”Det kan mycket väl hålla hela vägen”

Expertens DD-tips – tisdag 23 januari

Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 23 januari.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–8–5–12–7–2–11–4–6–9–1–10.

Kommentar: DD-omgången ser svår ut. DD-2 håller låg klass och vi finner det knepigt att veta hur det blir kört, men vårt första­scenario är att Jula Extreme spetsar. Ingen är bättre än Björn Goop på att få dämpa tempot när han kommer till ledningen och det kan mycket väl i så fall hålla hela vägen.

DD-2

Rankning: 7–8–6–3–1–5–2–4–9–10.

Kommentar: Vi har garderat men tycker att Bucks to Burn skulle kunna vara en tänkbar lösning på det här loppet. Han var fin vid seger respektive andraplats i oktober/november innan han senast hamnade i kön och inte kom till. Efter det har han vilat kort och formen är aningen diffus. Liksom även startsnabbheten är. Men det är inte omöjligt att såväl form som startsnabbhet finns där. Stand Bayou galopperade när han avgjort spetsstriden senast. Den här gången är han utlämnad från start. Om det löser sig bra har han goda möjligheter att spurta ner allt. Caddie Icon är en hårding som ­alltid håller farten på bästa sätt. Digger Lord, är han startsnabbast? Tål han att gå i ledningen  numera? Formen finns i alla fall.

DD-systemet – 9 rader

DD-1: 3–8–5.

DD-2: 7–8–6.

Vem tar spets?

DD-1: Ingen av hästarna har visat någon vidare start­snabbhet. Vår spetsfavorit är Jula Extreme.

DD-2: Voltstart är de här hästarna ovana vid. Såväl ­Global Touchdown som Bucks to Burn är svårbedömda med den här startmetoden. Kanske Digger Lord är den som frontar?

! Statistikvinnarna

DD-1: Uncle di Poggio.

DD-2: Caddie Icon.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!