men nu är det bakspår och jag tror som sagt det blir svårt att plocka ner Different In från spets.

I skrivande stund är hästen fjärdehandare och streckad på 14 procent av insatsfördelningen, vilket är mumma, även om det lär ändras en del.

Sopar på med samtliga

Nu är det dags att smacka på med streck i de övriga loppen. I den tredje avdelningen sopar jag med samtliga åtta hästar, då jag inte tycker att någon är helt utan chans. M.T.Lancelot är min förstahäst och varningen är Pacific W.F. från stall Bergh som tränar bra och som just nu är sist på strecken...

Take A Toss är favorit i den femte avdelningen och stoet har varit duktig på slutet från svåra utgångslägen. Nu är det ett klart mycket bättre läge med framspår och hon öppnar bra och kan tidigt komma till ledningen. Kan bli svårslagen då över kort distans.

Men jag måste ha med Devs Daredevil som övertygade vid segrarna i vintras och nu kommer åter efter ett uppehåll.

Han rapporteras träna bra och Lövgren brukar ha ställt i ordning direkt. Ruter Ess är också given på kupongen liksom Brando Boko.

Pass upp för Kosmopolit du Gull

Nonstop Cheri är favorit i den sjätte avdelningen. Han har visat bra form i de senaste starterna och var duktig som tvåa i V75 senast bakom den högkapable vinnaren Ulisse Kronos.

Men här vill jag varna kraftigt för en som var trea i samma lopp från dödens. Det är Kosmopolit du Gull som är riktigt bra och han vinner när som helst.

Jag säger bara pass upp från ett fint läge och Kosmopolit du Gull är ett av mina roliga drag i omgången. Passa även Nobel Amok som det var ruskigt bra rapporter på inför debuten för Robert Bergh senast, men fick då en tung löpning.

I Grand Slam 75-avslutningen är Dragster favorit, trots att den senaste starten lämnar en del frågetecken då han galopperade som slagen i sista kurvan. Innan dess var han hemskt bra i två raka.

Varning här för Raggamuffin som höll starkt från dödens senast som tvåa senast och Carl Johan Jeppson är en mycket vass kusk som sannerligen tar tillvara på möjligheterna.

Grand Slam från Vaggeryd sänds i TV12 klockan 15.30.

✓ Micke Carlssons GS75-system

GS75-1: 11 Bartender In (5–8)

GS75-2: 5 J.H.Mannerheim (4–8)

GS75-3: Alla åtta hästarna (5–2)

GS75-4: 6 Different In (11–9)

GS75-5: 10–5–6–9 (2–4)

GS75-6: 3–4–11–7–2–10–8 (5–1)

GS75-7: 5–4–6–9–3 (7–8)

1 120 rader/1 120 kronor

Michael Carlsson