Mejla

Micke Nybrink

”Hur ska han lyckas bränna det här?”

Micke Nybrinks V75-guide i jakten på 43 miljoner • Analysen av loppen • Systemförslaget

Västerbo Grosbois är lördagens jätterysare.
Västerbo Grosbois är lördagens jätterysare.

Elftespåret innebär flera fina ryggar.

Formen kan omöjligt bli bättre.

Trots det tittar spelarna åt ett annat håll.

Glömde skriva att nu kör Sveriges segerrikaste kusk.

Dalatravet i Romme, vinter och isklumpar i hovskägget på kallbloden. För oss som spelar på hästar är det som Vasaloppet, Eldris och blåbärssoppa, en klassiker.

”I travares spår för framtids segrar”, om ni tillåter den stölden?

Förutsättningarna passar mitt sätt att spela. Såna här gånger har alla hästar ungefär likvärdiga uppgifter, oavsett startspår. Vad jag menar är att det är hur bra hästen är som är grejen.

Var inte rädd för att tro på hästar med ett till synes svårt läge. Vi kanske inte ska leta spikar med usla spår men gärna skrällar och drag.

V75-1: Härligt att se en häst som Nakoda Goj gå från slitare till vinnartyp (med alla möjliga vapen) i sin nya regi. Nicklas Westerholm har inte fallit långt från trädet, pappa Robert Bergh är travtränarnas Messi. Nakoda Goj var rysligt fin senast men jag dubblar med Island Life som är det enda reella hotet, särskilt om han hinner före i starten.

Adielsson lägger straffen

V75-2: Divine har ni väl sett? Senast trodde stallet att hon inte var i form men hon gjorde som vanligt, spurtade tills det var klart, den gången efter en sent iscensatt avslutning. Hon är ännu bättre när hon får dundra på i god tid. Kai Jussila brukar köra henne mycket bra men nu när det ska läggas straffspark skickas Adielsson fram. Hårt mitt i målet?

V75-3: Anna Mix, visst, men med skor och ett svårhanterbart humör. Nä, jag vet inte. Vi får se. Indoor Voices ser ut som Stefan Holm på väg fram till ribban och senast satt hon fast. Glöm inte Mind Your Face som är på topp. Att se hans tre senaste starter är ett obligatorium för den seriöse V75-spelaren.

V75-4: Kallblodsloppet kräver sina streck, här ska inte sparas. Ta alla som kan vinna och sedan två, tre till. Tips? Blås Undan satt fast senast på V75 och är skrällen som sticker ut.

V75-5: Southwind Feiji har spår tolv bakom bilen och det är illa när det är hästar överallt, med 14 startande är luckorna få i första kurvan. Men hon har inte åkt till Romme för att backa och jag tror det blir mos av motståndet. Huka och kör.

Ohlsson får chansen

V75-6: Nu kommer det bästa. Hur ska Västerbo Grosbois (fyra procent) lyckas bränna det här? Ulf Ohlsson får chansen på Rauno Pöllänens formkort och ett bakspår på lång distans är vad vi ville ha. Fina ryggar att gå i, ingen snabb bana, attack 250 kvar och pang. Oj, vad lätt det gick. Senast travade hästen i dödens på V75 och var grym. Favoriten It’s Showtime Zaz är himla bra – för att vara en traktor.

V75-7: National Prince är möjligen klar men sen när lönar det sig att spika storfavoriten i sista? Nej, tvåprocentaren Comte de Pommeau är snudd på lika bra om han får smyga.

Fem tumregler för att vinna på trav i vinter:

1. Bakspår är inget minus.

2. Såga ledaren när det är jobbig bana.

3. Bästa hästen vinner i långa loppen.

4. Spela skrällar i kanonform (strunt i läget).

5. Inget av det här gäller på Jägersro.

Helgens tips

1. 11 Västerbo Grosbois (Romme, V75-6)

Strålande form. Ändå ospelad. Veckans drag.

2. 3 Mind Your Face (Romme, V75-3)

Stark i skymundan på slutet. Får inte glömmas.

3. 9 Divine (Romme, V75-2)

Växer med uppgifterna. Jag spikar igen.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3, 5 (res 1, 2)

V75-2: 9 Divine (res 1, 6)

V75-3: 4, 3, 5, 6 (res 7, 8)

V75-4: 4, 11, 3, 1, 2, 5, 13 (res 14, 10)

V75-5: 12 Southwind Feiji (res 2, 9)

V75-6: 11 Västerbo Grosbois (res 2, 3)

V75-7: Alla tolv hästarna (res 4, 5)

768 rader/384 kronor

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!