Trav

Kan bli första kvinna i USA:s Hall of Fame

TRAV

Margareta Wallenius-Kleberg kan få historisk utmärkelse

Margareta Wallenius-Kleberg.
Margareta Wallenius-Kleberg.

Margareta Wallenius-Kleberg är aktuell för travets Hall of Fame i USA.

Skulle den svenska uppfödaren – ”a tireless worker for the sport” – bli invald blir hon det som första kvinna i det celebra sällskapet.

En outtröttlig ambassadör för sporten skriver amerikanska sajten ustrottning.com om Margareta Wallenius-Kleberg – 80 år i oktober.

Svensk travsports grand old lady valdes sommaren 2013 in i travsportens Hall of Fame för Sverige och Norge och kan nu vara på väg att ta en plats i det stora sällskapet i USA för sitt framgångsrika arbete på uppfödarsidan.

Margareta Wallenius-Kleberg har nominerats till U.S. Harness Racing Hall of Fame och skulle bli historisk som den första kvinnan någonsin om hon tar en plats.

Jules Siegel, som fyller 90 i år, är den andre nominerade – ägaren till Fashion Farms in Pennsylvania.

Ständigt aktuell

Margareta Wallenius-Kleberg är ständigt aktuell. 2017 drogs en ny unghästserie igång på Solvalla, kallad ”Margaretas tidiga unghästserie” som hon själv står bakom tillsammans med Solvalla och Svensk Travsport.

Ägaren till Menhammar Stuteri utsågs för tre år sedan till Travsportens Hedersambassadör i Sverige.

När hon valdes in i den svenska och norska motsvarigheten, sommaren 2013 skedde det med följande motivering:

”Margareta Wallenius-Kleberg väljs in i Hall Of Fame för sina betydande insatser för svensk travsport. På Menhammar Stuteri har många fina avelshingstar som fört svensk travsport framåt verkat under Margareta Wallenius-Klebergs beskydd. Zoot Suit, From Above och Viking Kronos är några exempel. På stuteriet har många av de bästa hästarna som tävlat och fortfarande tävlar i Sverige fötts upp. Margareta Wallenius-Kleberg har även bidragit till travsportens utveckling bland annat som tidigare ordförande i såväl Stockholms travsällskap som avelsföreningen”.

Mikael Wikner/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

LÄS VIDARE

LISTAN: 10 ledande damerna i svenskt trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!