Trav

Giant Diablo vinner enkelt

TRAV

Steinlager, Naglo och Tsar d’Inverne i all ära, men jag ser mest fram emot Giant Diablo i V75-1 i morgon.

Hon vinner det här åkandes.

Sen finns det ett dunderdrag i V75-5.

Sto-SM inleder omgången och spelarna har att fundera över vem som vinner av Eli Sea, Hilda Zonett, Pine Dust och Giant Diablo. För mig behövs ingen betänketid. Giant Diablo är Sveriges bästa fyraåring, Gentleman, Gazza Degato och Opal Viking får ursäkta, och jag kan riktigt se framför mig hur hon åker förbi över Åbys långa upplopp. Senast var hon otäckt fin när hon tassade undan i 1.11-fart sista 600 till överlägsen seger. Det är sällan jag njutit så mycket av en hästs uppenbarelse och nu är det dags att ta betalt och spika. Troligen är det här sista gången som hon inte kommer vara storfavorit när hon ställs mot enbart ston.

Sviten bryts

Little Big Horn drar på sig massor med streck i V75-2, han har vid sidan av Järvsöfaks Sveriges längsta segerrad. Kan ändå tänka mig att den bryts nu: hästen är fint matchad och rejält överstreckad, senast var han seg. Augusta Bell lever upp till sitt namn och är en flygmaskin (helikopter) och även om formen är grumlig stormvarnar jag.

SM (V75-3) är ett trekejsarslag där Steinlager, Naglo och Tsar d’Inverne ryker ihop. Visst är det lite riskabelt med elithästar som haft en lång säsong, formen kan vara i dalande, men jag har svårt att se någon slå Steinlager från ledningen och väljer att singla norsken. Den som är defensiv streckar förstås alla tre.

V75-4 är svårt, om nu inte Divano Speed går felfritt och är lika bra som näst senast. Då vinner han lätt.

Omgångens drag och tuffa spik är Airstrike i lärlingsloppet (V75-5). Fyraåringen är en riktigt bra häst som övertygade stort senast när han bombade runt i spets och vann med fulla segel. Hästen ska dövas ner lite nu och om han kommer till ledningen finns det inte en chans att han torskar.

Vidöppet i V75-7

Sjätte är ingen lek men jag kan förstås inte släppa Empire Dust som jag trodde stenhårt på senast, då flög han fram den sista biten efter sen lucka. Även V.G.Mandy Action måste med, formen är ruskigt bra.

V75-7 är också vidöppet men bäst chans har väl ändå Gazza Frontline?

Helgens tips

Micke Nybrink

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!